Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.04.2014 10:13

Dobrý den pane Zsolt,
Vámi uváděné závady by mohly způsobovat přepnutí na BA. Pro zjištění co konkrétně to způsobuje, je dobré použít diagnostický program Pokud nejste spokojen s Vaším dosavadním plynařem poohlédněte se ve Vašem okolí po jiném. Systémy Magic nemáme v nabídce, proto Vám opravu Vašeho vozu nenabízím.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.04.2014 10:12

Dobrý den Luboši,
Pro vozy Hyundai se obecně doporučuje při provozu na LPG použití ochrany ventilů. U prodejců Hyundai se situace se způsobem aditivace postupně vyvíjí. Pro přestavby se používal systém BRC, kde se v programu ŘJ LPG nastavovala určitá předepsaná úroveň přídavku benzinu. S postupem času začal Hyundai přestavby doplňovat externí aditivací (tuším VAP Saver) a je možné že současně s tím o něco snížili úroveň přidávaného benzinu. Ale na konkrétní podobu současné ochrany ventilů se musíte informovat u Vašeho prodejce. Z důvodu záruky na celý motor ji určuje on. Podle způsobu ochrany ventilů a předpokládaném počtu ujetých km pak můžete spočítat předpokládanou návratnost přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička

Luboš Malý 08.04.2014 22:47

Dobrý den
prosím o radu,máme Citroen Berlingo rv 2012 1,6 vti 88kw-6000otáček.Motor je typ 5 FS.Auto jsme koupili s tím,že až skončí záruka,tak že ho necháme přetavět na lpg a když jsme byli na garanci,tak nám servisní technik v Citroenu toto rozmlouvá,že prý na tu přestavbu není tento motor vhodný,že pc systém nespolupracuje s dodatečným namontováním lpg,rozvěcují se prý kontrolky a td.Tak jsme chtěli poprosit o radu co si o tom myslíte.Děkujeme za odpověd´.

Erik Gulliver 08.04.2014 21:33

Dobrý den. Prosím o radu. O jakou závadu a zhruba v jaké cenové hladině se může jednat? Od dnešního dne při poloze přepínače na benzín, typ BRC u Felicie, se chová stejně jako v mezipoloze plyn / benzín, tedy přepne na plyn. Děkuji.

Luboš Liška 08.04.2014 21:03

Dobrý den, je možné u Vás zakoupit prostředek na ochranu ventilů, náplň Vap Saver? Jedná se zřejmě o stříbrné láhve co jsou vidět společně s kitem na vaší fotogalerii v sekci Flash Lube což je zřejmě australská firma. Přiznám se, že se mi nepodařilo najít prodej tohoto přípravku. Lze zakoupit podobně jako u vás výrobly Flash Lube, JLM, ERC gaslube, nebo Liqui Moly a další. Co je to Vap Saver? Někteří prodejci vystavují i test obsahu účinné látka a právě prostředek Vap Saver je údajně nejlepší. Nedaří se mi ho ale nikde sehnat. Poradíte? Čemu dát přednost?

Zsolt 08.04.2014 18:37

Dobry den, chci se zeptat na problem ohledne systemu HL prop. Magic 2, mont. v starsim Opel Frontera. posledni mesice od montaze jel motor vporadku, nyni sa zacina system pri behu na LPG sam prepinat do pohonou BA. jelikoz u nas jsou technici neschopni, hledam nekoho, kto mas skusenosti a chctel bych se poradit po cem mam jit, tj. cidla, prepinac, nastaveni rj, spatne kostreni? Dekuji.

Luboš 08.04.2014 15:22

Dobrý den, uvažuji o koupi hyundai i30 s lpg.Dočetl jsem se,že je zde nutný přívstřik benzínu. Který je snad trvalý, nejen od určitých otáček motoru. Je tento vůz ekonomicky vhodný k provozu na lpg?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.04.2014 15:48

Dobrý den pane Gadas,
Může být prasklá skleněná trubička, a nebo přicpaný výstup aditiva z nádobky. Zastavte se, podíváme se na typ přimazávání a buďto opravíme, nebo vyměníme.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.04.2014 15:47

Dobrý den Jane,
Přestavba je možná u motorů které nemají přímé vstřikování. Jinak je přestavby možná bez omezení (i pro verze s turbomotory). Podle stáří vozu a typu motoru ale i Vašich požadavků na bezproblémový provoz či nízkou cenu náhradních dílů bychom Vám doporučili konkrétní typ plynového systému. Jednalo by se o systém sekvenčního vstřikování doplněný o aditivaci ventilů (více o aditivaci zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Provedení přestaveb různých modelů Merivy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/OPEL/3185.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Gadas Pavel 07.04.2014 12:07

Dobrý den, mám systém Flashlube instalovaný asi 2011 u vás. Zjistil jsem ale, že kapalina nekape, systém jsem rozebral, vyčistil a přesto že vše se zdá průchozí a těsné (i v regulačním ventilu je cítit podtlak), stále bez efektu, možná ucpaná trubička s knotem. Máte nápad, co s tím? Existuje náhradní vnitřní trubička, nebo bude nutné vyměnit celou nádobu/systém? Díky za odpověď.