Seznam příspěvků

RECAP

Malina 22.03.2014 19:37

Děkuji za vstřícnost. Počkám jak to dopadne u firmy, která prováděla montáž a pokud to nedopadne, navštívím vás.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.03.2014 11:16

Dobrý den Karle,
Pro přestavbu tohoto vozu je možno použít systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Vzhledem k roku výroby a emisní normě (ale také s ohledem na kvalitu systému) bych doporučil systém BRC Seq24. Provedení přestavby tohoto vozu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Octavia-II-/3215.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Karel 21.03.2014 10:13

Dobrý den, jake zařízení a od kterého výrobce by jste mi doporucil pro přestavbu Octavie 1.4 16v 59kw euro5 rok vyroby 2011? A jaka je dle vašich zkušenosti spolehlivost u těchto přestaveb v těchto vozech? Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.03.2014 12:47

Dobrý den pane Malina,
Jak jste si právě ověřil, správný výběr montážní firmy je důležitý. Zrovna Vy jste se bohužel netrefil… Naprostá většina námi přestavovaných vozidel po přestavbě kontrolku nerozsvěcí. Důležité je, z jakého důvodu kontrolka motoru svítí, při jakých jízdních režimech se chyba ukládá, a také jak vozidlo skutečně funguje. Dále neuvádíte jaké komponenty (zejména ŘJ a vstřikovače) máte ve voze namontovány. Pro opravu vozu je nejvhodnější navštívit v rámci záruky Vaši montážní firmu. Já bych Vám mohl zkusil pomoci (pokud máte ve voze systém se kterým si umíme poradit), ale v případě zásahu do nastavení LPG systému třetí stranou by mohla být dotčena záruka. V případě potřeby mne můžete kontaktovat mejlem nebo telefonicky na příjem zakázek (kontakt zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> )
S pozdravem Ivan Vodička

Malina 19.03.2014 22:20

Dobrý den, pane Vodička. Po přestavbě Octavie 1.6 75kw rv.2003 se mě rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Po dodatečném doladění v servisu, který se na LPG specializuje se mě po 35km rozsvítila znovu. Jde směs seřídit tak, aby se mě kontrolka nerozsvěcela? Vadí mě to, že v případě opravdové poruchy nezaznamenám případný problém. Bohužel jsem si pro přestavbu nevybral servis nejlépe, byl v dosahu 15km a reference jsem na něj měl jen jednu a to pozitivní. Problém je s ním v komunikaci. Píši to sem hlavně kvůli ostatním přispěvovatelům, vybírejte pečlivě. Děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.03.2014 14:22

Dobrý den pane Houda,
Platnost tlakové nádoby je 10 let od data výroby. Ve Vašem případě tedy nejdéle do konce dubna 2014. Přesné datum výroby je na Paspartu nádrže, ze štítku nelze vyčíst.
S pozdravem Ivan Vodička

Houda 19.03.2014 14:13

Dobry den,
prosím vás o informaci. Mam vyrobenou tlakovou nadrž 04/2004 a zastavěnou 11/2004.Do kdy platí revize na tlakovou nádrž do konce března 2014 nebo do konce dubna 2014 nebo, až do 11/2014. Děkuji Houda.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.03.2014 10:37

Dobrý den pane Pavelka,
Přestavba Vámi uvedených variant motorů by měla být možná. Netuším jak moc „zánovní“ Fiat Stilo či Mondeo budete pořizovat. Proto ani nebudu hádat za jak dlouho se „rozpadne“ motor či příslušenství. Pro přestavby bychom použili systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. U všech typů motor startuje vždy na BA, po částečném ohřátí reduktoru a splnění event. dalších podmínek se systémy přepínají na LPG. Konkrétní typ bych Vám doporučil až podle konkrétního typu vozu, a pochopitelně při výběru zohledním Vaše očekávání i provozní podmínky (popojížděné přes les) atd. Dále bych zejména pro Mondeo doporučil aditivaci ventilů (více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.03.2014 10:37

Dobrý den Bohouši (a ostatní zájemci),
Vozidla s motory technologie přímého vstřikování (FSI, TSI, TFSI, GDI, DiSi, THP …) jsou pro přestavbu na LPG poměrně „tvrdým oříškem“. Jedna z technologických komplikací spočívá v tom, že tyto motory mají vstřikovače benzinu umístěny tak, že přímo zasahují do spalovacího prostoru válce (na rozdíl od dřívějších motorů, kde vstřikovače dávkovaly benzin do sacího potrubí). Při provozu na benzin je vstřikovač ochlazován odpařujícím se benzinem. Při provozu na LPG nedochází ke vstřikování benzinu, a tudíž ani k ochlazování vstřikovače. Pro toto teplotní zatížení nejsou benzinové vstřikovače konstruovány.
Výrobci LPG zařízení vyvíjejí dva principielně rozdílné způsoby přestavby, které by si poradily s technologickými specifiky přímého vstřikování benzinu. Prvním je vstřikování kapalné fáze LPG prostřednictvím benzinových vstřikovačů přímo do spalovacího prostoru. Tyto přestavby jsou zatím poměrně málo rozšířeny, mj i z důvodu ceny (cca 65-90 tis. pro čtyřválcové motory…), a v současnosti je nenabízíme.
Námi nabízená technologie přestavby přímovstřiků dávkuje plynnou fázi LPG do sacího potrubí. Podle provozních podmínek a zátěže motoru dávkuje elektronika do motoru kromě plynu také určité množství benzinu, které je různé pro každý jednotlivý typ motoru a momentální provozní podmínky. Obecně se udává, že se při provozu na LPG přidává cca 10-40% množství benzinu (o toto množství pochopitelně klesá dávkování plynu, takže poměr benzin – plyn bývá 10/90% až 40/60%).
Pro Mazdu CX-7 je souprava vyvinuta a uvedena na trh, jedná se o sekvenční vstřikování plynné fáze od italského výrobce BRC (event. i Lovato či Landi Renzo). Cena je 42.000,- Kč. Další komplikací u Mazdy CX-7 je umístění nádrže. Prostor pro rezervu je příliš nízký, vešla by se pouze menší nádrž. Proto jsme vždy po domluvě se zákazníky používali nádrže větší, které však nadzvedávají podlážku kufru (provedení si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/CX-7/3494.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Mazda CX-7 má schválenou tzv. „Hromadnou přestavbu“. Po přestavbě provedeme její potvrzení a nahlášení do registru, a Vám za poplatek 50,- Kč. přestavbu zaeviduje Evidence vozidel.
Nutnost použití aditivace ventilů nemáme ověřenou, námi přestavované CX-7 jezdí bez aditivace. Bylo by ji možno doplnit. Protože se však jedná o přeplňovaný motor, musela by se použít elektronická sada s vlastním tlakovým dávkovačem v ceně cca 5-6 tis. Kč.
Tolik k Vašim dotazům, s pozdravem Ivan Vodička

Mazda CX-7 18.03.2014 19:06

Ještě bych doplnil k té MAZDĚ CX-7 na ten muj dotaz. Doufám že to neznělo nijak špatně nebo rejpavě a špatně. Ja mám zájem po koupi tohoto vozu nechat udělat tuto přestavbu tak mě zajímá jestli to je se zápisem do tech.průkazu, a jakou by to mělo přibližnou spotřebu, jestliže benzínu vyžunkne dynamickou jízdou 15L/100km? A v ceně přestavby je i mazání sedel? Teda pokud je potřeba, ale když to má přímí vstřik do válce tak to maže nějak obvodem mazání motoru? Nebo ne?

Děkuji za odpověď Bohouš