Seznam příspěvků

RECAP

vodička Jan 07.04.2014 09:43

D.Den Zvažuji koupi vozu opel meriva a následnou přestavbu na lpg.Prosím o radu , který z montovaných motoru snáší přestvbu nejlépe.Jaky system byste mi doporučily, jedna se mi hlavně o levný a nenáročný servis tohoto zařízení.Nádrž pokud možno co největší. Take bych vyžadoval aby přepínání na lpg probýhalo plynule a ne rázivitě. Předem děkuji Vodička Jan

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.04.2014 08:58

Dobrý den pane Rezler,
Bohužel Vám neporadím. Nejsem znalec systémů Prins, a proto nebudu ani hádat. Ale pokud je LPG systém ve voze přes 10 let, budou hlavní komponenty již za svou životností, a problém může být kdekoli. Doporučím zkuste najít firmu, která dělá servis Vašeho systému, pár by jich v republice mělo být.
S pozdravem Ivan Vodička

Marcel Rezler 05.04.2014 14:04

Dobrý den pane Vodičko,poprosím Vás o radu. Mám Hundai Santa Fé 2,4i r.v.2001 a ihned po prodeji v Holandsku byl namontován PRINS systém YPS.Vozidlo vlastním 5 let a pohon na LPG pracoval absolutně v pořádku. Nyní asi před měsícem nastal problém při přepnutí do pohonu LPG,kdy motor neměl jakýkoliv tah ( resp.zhasl ) a po manuálním přepnutí do režimu benzín v pohodě opět ihned naskočil , to vše za jízdy. Po přepnutí do režimu LPG opět došlo k zhasnutí a až asi po 10 sekundách motor s trhnutím naskočil na LPG.Toto se opakovalo asi 2 týdny a nyní už nedojde k sepnutí systému LPG vůbec,resp. systém sepne,ale směs do motoru evidentně nejde.Servis LPG si neví rady,prý už nemá na tento starý systém YPS diagnostiku.
V čem by mohl být problém.
Moc díky Rezler

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.04.2014 12:42

Dobrý den Čestmíre,
Kov by neměl vadit. Pouze bych udělal závit volnější, aby neměl tendenci se v přípojce „kousat“. A dejte si pozor na délku závitu podle Vaší přípojky. Pokud byste ho udělal příliš dlouhý, mohl by zatlačit kuličku zpětného ventilu. Ale nevím, zda je byť vlastní výroba ekonomicky zajímavá. Cena víčka přípojky u nás je 45,- Kč.
S pozdravem Ivan Vodička

čestmír 04.04.2014 08:10

dobrý den,
již jsem několikrát ztratil víčko na lpg a tak jsem rozhodl že si udělám jednoduše svépomocí třeba 8 ks. Může něčemu vadit pokud ten šroub by byl kovový a ne plastový, jako u orginál víček ?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.04.2014 17:43

Dobrý den Jardo,
Systémy Tartarini nemáme v nabídce, a už ani nemáme oprávnění k provádění jeho servisu. Z dob kdy jsem toto zařízení montoval si sice stále něco pamatuji, ale bez znalosti konkrétních údajů se těžko hádá… Pokud máte ještě klasický systém s centrálním směšovačem a řídící jednotkou (např. TEC99), sázel bych na nedostatečnou dodávku plynu např. ucpaným filtrem nebo zanešeným reduktorem. Pokud máte systém Etagas, sázel bych na přidřené krokové motorky dávkovače LPG. Pokud máte sekvenční vstřikování, (podle popisu závady asi ne…), může být příčinou špatný výpočet dávky LPG např. vinou vadné lambdaregulace. Pro zjištění konkrétní příčiny a opravu doporučím návštěvu nějakého plynaře, který Váš konkrétní typ LPG zařízení nyní servisuje.
S pozdravem Ivan Vodička.

Dobrý den Ladislave,
Přestavba Vaší Hondy je možná, použili bychom některý ze systémů sekvenčního vstřikování LPG. Provedení přestavby tohoto vozu si můžete prohlédnout např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/CR-V/3435.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Toto konkrétní vozidlo jsme přestavovali jako téměř nové se stavem tachometru 7.000km v dubnu 2011 se systémem BRC. Vozidlo jezdí bezproblémově, (kromě dvou drobností jsme prováděli pouze Revize a výměny filtrů a svíček). Při posledním pravidelném servisu v únoru 2014 mělo najeto již 160.000km. Tímto příkladem bych dodal váhu našemu doporučení pro systémy BRC právě pro vozy s vysokým kilometrickým proběhem. Údaj o průměrné spotřebě tohoto vozu nemám k dispozici. Ze zkušenosti bývá nárůst oproti benzinu cca 1 až 2 litry. Pro přestavbu Hondy CRV doporučujeme aditivaci ventilů – více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Marku,
Podle naší zkušenosti bývá nárůst spotřeby LPG oproti benzinu cca 1-2 litry. Ale bez konkrétních dat Vám nemůžu potvrdit ani vyvrátit jakákoli Vaše podezření ať již na nevhodný systém či jeho nastavení. Pokud se jedná o novou přestavbu se kterou si firma provádějící přestavbu neví rady, můžete se zkusit obrátit přímo na výrobce či jeho franchising střediska.
S pozdravem Ivan Vodička

Jarda 02.04.2014 15:07

Dobrý den
mám vůz Peugeot 406 1.8i 16V 81kw. LPG systém ve voze Tartarini. Při jízdě po rovině a klidném rozjezdu vše v pořádku, když chci ovšem přidat prudce přidat plyn, motor nejde do otáček, nemá výkon a dusí se. V kopci dojde i zasnutí motoru. Čím by to prosím vás mohlo být ? Děkuji.

Ladislav 02.04.2014 12:50

Dobrý den pane Vodičko,
mám v úmyslu koupit Hondu CR-V 2,0i-VTEC 110kW, r.v. 2009, případně 2010. Zajímá mě možnost přestavby na LPG a o kolik lze předpokládat nárůst spotřeby při použití LPG.
Předem děkuji za odpověď.