Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.02.2014 08:49

Dobrý den Miroslave,
Octavia 1,8 TSI má motor s přímým vstřikováním benzinu. Přestavby těchto motorů (obchodní označování TSI, TFSI, FSI, GDI, DiSi, THP, Ecoboost…) mají svá specifika, která jsou dána zejména způsobem vstřikování benzinu. Zatím nejčastěji používaným řešením je sekvenční vstřikování plynné fáze LPG do sacího potrubí motoru, a současné „přivstřikování“ benzinu. Pro přestavby přímovstřiků se vždy používají programy, které mají jednotliví výrobci vyvinuté a odzkoušené pro ten daný typ motoru. Procento použitého benzinu je dáno právě tou specifickou vnitřní strukturou programu, je různé pro různé otáčky i zatížení motoru, (u některých je např. celý volnoběh pouze v benzinu), a pochopitelně také pro každý typ motoru. Tento parametr se nedá měnit, spotřeba benzinu bývá cca na 20-40%, právě podle provozních podmínek a toho kterého programu. Zavolejte nebo mi pošlete na můj mejl typ Vašeho motoru dle velkého TP. Podle typu motoru Vám budu schopen sdělit, zda je přestavba Vašeho vozu možná, a s jakým systémem.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Šišlák,
Příčin proč systém přepíná zpět na benzin jakoby neměl plyn je více. Pokud se to stalo při jízdě po dálnici, může to být např. nedostatečné vyhřívání reduktoru z důvodu nedostatku chladicí kapaliny. To můžete zkontrolovat sám. Se vším ostatním patrně nezbývá než návštěva servisu. Termín si můžete domluvit na našem příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Franc,
Provedení přestavby Vámi poptávaného modelu na LPG si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/I30-CW/3555.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Tento konkrétní vůz jsme přestavovali v 02/2012, a v našich podkladech nemáme žádný záznam o problémech s chodem motoru ani plynového systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.02.2014 08:48

Dobrý den Jardo,
Uvádíte další chyby P0130 – přerušení okruhu lambdasondy (možná skutečně lambda - viz Váš předchozí dotaz) a P1113 – okruh ventilu přepínání nasávání. Otázkou je, zda se v tomto případě jedná o příčiny, nebo jednotka registruje až následky nějaké závady. Doporučím přepnout pouze na benzin, vymazat paměť závad, a dále jezdit na zkoušku pouze na benzin. Pokud se bude problém opakovat, dá se usuzovat na chybu na straně mechaniky či elektroniky motoru. Pokud by byl provoz několik dnů bez závad, dá se říci, že problémy způsobuje provoz na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Miroslav 10.02.2014 01:16

Dobry den,

nenasel jsem zadne informace ohledne predelani na LPG, skoda octavia 1.8 TSI, 118kw, r.v. 2010. Zajimalo by me, jestli je tento motor vhodny na provoz na LPG.

S pozdravem,
Miroslav

Stanislav Šišlák 09.02.2014 11:54

Dobrý den přeji, v mém voze (Seat Cordoba 10_99) je použit systém landi renzo před 6 měsící byl měněn reduktor v utorizované servisu a vše bylo v pořádku,ale po včerejší jízdě na D1 se systém nepřepne na lpg nebo přepne ale jen na chvíli chová se jako by nebylo palivo-což není možné protože v nádrži je 20 litrů, byl bych vám vděčný za jakkoukoliv odpověď.Každopádně bych auto nechal opravit u vás.Děkuji a příjemný den přeji. Šišlák Stanislav <a href="mailto:stanyss [zavinac] seznam.cz">stanyss [zavinac] seznam.cz</a>

Franc 09.02.2014 08:39

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na vhodnost montáže LPG do vozidla Hyundai I30 1.6 93KW a to především s ohledem na kvalitu jednotlivých částí motoru (ventil. sedla apod.).
Jaký máte názor na přívstřik benzínu (VSR) resp. co byste doporučil do zmíněného vozidla přívstřik nebo některý z Kitů na přimazávání.
Děkuji za informace. Franc

Jarda 07.02.2014 19:10

Moc děkuji za vysvětlení a připojuji ještě aktuální výpis dnes vyčtených chyb:
P0130 - O2 Sensor - Too Few Rich/Lean And Lean/Rich Switches (Bank 1 Sensor 1)
P1113 - Port Deactivation Position Sensor Circuit Low Voltage

Uměli byste to u Vás opravit?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.02.2014 15:45

Dobrý den Jardo,
Závada P0135 by měla být chyba na vyhřívání lambdasondy. Tato chyba by neměla souviset s provozem na LPG či nesprávnou bohatostí. Nejčastěji tak jednotka reaguje na zjištěný problém na proudovém okruhu vyhřívání lambdasondy. Na příčině může být např. přechodový odpor na konektoru zapojení lambdasondy, nebo i jinde v kabeláži. Další příčinou může být vadný topný článek v lambdasondě a nebo odlišný typ lambdasondy než originál či odpovídající náhrada. Chybový kod P1135 nejsem schopen rozklíčovat.
S pozdravem Ivan Vodička

Jarda 07.02.2014 11:16

Dobrý den,

rád bych se na Vás obrátil s žádostí o pomoc při řešení chyby P0135, která se mi opakovaně a v nepravidelných intervalech objevuje na mém vozidle Opel Zafira B, 1,6 - 77kW, rv.2006. Před cca 3 měsíci jsem nechal vyměnit obě lambda sondy, chyba zmizela a objevila se opět před týdnem s ještě novou chybou P1135. Na diagnostice jsem chyby vymazal, dva dny bylo vše v pořádku a včera se mi chyby opět objevily. V diskusních fórech jsem se dočetl, že by mohla min.chyba P0135 souviset s kombinovaným palivem (benzín N95/LPG) a tím i různými hodnotami při spalování, které lambda sondy upozorní na odchylku od předpokládaného normálu. Ozvali se mi "mechanici", kteří vidí řešení problému v opětovné výměně lambda sond, což neodpovídá mému preferovanému odstranění příčiny, aby problém už následně nenastal. Máte s podobným problémem zkušenosti a uměli byste mi prosím pomoci?

Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den
Jarda