Seznam příspěvků

RECAP

Honza 13.11.2014 14:08

Dobrý den, pane Vodičko, montujete také zařízení LPG do TSI a FSI motorů, nebo lze očekávat, že bude v dohledné době vyvinuto?Děkuji za odpověď.

Jarda 12.11.2014 20:52

Dobrý den. Nevím, zda jste již na dále uvedené otázky v minulosti neodpovídali, protože Vaše diskusní fórum je opravdu rozsáhlé (díky za něj a Vaše stránky), ale rád bych se zeptal na následující:

1.) Na "YouTube" jsem našel několik ukázek instalací LPG. V jednom případě jsem byl zaskočen postupem technika, který vrtal otvory (a předpokládám, že i následně řezal závity – to ale nebylo na videu vidět) pro vstřikovací trysky plynu do plastového sání motoru, které zůstalo namontováno na motoru. Je tento postup správný?
Myslím, že není možné zabránit tomu, aby nějaké třísky nenapadaly do sání a následně nemohly způsobit poškození motoru (i když se jedná o plastové třísky a někdo by snad mohl říci, že pokud tam nějaké napadají, tak shoří). Příliš nevěřím ani variantě, že se dají třísky odsát výkonným vysavačem. Za správné řešení považuji provedení instalaci trysek na demontovaném sání. Jaký je váš názor?

2.) Ve vaší nabídce je za příplatek možná instalace řídící jednotky s možností připojení na systém OBD 2.
Mohl byste prosím upřesnit, o co se jedná, jaké výhody montáž přinese a pro jaké automobily má smysl, kdy ji doporučujete?

Předem děkuji za Vaše odpovědi.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.10.2014 10:20

Dobrý den Jardo,
Pokud bych měl tento vůz, jezdil bych určitě na LPG a nepoužíval bych aditivaci ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.10.2014 10:20

Dobrý den Marku,
1. Provádíme servis mnoha vozů, které montovaly jiné firmy než my. Ale originální přestavby mají určitá specifika – viz dále.
2. Externí aditivace ventilů je doplněk, který je možné namontovat na většinu vozů a LPG systému. Motory Dacia patří k těm, do kterých bych aditivaci jednoznačně doporučil.
3. Velké ani dlouhodobé zkušenosti s originálně přestavovanými Daciemi nemáme – moc jich k nám nejezdí.
Problematika servisu originálních přestaveb má dvě roviny. Za prvé si myslím, že Váš plynový systém bude mít od výrobce zablokován diagnostický přístup do řídící jednotky. To znemožňuje ev. úpravu parametrů, čtení skutečných hodnot, diagnostiku ev. problémů a jejich efektivní řešení. Druhá rovina je záruka u Vašeho prodejce, a servisní intervaly a další možná omezení, které k provozu systému výrobce určil.
S pozdravem Ivan Vodička

Jarda 24.10.2014 22:10

Dobrý den,
doporučil by jste ochranu venl. sedel u VW GOLF 1,4 16V r.v.2000, km 128000, při přestavbě na LPG?? Děkuji Jarda.

Marek 24.10.2014 15:49

Dobrý den,
plánuji koupi nového vozu Dacia Lodgy 1,6 59 kW/80 s LPG přímo z výroby (systém Landi Renzo). Rád bych se zeptal na několik věcí:
1. Je možné servisovat vůz u Vás i když jste LPG nemontovali Vy?
2. Doporučil by jste doplnit systém o přimazávání aditivem?
3. Doporučil by jste, respektive máte nějaké zkušenosti obecně s Dacia LPG přímo z výroby?
Předem díky za odpovědi.
Marek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.10.2014 16:25

Dobrý den Slávku,
Bude se jednat o chybovou hlášku a motor pojede na benzin. Zavolejte si na náš příjem zakázek 777
30 50 80 a domluvte si termín návštěvy. Podíváme se o co se jedná a problém odstraníme.
S pozdravem Ivan Vodička

Slávek 22.10.2014 08:18

Dobrý den pane Vodička,
Asi před 3mi roky jsem si nechal u vás přestavět auto na LPG. Dnešního dne se mi vyskytl problém a to, že mi po nastartování bliká na přepinači dvě prostřední diody na ukazateli paliva a vrchní dioda bliká oranžově, mužete mi poradit co s tím, děkuji :-/

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2014 23:03

Dobrý den Lukáši,
Máte spoustu zásadních a vpodstatě legitimních otázek. Ale já na ně neznám odpověď. Nevím, jaké plynové zařízení ve voze máte ani kolik kilometrů a let provozu má za sebou (název sekvenční vstřikování popisuje princip dávkování, ale neurčuje typ ani výrobce). Proto Vám nemohu říci, co se rozbilo ani kolik bude stát oprava. A bez toho a znalosti celkového stavu vozu a motoru se zase nedá říci, zda se oprava vyplatí. Zjistěte, jaké zařízení (alespoň od jakého výrobce) ve voze máte, najděte si ve svém okolí plynaře, který se na Váš systém specializuje, a u něj si nechte systém prohlédnout. On Vám doporučí opravu, výměnu některých komponent či celků, nebo také demontáž LPG systému (pokud by byl zcela nefunkční a investice do nového by se Vám nevyplatila). Značku výrobce najdete na přepínači či řídící jednotce LPG. Také se můžete s vozem zastavit u nás (a nebo jinde u plynařů), podíváme se pod kapotu a buďto se Vašemu systému budeme schopni věnovat, nebo poradíme, kdo se na něj specializuje.
S pozdravem Ivan Vodička

Lukáš 21.10.2014 19:01

Dobrý den, nedávno jsem koupil mazdu 626 v plynu, nyní lpg začíná dosti blbnout, když jedu na plyn, auto je líné, bublá motor, kolísají otáčky a při jízdě dost zásadně auto škube. Mám nainstalováno sekvenční vstřikování a tak mě zajímá v čem může být problém, kolik taková oprava stojí a jestli to má vůbec cenu opravovat. Děkuji za info