Seznam příspěvků

RECAP

Riki 02.03.2015 19:51

Dobrý deň, pane Vodičko. ten môj Aveo je verzia Chevrolet Aveo 1.2 16V 63 kW, výbava LT+ .

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.03.2015 14:09

Dobrý den Riki,
Podle našich podkladů je přestavba motoru A12XER v Opelu Corsa bez problémů možná. Naopak v Chevroletu Aveo je tento motor určitých provedení (např. se systémem Start &Stop) doplněný elektronicky řízenými otáčkami benzinového čerpadla. To by přestavbu zkomplikovalo. Proto bych Vám doporučil, zastavte se u nás i s vozem. Prohlídneme Vaši konkrétní variantu vozu a podle jeho vybavení si domluvíme varianty event. přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Vlastíku,
Váš dotaz nevypadá jako prosba nešťastného uživatele plynového pohonu. Jezdíte a seřizujete auto s připojenou diagnostikou a kalibračním čidlem MAP. To mi připadá spíš jako školení konkurence, nezlobte se za upřímnost. Vaše důvěra mě sice těší, ale i moje otevřenost musí mít své hranice. Pokud byste potřeboval nějakou konkrétní radu či konzultaci, můžete se na mne obrátit na náš příjem zakázek 777 30 50 80 nejlépe dnes 2.3., potom až do konce týdne v Neptunu nebudu.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Michale,
Motory VW snášejí provoz na LPG dobře. Takže montáž aditivace nevidím jako nutnou. Ale pokud chcete pro Váš motor i po 80.000km provozu na LPG udělat maximum, doplnění dávkovače aditivace nic nebrání.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.03.2015 14:08

Dobrý den pane Macháček,
Podle Vašeho popisu je problém v přenosu tepla v radiátoru topení. Příčin může být více, jednou z pravděpodobných je přicpaný variátor topení. Zhoršovalo se postupně nebo skokově? Souviselo to s jinou opravou nebo zásahem na voze?... Existuje více přípravků na čištění chladicích okruhů. Pokud by to bylo u mého vozu a vypadalo to na radiátor, asi bych ho místo vyplachování vyměnil (pokud bych kvůli tomu nemusel vyndávat palubní desku…). Doporučím svěřte postup Vašemu mechanikovi.
S pozdravem Ivan Vodička

Riki 01.03.2015 18:45

posielam opravu. číslo motora A12XER. ten otazník tam nepatrí.

Riki 01.03.2015 18:42

Dobrý deň, pane Vodičko mám na Vás prosbu.
Aký systém LPG by ste mi doporučovali na to najnovšie Chevrolet Aveo 1.2 16 63 kW, rok výroby 2013 ? motor je tam z v Opla Corsa D, číslo motora A12XER ?

Vlastik 28.02.2015 17:19

Fabia 1,4mpi BRC SEQUENT24 MY07. Při jízdě na lpg auto cuká,nejvíce mezi 2000-3200 otáčkami.Při seřizování a zkušební jízdě s map senzorem je to ok.Po odpojení map senzoru se cukání vrátí.Při jízdě na benzin ok.Prosím o radu,děkuji Vlastik.

Michal 28.02.2015 12:01

Dobrý den pane Vodičko,
doporučil byste na Škodu Fabii I,r.v.2005 1,4 16V,přimazávání ventilových sedel, nebo je to zbytečné?
Najeto cca 190000,plyn montován ve 110000km.
Děkuji za odpověd.

Jan Macháček 28.02.2015 10:38

Dobrý den pane Vodičko,
chtěl jsem se Vás zeptat, mám seat leon LPG 1.4 16V, typ motoru BCA, teplota na budíku ukazuje 90 st., ale auto na volnoběh netopí, (venku je -3) z výdechů fouká studený vzduch, až při otáčkách nad 2000/min začne foukat už celkem teplý ale ne horký vzduch, a to i za jízdy, termostat měněn, vodní pumpa je prý v pořádku, teplotní čidlo na to prý nemá vliv. Nemůže to být zavzdušněné? třeba lpg systém po výměně termostatu.. všechny hadice v motorovém prostoru jsou horké, že bych se o ně spálil, přívod tepla do kabiny horký, zpátečka vlažná, fridex se neztrácí, někdo říká také ucpaný radiátor, případně vyčistit, ale jak a čím.. Děkuji za odpověď Jan Macháček