Seznam příspěvků

RECAP

Nafták vs LPG na káždodení dojíždění do práce? 27.05.2015 18:54

Dobrý den.Chtěl bych vědět jestli je lepčí pro člověkna Nafták nebo LPG když dene na jezdím kolem 55km.Jedna se o dost stoupajicí a stále klesající trasu do strmých kopců.
Co se my vy více vyplatí?Za jak dlouh ose my investice vratí?
Je lepčí koupyt nějaký benzínák a nechat ho předělat nebo už kopyt předělaní vůz.Děkuji za odpověd.
Jak je to spolehlivostí a poruchovotsí(hlavně v zimě)
O kolik se zvedne spotřeba u LPG?
Která značka nejlepe snáší LPG?
s pozdravem a poděkovaním :)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.05.2015 10:02

Dobrý den pane Holan,
Diagnostický kabel ani program pro komunikaci s LPG jednotkou pro systém GGL Logi nemáme. Ale tohoto výrobce pamatuji pouze jako výrobce nádrží LPG. Je toto označení ve Vašem voze na nádrži nebo i na LPG řídící jednotce?
S pozdravem Ivan Vodička

Jiří Holan 26.05.2015 16:28

Dobrý den.
Měl bych dotaz. Lze u Vás servisovat lpg systém italské výroby GGL LOGI ITALIA? Jedná se o sekvenční, rok výroby 2010. S pozdravem Jiří Holan.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.05.2015 09:48

Dobrý den Lukáši,
V tom případě mi nejlépe na můj mejl: vodicka{yavinac}neptun-harfa.cz pošlete SPZ Vašeho auta a nejlépe tel. kontakt na Vás. Podívám se do historie co jsme s Vaším vozem dělali a ozval bych se Vám (nejdříve zítra – dnes nejsem v práci) a domluvíme se na dalších možnostech. A ještě drobnost k rychlostem – ani já netvrdím že vždy na 100% dodržím všechna rychlostní omezení (ostatně naprosto doslovné dodržování litery všech právních norem je asi nemožné). Přesto se snažím programově neporušovat smysl předpisů a proto neslibuji že budu testovat vozy i nad rámec maximálně povolené rychlosti.
S pozdravem Ivan Vodička

Lukáš 25.05.2015 19:34

Zdravím Vás, Dane. Musím uznat, že ten můj argument je dost neštastný a zároveň jalový. V drtivé většině jezdím dle předpisů. Nad 130km/h jen když předjíždím či mě žene nějaký šílenec a ještě na mě bliká. Ale to by byla debata na delší dobu a hlavně to sem nepatří. V každém případě pravdu máte.

Dan 25.05.2015 17:11

Dobry den, Lukasi.
Super argument proc nedodrzovat zakon .
Muzu Vas ovsem i uklidnit, je hodne ridicu, kteri Vas predjizdet na dalnici nebudou.

Lukáš 25.05.2015 16:07

Dobrý den, pane Vodička. Jedná se o motor 2.4, 6V, 125kw. Ikdyž jedu třeba 140cítkou po dálnici, tak mě stejně všichni předjíždí :-D "ono" to začalo postupně. Motor cukal i v menších rychlostech (km/h). Nové kabely od cívky ke svíčkám, nové svíčky a problém přetrvával až vyústil v to, že mně LPG přestalo fungovat úplně. Na benzín auto jelo a jede jak hodinky ze západu. Zajel jsem do firmy, kde mně prováděli montáž a tam se zjistilo, že ŘJ Lpg nedokáže komunikovat s jedním z válců, tak jednotka byla v rámci záruky vyměněna za novou a bylo po problémech, téměř a to na již mnou zmiňovaný problém. Je vůbec možné, že ŘJ Lpg "odejde do věčných lovišť"? VAG hlásí pořád dokola jednu a tu samou chybu...nepravidelný chod 2 válců, ikdyž ŘJ nekomunikovala puze s jedním - divné. Nevzpomínám si, o které přesně jde. Byl jsem u Vás cca někdy na podzim loňského roku ohledně zmiňované blikající či svítící kontrolky a s ní spojené cukání a došli jsme k závěru, že budou vadné svíčky po Vámi projetí a měření hodnot ŘJ plynu a benzinu, kde dle Vás bylo nastavení v pořádku. Jak jsem již uváděl výše, vše měněno + komlet těsnění motoru. Asi se budu muset k Vám objednat, jelikož je buď chyba v montážní firmě a nebo v samotném autě, že mu LPG prostě "nesedí". Jen potřebuju vědět, jaká je správná varianta, abych mohl podniknout patřičné kroky a pokud možno nejlépe, měl už klid :-) Může jiná firma, než ta co prováděla montáž zasahovat do motoru a provádět opravy spojené s Lpg? Ještě jednou děkuji za odpovědi a s největší pravděpodobností se brzo uvidíme. Lukáš

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.05.2015 15:30

Dobrý den Lukáši,
Pokud by neměl systém sekvenčního vstřikování dostatečný tlak plynu, přepne na benzin a píská přepínač. V určitých variantách nastavení může elektronika v maximu automaticky “doplňovat chybějící plyn benzinem“. Takže pouze na tlak bych to neviděl. Myslím, že to bude kombinace více okolností. Jaký motor máte ve Vaší A6? Dělo se ihned od přestavby nebo začalo zlobit postupně? Provoz na benzin je bez problémů? Jaká závada je uložena v paměti závad benzinové jednotky? Byla přestavba prováděna u nás, je v záruce? Vidíte, dotazů mám dost, ale konkrétností málo. Obecně si myslím, že by auto mělo jít naladit tak, aby k uvedenému problému nedocházelo (byť jezdit nad 130 s tím nemohu – i já mám pouze omezený počet bodů :-D). Ale bez konkrétní prohlídky vozu, jeho provedení přestavby a nastavení řídícího SW se nedá hádat. Doporučím kontaktujte Vaši montážní firmu a domluvte se s nimi. Také mi můžete zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Lukáš 25.05.2015 15:03

Dobrý den, mám Audi a6 r.v. 2002, systém Lovato. Při jízdě nad 140km/h se na palubce rozbliká oranžová kontrolka motoru a sám motor, řekněmě, cuká. Může to být nedostatečným tlakem? Míněno, že motor nedostává tolik paliva, kolik by potřeboval pro danou rychlost? A pokud ano, lze to nějak nastavit, opravit? Děkuji za odpověď. Lukáš

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.05.2015 08:36

Dobrý den Petře,
Doporučím svíčky které předepisuje výrobce, ale z důvodu provozu na LPG měnit častěji. Pokud máte motor typu 5FS, mohu doporučit např. Denso VXZH22, IXUH22 nebo XUH22TT.
S pozdravem Ivan Vodička