Seznam příspěvků

RECAP

Suchomel 21.10.2013 19:29

Dobrý den, jaké by jste mi doporučil svíčky do formana r.v.94 1.3BMM 50kW s LPG?
Děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2013 18:20

Dobrý den pane Malina,
Ptal jste se, který vůz je nejvhodnější, proto jsem odpovídal Oct 1,6 75kW a nebo Fabia 1,4 63kW. Pochopitelně i ostatní motorizace Škodovek (vyjma některých přímovstřikových motorů) je možné na LPG přestavět, ale o těchto uvedených si myslím, že jsou nejvhodnější. Proto jsem na Váš dotaz v tomto smyslu odpověděl. Peugeot 307 1,4 i 1,6 je také možné přestavovat (viz poměrně hodně variant provedení přestaveb tohoto modelu v naší fotogalerii), ale přestavby Škodovek považuji za vhodnější – např. i z důvodu uložení rezervního kola u Škodovek uvnitř kufru a nikoli jako většina Peugeotů pod vozem… . Mnohem více mne zarazilo riziko možnosti pomalé návratnosti pokud byste jezdil převážně krátké jízdy vždy se studeným motorem. Pro bližší konzultaci možných variant klidně zavolejte na náš příjem zakázek 777 30 50 80, a nebo se u nás zastavte…
S pozdravem Ivan Vodička

Václav Malina 21.10.2013 10:11

Ještě doplňující otázka. U těch Peugeotu 307 jsou motory 1.4 16V a 1.6 16V méně vhodné? Děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2013 07:42

Dobrý den pane Malina,
Pro přestavbu na LPG bych doporučil Octavii 1,6 MPI 75kW, event. Fabii 1,4 63kW. Ekonomika provozu po městě při „velmi krátkých trasách“ nemusí být na LPG nejlepší. Studený motor startuje na benzin, a dokud nedojde alespoň k částečnému zahřátí reduktoru (výparníku LPG), jede motor na benzin. Doba nutná k ohřevu reduktoru a tudíž přepnutí na LPG je individuální podle typu motoru, LPG systému, počasí (zima – léto) a provozních podmínek. Běžně bývá ráno cca 1-3 kilometry (podle teploty). Pokud je motor alespoň částečně ohřátý, k přepnutí na LPG dochází téměř okamžitě po nastartování. Protože nevím jak dlouhé jsou Vaše „velmi krátké trasy“, a kolik jich jezdíte za sebou (např. rozvozy zboží, balíků atd. sice jezdí krátké jednotlivé jízdy, ale protože se nikde nezastaví na dlouho, motor je stále teplý a tam se provoz na LPG bez problému vyplatí…). Otázku ceny bych řešil následovně. Zvolil bych důvěryhodnou montážní firmu, následně podle typu vozu a motoru vybral vhodný LPG systém, a z toho následně vyjde cena přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička

Václav Malina 20.10.2013 20:24

Dobrý den pane Vodička
Chtěl bych koupit ojetého kombíka fabii nebo P307 popř. octavii motorizaci vhodnou pro přestavbu LPG. Najeto cca 100-130tis.km obsah 1.4 nebo 1.6 Který z motorů u těchto vozidel je nejvhodnější/nejméně náročný na přestavbu a jaká by byla cena přestavby. Vozem budu jezdit cca 30%město velmi krátké trasy 40%mimo město trasy 15km a víc 30% dálnice tempo 140km/h. Roční nájezd cca 10 max. 15tis km. Rad bych kdyby mě to celé vyšlo na co možná nejmíň. Děkuji za odpověď. Václav Malina

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.10.2013 07:53

Dobrý den pane Kabeš,
Zařízení Magic jsme před několika lety vyřadili z naší nabídky, proto Vám jeho zprovoznění nenabídnu, patrně se budete muset obrátit na Vaši montážní dílnu. Pokud si sáhnete na vstřikovač LPG a necítíte „klapot“, znamená to, že vstřikovač nedávkuje. Může to být vadným vstřikovačem, a nebo tím, že na něj z nějakého důvodu nejdou patřičné impulzy (vadný vstřikovač, kabeláž, elektronika, ale např. i to, že benzinová jednotka registruje tak zásadní vynechávání válce, že pro daný válec odpojí dávkování paliva, a to se pochopitelně přenese i do provozu na LPG). Podle Vašeho popisu bych se nejprve zaměřil na kontrolu dostatečného vyhřívání reduktoru i za jízdy ve výkonu…
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.10.2013 07:53

Dobrý den pane Pešek,
U přestavby BMW z roku 2002 bych se neobával problémů „kompatibility“ elektroniky po přestavbě na LPG. BMW jsem nikdy neměl, takže nemám ani osobní zkušenosti s jeho provozem. Ale přestavby BMW s řadovým šestiválcem v různých provedeních jsou poměrně časté a „nezáludné“ (viz naše fotogalerie zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/BMW/3176.html">neptun-harfa.cz/BMW/&hellip;</a> ). Z pohledu technologie bychom pro přestavbu tohoto vozu mohli použít systémy AC Stag 300, Lovato Easy Fast i BRC Sequent P&D (viz náš ceník zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">neptun-harfa.cz/Ceni&hellip;</a> ). Pokud o přestavbě vážně uvažujete, můžete zavolat nebo se i osobně zastavit s vozem, popovídáme si o různých aspektech provozu na LPG. Také Vám po zohlednění Vašich požadavků, očekávání ale i provozních podmínek mohu doporučit vhodný systém pro přestavbu.
S pozdravem Ivan Vodička

Kabeš 14.10.2013 20:45

Dobrý den. Mam Jeep grand cherokee 5.7 HEMI. s jednotkou megic a vstřikovače také. Jakmile poklesne teplota pod deset stupnů tak po přepnutí na LPG vynechávají válce. po ujeti par km. zastavím na 20 min. a pak k tomu přijdu a vše funguje jak má. Vstřiky mají najeto 15000 km. a dal jsem i silnější reduktor. Stávající byl na slabší výkon. Ještě poznatek při vynechávání sahnu na vstřik a necítím klepot jak u ostatních. Kontroloval jsem el. instalaci vše ok. je možné že by to dělala jednotka? nebo něco jiného? Děkuji za odpověd. Kabeš

BMW 325xi, rv. 2002 14.10.2013 13:00

Dobrý den pane Veselý,
Rád bych Vás poprosil o pár slov. Rád bych namontoval LPG na výše uvedený automobil, ale dost se bojím, že po montáži nebude původní elektronika fungovat stejně jako před montáží, poněvadž to auto má elektroniky až moc. Nebo že se objeví nějaké problémy, třeba se vstřikováním LPG, s nižší životností motoru atd. Jestli byste mohl uvést nějaké osobní zkušenosti s tímto typem, jestli byly problémy a jaký typ LPG se vám osvědčil.
Předem děkuju a Zdraví, Pavel Pešek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.10.2013 08:19

Dobrý den pane Veselý,
Pokud se mi podařilo správně identifikovat Vaši Fabii, proběhla montáž BRC Seq24 12.12.2007 při stavu tachometru cca 36.000km, a potom jste u nás byl až letos v dubnu po najetí dalších 100.000km na LPG, a to pouze na Revizi a měření emisí. Protože nevím nic o tom, zda v těchto skoro 6 letech provozu na LPG probíhal nějaký servis, špatně se mi bude odhadovat i cena opravy. Pro termín objednání doporučuji telefonickou domluvu na našem příjmu zakázek 777 30 50 80. Během jednoho dne bychom provedli kontrolu funkce vozu i LPG systému, opravu a SW nastavení patřičných parametrů.
S pozdravem Ivan Vodička