Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.12.2014 08:38

Dobrý den pane Vostrý, děkujeme.
Vaši Corsu i Fabii Vašeho syna (pokud jsem Vás správně identifikoval…) přestavoval stejný mechanik, vyřídím mu poděkování. Je to velmi příjemný „dárek pod stromeček“ a jsem věru rád, že jste s naší prací spokojený.
Přeji Vám i Vašim blízkým pokojné prožití nejen Vánočních svátků ale i nadcházejícího roku 2015.
Ivan Vodička

T. Čermák Rakovník 22.12.2014 20:49

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký systém byste mi doporučili pro přestavbu na LPG pro vozidlo Citroen C8 r.v. 2007 najeto 116 tis km obsah 2,0 103 kw ? Jak dlouho trvá přestavba a rád bych při přestavbě nechal opravit a doplnit klimatizaci. Nejsem z Prahy, proto se ptám na délku práce. Děkuji za informaci.

Miroslav Vostrý 22.12.2014 20:11

Dobrý den,
v listopadu loňského roku (2013) jsem si u Vás nechal namontovat do vozu Opel Corsa 1,L pohon LPG. Po roce provozu mohu provoz na LPG jenom chválit !! Průměrná spotřeba se pohybuje okolo 6,5L / 100 Km, denně asi 60 Km.Vše bez jakýchkoliv problémů. Letos na podzim si u Vás nechal udělat přestavbu můj syn a také naprostá spokojenost. Při kontrole vozu na STK jsem byl dotázán technikem, kde jsem si nechal udělat přestavbu na LPG, že " dlouho neviděli tak profesionální práci".

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.12.2014 17:01

Dobrý den Aleši,
Provedení přestaveb Toyoty FJ Cruiser 4,0 V6 o výkonu 176kW se systémy AC Stag a BRC si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/TOYOTA/3276.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Bohužel u tohoto modelu se nedá použít nádrž místo rezervy. V jednom případě jsme montovali menší válcovou nádrž pod vůz, ve druhém větší válec do zavazadlového prostoru. Na konkrétním provedení eventuelní přestavby vozu bychom se domluvili po prohlídce Vašeho konkrétního modelu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ales 22.12.2014 15:22

Dobry den,
chtěl jsem se zeptat na prestavbu Toyota FJ Cruiser... Co by jste doporucil a zda jste nejake FJ delali na LPG.
Diky

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.12.2014 08:30

Dobrý den Jirko,
Revize LPG je v podstatě kontrola těsnosti, kompletnosti a mechanického upevnění LPG systému a komponentů. Souvisí to s tím, zda je systém bezpečný. Naopak na servis, opravy, seřízení musíme mít patřičný program pro spojení s ŘJ LPG, náhradní díly, schemata, znalosti a zkušenosti. A to pro systém Eurogas nemáme. Proto je možné že jsme u např. individuelně přestavěného nebo dovezeného vozidla vystavovali Revizní zprávu, ale servis (opravu) Vám nenabídneme. Ovšem také je možné, že se jedná o jiný LPG systém, který v nabídce máme, a servis děláme. Můžete mi mejlem poslat identifikátory vozu (nejlépe SPZ), podívám se do historie na podrobnosti.
S pozdravem Ivan Vodička

Jirka 20.12.2014 22:07

dobrý den píšete že "Eurogas nemáme v nabídce" přesto když jsem auto koupil revizní zpráva je z vašeho servisu,taktéž i emise i když mě zaráží že podle protokolu nebylo provedeno měření na lpg.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.12.2014 08:24

Dobrý den Jirko,
U Berlinga 1,4 55kW bych se pro použití aditivace ventilů spíše přimlouval. Konkrétní provedení bychom si domluvili při event. realizaci zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.12.2014 08:24

Dobrý den Marku,
Plynovou nádrž můžeme umístit pouze tam, kde je pro ni dostatek místa. Konkrétně Vámi požadovaní cca 80 litrová toroidní nádrž by měla průměr 720mm a výšku 240mm. Tolik místa u Mercedesu GL pod vozem není (jsou tam např. dva poměrně velké tlumiče výfuku). Proto Vám tam takovou nádrž namontovat nemůžeme. Většinou postupujeme obráceně – prohlídneme vozidlo, se zákazníkem se domluvíme na umístění nádrže, změříme rozměry daného prostoru a vybereme takovou ze schválených nádrží, která maximálně vyplní určené místo ve voze.
S pozdravem Ivan Vodička

Jirka 18.12.2014 16:59

Dobrý den,

je nutné u citroenu berlingo r.v.2006 - motor 1,4i 55kw řešit při přestavbě na LPG ochranu ventilových sedel, ať už přimazáním additiva, nebo přivstřikem benzinu? Vím, že jde konstrukčně o starý motor z 80. let, na druhou stranu nevím, co se na něm inovovalo, jelikož v tomto voze plní euro4. Předem děkuji za odpověď