Seznam příspěvků

RECAP

Standa Petrásek 22.02.2014 20:01

Dobrý večer pane Vodičko,
jak jsem Vám již psal,nechal jsem si do KIA CEED SW 1.6,r.v. 2009, 95kw nainstalovat Stag4Qbox. Dosud jsem najel cca 250km a dnes poprvé po dálnici.Je možné,aby při rychlosti 130km/hod automobil spotřebovával bezin? Celý úsek dálnice, asi 120km se mi odečetl na počítadle pro dojetí vzdálenosti.
Díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.02.2014 08:12

Dobrý den pane Miklas,
Ohledně výběru zařízení pro Vaši přestavbu budu mít stejný názor jako u odpovědi 1808. Jinak systém OMVL nemontujeme. Pravdou je, že mnoho „menších“ (tím se nechci nikoho dotknout) výrobců LPG zařízení používá řídící elektroniku nějaké renomované firmy. Jednotky původem od AEB mají stejný základ, ale programy bývají rozdílně modifikovány, patrně podle toho, jak si kdo objedná a zaplatí. Ale zcela jistě i podle toho, jak moc je majitel („koncern“ LR) ochoten poskytovat „konkurenci“ svoje nejnovější varianty. Elektronika je však pouze jedna část systému. Další podstatná záležitost je funkce mechanických komponentů. Co je platné, že elektronika něco precizně spočítá s přesností např. na tisíciny milisekundy, když to následně např. vstřikovače provedou s rozptylem několika desetin milisekundy… Přeji správné rozhodnutí a spokojený provoz na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den tazateli č. 1814,
Já bych zkontroloval průběh teplot a dávkování plynu v podmínkách kdy k problémů dochází. Podle zjištěných hodnot by se problém mohl odstranit buďto softwarově úpravou některých parametrů, a nebo v případě nedostatečného ohřevu reduktoru jiným nastavením přepínání (např. i podle SW vybavení Vaší verze ŘJ LPG). Otázkou je, zda budou letos ještě silné mrazy, aby se problém projevil. Ohledně možnosti průniku LPG do okruhu chlazení přes reduktor/výparník zaleží mj. na typu reduktoru (se systémy Stag se používá několik různých typů). U některých je to v případě problému možné, u některých to jejich konstrukce vylučuje. Doporučuji kontrolu nejlépe u firmy která montáž prováděla.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Vrábel,
Provedení přestavby tohoto vozu na LPG se systémem BRC a nastavením přívstřiku benzinu ve vyšších zátěžích si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Civic/3638.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Technologicky se jedná o běžnou přestavbu, doporučil bych nějaký ze systémů aditivace ventilů. Jedinou nevýhodou tohoto vozu je fakt, že má v karoserii prolis pouze na dojezdovou rezervu, a tak LPG nádrž nadzvedává podlážku kufru.
S pozdravem Ivan Vodička

Miklas Petr 20.02.2014 20:42

Dobrý den,chci ze zeptat na radu a na vaše zkušenosti, do předu píšu že Vaším zákazníkem asi nikdy nebudu, jsem totiž z Frýdku-Místku, bylo mi firmou u nás nabídnuto zařízení Omvl do mé Octavie 1,6 za 16900kč. Neznám toto zařízení, ale bylo mi řečeno, že elektroniku vyrábí firma Aeb, jako pro Lovato nebo Landi Renzo.To víte že bych rád ušetřil, za Stag4Qbox chtějí doplatek 1000kč, za Lovato 3000kč, a Za Landi a Brc 5000kč, tak nevím jak se rozhodnout.,díky za radu, Petr

Anonym 20.02.2014 16:27

dobrý den. Mám namontován stag. Poslední dobou v silných mrazech vozidlo řádně přepne na lpg. Ale v momentu kdy se tzv. chladící kapalina zapne do druhého okruhu motor často hodí chybové hlášení nebo začne cukat a často se přepne na benzin. Potom stačí vypnout a zapnout a je to celý den ok. Když je teplejší počasí, tak závada není. Potom jsem zjistil, že chladící kapalina je cítit plynem. Není možný nějaký únik plynu přes směšovač? Montáž mám již asi třetí rok.

David Vrábel 19.02.2014 22:28

Dobrý den, pořídil jsem si vozidlo zn. Honda Civic 1.8 I-VTEC (104kW, benzín, r.v. 2008 a rád bych do toho dal LPG. Měl bych dotaz, zda vozidlo je vhodné pro instalaci LPG a pokud ano jaký systém by byl vhodný. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.02.2014 08:09

Dobrý den pane Petrásek,
Tak Vám přeji spokojený provoz na LPG.
Ivan Vodička

Standa Petrásek 18.02.2014 16:28

Dobrý den, udělal jsem přesně tak, jak jste mi poradil. Mám KIA CEED SW r.v.2009, 93 kw a Stag4Qbox mi v servisu rovněž doporučili. Budeme si "držet palce"?:-).
Díky za odpověď a mějte se fajn.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.02.2014 16:24

Dobrý den Petře K.
Skleněné trubičky k aditivaci ventilů nám právě došly. Další dodávka dílů by měla být v druhé polovině tohoto týdne. Pro informaci o dostupnosti si můžete zavolat skladníkovi na číslo 266 035 620, nebo mejlem rampouch{yavinac}neptun-harfa.cz .
S pozdravem IvanVodička