Seznam příspěvků

RECAP

Petr 03.12.2014 20:51

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat zda-li je k přestavbě vhodný vůz škoda octavia 1.6i 75kW.Pokud ano,jaká je přibližná cena,rizika atd.Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.12.2014 09:34

Dobrý den Josefe,
Motory 1,8 T 110kW byly poměrně často přestavovány, jejich provoz na LPG je bezproblémový, sám jsem s tímto motorem na LPG cca 5 let jezdil. Pro přestavbu turbomotorů používáme komponenty pro větší dodávku plynu, cena je o 1.000,- Kč vyšší – vin náš ceník přestaveb zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Aditivace ventilů není u těchto motorů nutná. Provedení přestaveb těchto motorů např. v Octavii nebo Superbu s různými plynovými systémy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/SKODA/3188.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Josef 02.12.2014 17:48

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda je vhodná na přestavbu do LPG Škoda octavia 1.8T 110kW? Rok výroby asi 2003. Je to standartní přestavba bez přimazávání ventilů nebo kvůli turbu je přestavba složitější a tím pádem i dražší?
Děkuji Vám za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.12.2014 08:22

Dobrý den pane Jíra,
Systémy sekvenčního vstřikování dávkují plynnou fázi LPG. Pro odpaření plynu je nutné dodávat mu v reduktoru určité teplo. To se získává z okruhu chlazení motoru prostřednictvím chladicí kapaliny. Proto je přepnutí na LPG vždy blokováno dosažením určité teploty reduktoru. Běžně dochází k přepnutí na LPG u studeného motoru po cca 1-3 kilometrech, pokud je již motor teplý tak téměř bezprostředně po nastartování motoru. V létě je logicky tato doba kratší, v zimě delší. Pokud budete jezdit např. 4 kilometrové vzdálenosti při studeném motoru, přestavba na LPG nepřinese výraznou úsporu. Naopak, pokud budou jednotlivé jízdy např. 50-100 km, bude spotřeba benzinu pro studený start nepodstatná.
Tolik ve stručnosti, v případě dalších dotazů mne můžete kontaktovat na číslech našeho příjmu zakázek nebo el. poštou. Kontakty máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Novák,
Elektronika LPG s největší pravděpodobností nemá správný signál o tlaku LPG na vstřikovací liště LPG. Může to být proto, že se do lišty skutečně nedostává plyn z nádrže, a nebo ŘJ LPG nedostává správný signál z tlakového čidla. Laicky můžete zkontrolovat kontakty u multiventilu nádrže, provozního ventilu a čidla tlaku. Pokud to nepovede k úspěchu, doporučím návštěvu Vaší montážní firmy.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Epstein,
Nemohu hodnotit kvalitu a životnost jednotlivých motorů ve Vašem výběru – takový přehled nemám. Model S-max není pro přestavbu na LPG ideální – bez podstatnějšího zásahu není možno použít toroidní nádrž místo rezervy, a navíc motory 2,5T v C-Maxech (na rozdíl od většiny zástaveb tohoto motoru ve Volvech) mají aktivní snímání a řízení tlaku benzinu. To přestavbu dále komplikuje, ale v zásadě je možná. Nový model Grand Scenic s motorem 2,0 102/103kW jsme zatím nepřestavovali ale technologicky by to neměl být problém. Přestavbu modelu s motorem 1,4 Tce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Megane-Scenic/3570.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Tento konkrétní vůz jsme přestavovali v 03/2012, naposledy se u nás objevil v 02/13 na výměně filtrů. Za tu dobu najel 24 tis. km a nemáme evidován žádný problém v provozu na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Jíra 01.12.2014 22:27

Dobrý den pane Vodičko , rozhodl jsem si u Vás přestavět vozidlo C4 picaso 1,6 VTI na LPG , žena s ním jezdí do zaměstnání a jen mě zajímá jeli možné startovat na LPG a jestli ne , tak po jaké době se přepne benzín na LPG ohledně spotřeby benzínu . Děkuji

Jan Novák 01.12.2014 15:31

dobré odpoledne, mám problém s vozidlem přestaveným na LPG (Magic G4), jedná se o Ford Focus 2004, 1.6. Po zahřátí motoru LPG sepne, nicméně okamžitě se znovu vypne - za zvukového signálu identickému tomu, když je plynová nádrž prázdná (přestože v momentě sepnutí svítí 3 zelené diody a já vím, že tam plyn je). Kde by mohl být problém? Děkuji

Antonín Epstein 01.12.2014 12:12

Dobrý den pane Vodička,
na jaře mě čeká pořízení staronového vozu, současný již dosluhuje. V každém případě chci pořídit benzín a u vás nechat udělat přestavbu LPG. Zatím mám dva favority a sice Renault Grand Scenic a to 1.4 TCe nebo 2.0i (atmosféra) případně Ford S-max 2.5T. Zajímal by mě Váš názor ohledně vhodnosti zástavby lpt u uvedených motorů, pokud máte nějakou zkušenost. U toho renaultu mi přijde smysluplnější ten atmosférický dvoulitr, je to přece jen jednodušší varianta než složitější turbomotor 1.4. U toho S-maxe je zase lákavý výkon spojený se stravitelnými náklady za provoz lpg. Kamarád co pracuje v servisu Ford mi obecně forďácký motory nedoporučil, prý nesnášej obecně dobře provoz na lpg. Ten 2.5T mám pocit je ale z produkce Volva. Díky za odpověď, nejsem bohužel schopný vhodnost zástavby posoudit a Vy máte hromadu zkušeností, jelikož se bude jednat o větší investici v řádu 250 tis, tak bych rád aby auto nějaký čas po stránce motorizace vydrželo.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.12.2014 10:32

Dobrý den pane Slepčík,
Přestavba Vašeho Peugeota 407 s motorem 2,2 je možná se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. K přestavbě můžeme použít všechny systémy z naší nabídky, ceny máme uvedeny v ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Ohledně doporučení pro Vás nejvhodnějšího systému a ev. použití aktivace ventilů bychom se domluvili při eventuelním zadávání zakázky. Zohlednil bych Vaše nároky a očekávání, převažující provozní podmínky a nabídl takové technické provedení, které by pro Vás bylo podle mého názoru nejvhodnější. V případě dalších dotazů se na mě můžete obrátit el. poštou na adrese: vodicka {yavinac}neptun-harfa.cz či telefonicky na našem příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička