Dobrý den pane Vodičko. Diagnostikoval jste přesně závadu v příspěvku 2635. Po zpětné montáži elektromagnetických ventilů jsem nečistoty nenašel, ale závada zmizela. Moc Vám děkuji. (Landi Renzo Omegas Evo)
Dobry den má někdo citroen berlingo 1,6 16v 80kW(2006) předělaný na plyn? Mám to předělané týden a a nezdá se mi spotřeba mám 60l nádrž a najel jsem jenom 250km to na benzín na plnou najedu 650km a to tam natankuji taky cca do 60l a je možné abych jel zároven na plyn i na benzín? Při jízdě na plyn po zhruba 10km cesty mi zasvítila rezerva.
Dobrý den J.P.
Je možné, že není správně nastaveno dávkování plynu a k nedobré funkci dochází pouze v době kdy po studeném startu ještě není uzavřená regulační smyčka bohatosti směsi. Další z možností jsou váznoucí vstřikovače či regulátor tlaku. Bez kontroly funkce systému se patrně neobejdete…
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám takový problém, když nastartuji a jedu, tak zhruba po nějakých 800-1000 metrech se mi auto přepne na LPG, žádné cuknutí nic. Ale když přidám plyn a následně ho pustím tak auto šíleně cukne. Takto to trvá asi 1-2 minuty a po této době už se mi tento problém neděje. Zkoušel jsme i že ihned po přepnutí na LPG to cukalo, přepl jsme na benzín, nedošlo po vyšlapnutí k cuknutí a následně opět na LPG, vyšlapnutí pedalu a auto opět cuklo. Zdá se mi že k tomuto problému docházi při studenem motoru. Teplotu mám nastavenou na 45°C. Jedná se o systém Lovato Easy Fast u auta Kia Ceed 1.4cvvt
Dobrý den tazateli 2628,
Nepíšete typ plynového systému, ale při prvním studeném přepnutí patrně nebude na vstřikovací liště LPG dostatečný tlak a proto přepnutí na LPG nebude provedeno, systém se vrátí do provozu na benzin a bude blikat a pískat přepínač. Pokud nejsou na vině LPG filtry, a po chvilkovém prohřátí již přepnutí i následný provoz na LPG proběhne bezproblémově, může váznout (např. z důvodu nečistot) některý z elektroventilů plynu. Doporučím při studeném stavu zkontrolovat.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Roberte,
Ve Vašem případě si netroufám hádat… Nezbývá než navštívit Vašeho plynaře a bádat přímo na voze.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli 2626,
Vy uvádíte, že se přepíná na benzin při přechodu do decelerace (sundání nohy z plynu). Netuším jaké mohli u nádrže odpojovat relátko, u námi montovaných systémů běžně k nádrži žádné relé nedáváme. Myslím, že Váš problém nebude souviset s přísunem plynu (jako u Patrika) ale pravděpodobněji s elektroinstalací a snímáním hodnot v motoru. Může to být např. špatný kontakt, a nebo jestli nepípá přepínač např. i signál otáček či teploty plynu (podle druhu LPG systému). Takže opět. Pokud nebude ve voze něco očividně vypadlé, budete muset navštívit Váš LPG servis.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Patriku S.
K přepnutí na benzin doprovázené pískáním a blikáním přepínače (jako když dochází plyn) dochází ve chvíli, kdy řídící jednotka LPG zaregistruje tlak plynu nižší než je minimální nastavená hodnota. To může být způsobeno špatnou dodávkou plynu z nádrže přes elektroventily, reduktor a filtry, ale také špatným čidlem tlaku či kabeláží LPG systému. Také může být vypadlá hadička podtlaku mezi sacím potrubním, čidlem a reduktorem. Pokud neuvidíte „nic vypadlého“, budete muset pro zjištění vady navštívit Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
nejprve k těm nedobrotám od uživatelů „technik 24“, „LPG“ a „varovaní“. K těmto příspěvkům se mi těžko zaujme jakékoli stanovisko. Není popsán typ vozu, závada, použitý materiál, číslo zakázky, RZV, nic. Pouze nespokojenost zákazníků. Té je mi líto, ale v těchto případech nemám jak technicky poradit. Tak snad pouze obecně.
Pokud se někomu stane, že není spokojen s opravou, při převzetí vozu si všimne poškození atd. (nikdo nejsme bez chyb a pouze ten, kdo nic nedělá nic nezkazí), ať obratem kontaktuje příjem zakázek. Jsou to nepříjemnosti, ale občas se stanou a jsme připraveni je řešit. Není nutné (jak píše „technik24“) čekat až vás bude více... Pokud nebudete spokojeni s provedením zakázky, jednáním příjmu zakázek či se mnou, můžete se obrátit na vedoucího provozu nebo i na jednatele společnosti.
Obdobný případ jsme na foru měli v lednu 2014 (číslo příspěvku 1714). Tehdy jsem žádal o dodání konkrétností, ale nikdo mi nezavolal, nenapsal ani nepřijel (a nebo přijel, ale věc ve skutečnosti nebyla tak horká a ke svému příspěvku se nepřiznal…). Je možné, že i tento případ je motivován pouze snahou poškodit, ať již ze strany zákazníka či konkurence. Pokud se jedná skutečně o nespokojené zákazníky, kontaktujte mě nebo vedoucího provozu mejlem nebo telefonicky. Všechny kontakty máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Uveďte minimálně RZ vozu a konkrétní problémy, a ty budeme řešit.
Myslím, že i provoz tohoto zcela otevřeného fora svědčí o maximální otevřenosti směrem k zákazníkům. Neskrýváme se za frázemi, sebechválou a superlativy. Snažíme se prezentovat problematiku přestaveb na LPG komplexně tak, jak ji skutečně vidíme.
Děkuji Martinovi a Trubaci za jejich příspěvky.
S pozdravem Ivan Vodička
Pro technik24:
Za mě MOHU DOPORUČIT Neptun Harfa !!Vše vždy perfektně opravili a ještě poradili. Jestli jsi měl nějaký problém se svým autem,měl jsi zajet zpět a né tady pomlouvat a vyhrožovat.