Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.10.2013 08:19

Dobrý den pane Rybanský,
S největší pravděpodobností problém s nízkým tlakem paliva stejně jako u dotazu 1594 - může být problém ve vlastním čidle tlaku či kabeláži k jednotce, a přesto že je v liště správný tlak plynu, elektronika si myslí že došlo k poklesu a přepíná na benzin. Dále je možné, že je v liště skutečně nízký tlak. Příčinou může být elektroventil výstupu z nádrže či provozní elektroventil v motorové části, přicpané plynové potrubí a nebo ne zcela průchozí reduktor. Pro zjištění konkrétní vady doporučuji návštěvu servisu.
S pozdravem Ivan Vodička

Tomáš Veselý 13.10.2013 12:13

Dobrý den, pane Vodičko.
Děkuji za radu. Po přepnutí na benzín se chod ustálí po několika kilometrech. Motor běží kultivovaněji než na plyn. Když přepnu na plyn, chvíli škube, pak se to srovná, ale v nízkých otáčkách to trochu škube pořád. Na seřízení u Vás se musím objednat, nebo stačí přijet? jak dlouho to trvá? kolik si mám našetřit peněz?

Miloš Rybanský 13.10.2013 11:09

Dobrý deň, mám Chevrolet Kalos 1,4 benzin, r.v.2005 namontovaný Zavoli systém LPG, začalo mi to počas jazdy na dialnici pípať, vypna lpg, prepne benzín, pokušam sa zapnúť plg iba to pípa. Zastavím vypnem motor, znova natočím, prepne lpg a ide to v pohode. Toto začalo po tom ked som nemal v nádrži lpg, dotankoval som 10 litrov, jazdil, dotankoval do plnej nádrže lpg a jazdil.Viete mi poradiť. Ďakujem.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.10.2013 18:16

Dobrý den pane Koláček,
Bohužel nepíšete ani výrobce ani princip LPG systému, značku, typ, ani stáří vozu… Omlouvám se, ale podle takového popisu nebudu ani hádat, není čeho se chytit. To bych musel věštit z křišťálové koule, a věřte – tu skutečně nemám… Buďto specifikujte o čem je řeč, a nebo navštivte Vaši montážní dílnu.
S pozdravem Ivan Vodička

Koláček 11.10.2013 12:19

Dobrý den,poprosil bych Vás o radu. Za studeného motoru mně auto na plyn přepíná bez problémů. Ale jakmile se auto trochu zahřeje a zmáčnu tlačítko na přepnutí z benzínu na plyn červená dioda bliká, jako že probíhá přepínání, ale nikdy se na lpg nepřepne. Tak že musím vypnout motor a chvilku (4) minuty počkat než auto trošku vychladne a potom nastartuji rovou na plyn.Mám starý systém lpg. Nevíte kde by mohla být závada? Díky

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.10.2013 08:22

Dobrý den pane Žurek,
Systémy Magic nemáme v nabídce. Přesto můžu odhadovat… může být problém ve vlastním čidle tlaku či kabeláži k jednotce, a přesto že je v liště správný tlak plynu, elektronika si myslí že došlo k poklesu a přepíná na benzin. Dále je možné, že je v liště skutečně nízký tlak. Příčinou může být elektroventil výstupu z nádrže či provozní elektroventil v motorové části, přicpané plynové potrubí a nebo ne zcela průchozí reduktor.
S pozdravem Ivan Vodička

Michal Žurek 09.10.2013 22:11

Dobrý den po cca dvou letech mě začal zlobit plyn ve voze mitsubishi galant 2,5 v6.Diagnostika mi vyhazuje chybu -nízký tlak lpg.vyměnil jsem filtry zkusil znovu autokalibraci ale většinou pi ujetí 40km začne přepínat na benzín a tváří se že je lpg nádrž prázdná...systém magic 2 děkuji za radu Michal

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.10.2013 10:37

Dobrý den Adame,
U Fabie jsme do plechu v podlaze kufru přidali nýtovací matici, v koberci otvor kterým prochází šroub držící rezervu na místě. S tímto uchycením nebyl na STK problém. Pokud byste měl jiné technické řešení, zastavte se a probereme to přímo u auta.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Martine,
Na „Paspartu“ nádrže je uvedeno datum tlakové zkoušky nádrže, tlakovka platí 10 let od tohoto data. Na nádržích bývá vyraženo dvojčíslí roku a měsíce výroby a platnosti tlakové zkoušky, různí výrobci to mívají v různém provedení a pořadí. Event. i můžete poslat na můj mejl foto štítku nádrže, vyluštím Vám to.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Pavelka,
Zatím jsem se nesetkal s žádným modelem Dacie s motorem 1,2. Tento motor bude pravděpodobně vycházet z dílny Renaultu. Pokud motor nemá přímé vstřikování, bude přestavba možná. Aditivaci ventilů bych doporučil. Pokud vozidlo ještě nemáte, zkuste u prodejce zjistit kod motoru, event. další technické podrobnosti. Ty mi můžete poslat nejlépe na můj mejl vodicka{zavináček]neptun-harfa.cz.
S pozdravem Ivan Vodička