Seznam příspěvků

RECAP

Martin Blabla 15.10.2015 20:56

Dobrý den,mám problem se svíticí kontrolkou řídicí jednotky u Nissana Nota 1,4.Na plyn mám najeto 30tisíc celkově 60 tisíc.V servisu Nissan diagnostikovali zavadu ve spojitosti lpg a katalizátor a oražovou kontrolku vynulovali.Zavada se objěvila po týdnu znova. Na návštěvě u jineho fajnšmekra a napichnuti na počítač byla zjištěna chudá směs,možna vyhořelí katalizator. Při opětovném startu zasmrdí benzín. Motor se chová normalně,stráta výkonu žádna.Vím o 1,6 která při 80 tisícich absolvovala výměnu benzinových vstřiku a zabroušení ventilu což bych nerad absolvoval,ale možná je uš pozdě.Přimazávaní ventilů mám což ta 1,6 měla namontované později a ještě jeden špek. Jeden servisní interval pro výměnu vzduchového filtru absolvovala 1,6 bez něj,což dokážou jenom u nás v Nissanu. Hledám nějakou odpověď zda má uspora s lpg smysl ?

Anonym 15.10.2015 12:33

Dobrý den, pro p. Jiří 2654. Tento problém jsem také řešil a byl způsoben nevhodným umístěním vstřikovačů LPG. Po opravě vše bez problémů.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.10.2015 08:04

Dobrý den pane Pelikovský,
Přestavba šestiválcového motoru na LPG se systémem Stag je 28.900,- Kč, další ceny a podmínky slevových akcí máme uvedeny v našem ceníku přestaveb zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Cena elektronického dávkování aditivace ventilů je 5.490,- Kč, podrobnější ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.10.2015 08:04

Dobrý den Jiří,
Napadá mě několik možností příčin popisovaného problému. Ale jak píšete, už jste to opakovaně řešil v jiném servisu, dokonce výrobce patrně prostřednictvím vzdálené správy měnil nastavení úrovně příspěvku benzinu (u přímovstřikových motorů to uživatelsky není možné…). Proto to nevidím příliš optimisticky – nemyslím si že jsem chytřejší než výrobce LPG systému… Napadá mě pár jmen, kde Vám to mohli na popisované úrovni servisovat, myslím že se nejednalo o žádného začátečníka. V případě zájmu mi zavolejte na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80 (event napište na mejl vodicka{yzavinac}neptun-harfa.cz) . Když mi prozradíte kde jste s autem byl, můžu se s nimi spojit telefonicky a probereme příznaky, zjištěné hodnoty v inkriminovaných režimech a další možné varianty úprav.
S pozdravem Ivan Vodička

Jakub Pelikovský 13.10.2015 21:41

Děkuji za info. Jaká by byla u Vás tedy orientačně cena s tím Stagem bez přimazávání, versus BRC komplet?

Jiří 13.10.2015 19:58

Dobrý den, mám problém při jízdě na LPG - namontováno BRC koncem roku 2012, Škoda Superb 1.8 TSI, r.v. 2009, motor CDAA, 6MT. Na benzín je auto bez problému. Při jízdě na plyn řeším 2 problémy. Při 1100-1200 otáčkách např. při pomalé odstavení plynu na 2. r. stupeň při následném lehkém sešlápnutí plynu auto cukne právě dosažení cca určité výše otáček (někde mezi 1100 a 1200). Výrazněji se projevuje při nezahřátém motoru. Druhý problém je zásadnější. Při prudším sešlápnutí plynu z odstaveného plynového pedálu je cítit výraznější "ráz" do motoru. Vyskytuje na všechny rychlostní stupně. projevuje se po přeřazení na vyšší rychlostní stupeň, kdy následné sešlápnutí plynu musím řešit "pozvolna". Řešili jsme se servisem 3x různým vyladěním, po konzultaci s výrobcem i úpravou sw, nastavení přívstřiku benzínu, aj.. problém je v podstatě pořád stejný. Na benzín jede auto perfektně. LPG bylo instalováno při 16 tis. km, za 2,5 roku najeto 50 tis. na LPG. Máte zkušenosti s takovými projevy LPG u jiných vozidel? TSI i jiných? Budu při další revizi zase asi řešit se servisem ale je otázka, jestli existuje nějaké řešení, kromě jízdy na benzín:-). Děkuji za radu

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.10.2015 10:51

Dobrý den Pavle,
Pokud nemáte stabilní volnoběžné otáčky, může to být mechanickým stavem motoru, nastavovačem volnoběhu, seřízením LPG systému a nebo nějakým vadným komponentem, podle Vašeho popisu neumím hádat… Obávám se že bez návštěvy servisu se neobejdete.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Honzo,
Servisní interval daný „pípáním jednotky“ bych bral pouze jako orientační připomenutí. Za daných 360 hodin najede jiný počet kilometrů řidič provádějící rozvoz po Praze a jiný např. obchodní zástupce křižující republiku (průměrná rychlost po Praze bude podstatně menší než po dálnicích…). Skutečné servisní intervaly (doporučené práce) si stanovuje každá montážní firma, řídil bych se doporučením Vašeho plynaře. My doporučujeme výměnu LPG filtrů a svíček (běžného typu) každých 20.000km. Revize LPG systému (kontrola těsnosti a mechanického stavu) je předepisována podle typového schválení většinou každých 10.000 km nebo 12 měsíců.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Pelikovský,
V současnosti bych se nebál přestavbu Vašeho vozu nabídnout se systémem AC Stag 300 ISA2, byť vstřikovače Valtec30 skutečně nepatří mezi nejrychlejší. Pokud byste chtěl kvalitu celku ve spojení s rychlostí vstřikovačů, doporučil bych nejvyšší systém z naší nabídky - BRC Sequent PD. Provedení přestavby tohoto modelu máme v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Mondeo/3198.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Tento vůz jsme přestavovali bez dodatečné ochrany ventilů, ale v případě Vašeho zájmu Vám můžeme nabídnout použití špičkového elektronického dávkovače aditiv od firmy SI Electronic, podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Na konkrétním provedení přestavby bychom se domluvili při event. zadávání zakázky, s ohledem na Vaše konkrétní představy a prostorové uspořádání v motorovém prostoru.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 13.10.2015 08:25

Dobrý den, pri přepnutí na Lpg u auta začínají skákat otáčky na Volnoběžný a zhruba do 2 tis. nejsou stabilní. V čem by mohl byt problém?