Seznam příspěvků

RECAP

p. Adam 07.03.2016 09:57

Doplním ještě, že to pípání je po otočení klíčku před nastartováním vozu. Děkuji

p. Adam 07.03.2016 08:25

Dobrý den, mám systém LPG STAG 4+ ve voze Suzuki SX4 r.v. 2011, 1,6 88kW, najeto 65.000 km, a vše funguje k mé spokojenosti, jen na jednu drobnost. Včera mi začal pípat přepínač, 2x krátce a jednou dlouze, a to 3x za sebou. Nikde v návodu ani na internetu jsem nenašel, co by to mělo znamenat. Odhaduji to, že mi v montážní firmě nastavili přibližný termín servisní prohlídky, jelikož to bude cca rok, co jsem na revizi byl. Potvrďte mi tuto moji domněnku. A ještě dotaz, dá se s tím cca 14 dní jezdit? Jsem v servisu Suzuki objednán na garanční prohlídku (kde je součástí i kontrola a případné seřízení ventylů - prostě Japonec) a na garančku s LPG jsem po případném seřízení chtěl jít až za cca 14 dní. Dá se to pípání nějak vypnout? Bude to na LPG ještě nějakou dobu bez té garančky jezdit? Děkuji za odpověď Adam

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2016 07:26

Dobrý den pane Richter,
Opět se vyhnu termínu „motor vhodný pro přestavbu“. Každý výrobce konstruuje a vyrábí motor pro provoz na benzin. Nezkoumá, jak se motory při eventuelním provozu na LPG (nebo E85, CNG atd.) budou chovat či kolik vydrží. Při doporučeních mohou firmy nabízející přestavbu vycházet ze svých vlastních i převzatých zkušeností a odhadů.
Vámi vybraný motor je přeplňovaný. Motory turbo obecně jsou konstruovány pro vyšší zátěže dané právě přeplňováním. Provoz na LPG zvládají bezproblémově. Proto bych se ani přestavby Renaultu Espace 2,0T nebál.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2016 07:26

Dobrý den Ladislave,
Mám na mysli kontrolu skutečných hodnot za jízdy. U těchto kategorií vozů je nejčastěji kontrolujeme prostřednictvím čtení reálných hodnot STFT, LTFT a hodnoty Lambda prostřednictvím diagnostiky OBD. Ale je možné, že Vaše montážní firma na to půjde trochu jinak – každý máme své postupy…
Zobrazení hodnot spotřeby palubním počítačem je vždy pouze vypočítané číslo. Při provozu na LPG se zobrazovaná hodnota může lišit od té, která se zobrazuje při provozu na benzin. Skutečná spotřeba při provozu na LPG bývá cca o 1-2 litry vyšší než při provozu na BA. Vaše údaje tomu téměř odpovídají.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 06.03.2016 22:32

Dobrý den,

nedávno jsem se na Vás obracel s dotazem ohledně přestaveb japonských vozů. Stále hledám nové auto a proto dovolte ještě jeden dotaz. Zaujal mě Grand Espace s motorem 2.0T 125 kw. Ve Vaší galerii jsem viděl asi tři auta s tímto motorem, které jste dělali. Jedná se tedy o motor vhodný na přestavbu?
Mockrát děkuji, Richter.

Ladislav K 06.03.2016 20:24

Dobry den jeste jednou pane Vodicka,

Co myslite tim ''je nutná důkladná kontrola funkce správného dávkování v celém rozsahu výkonů a zátěží. '' Auto zabira pod plynem pynule v celemu rozsahu otacek. Akorat me trochu zarazi spotreba. Na palubnim pocitaci je 10.0 L. Realna na benzin je 11.8 L a na plyne je to ted 14.4 L. Je to normalni?

Dekuji

Dekuji

Ladislav K 04.03.2016 10:27

Dobry den jeste jednou pane Vodicka,

Co myslite tim ''je nutná důkladná kontrola funkce správného dávkování v celém rozsahu výkonů a zátěží. '' Auto zabira pod plynem pynule v celemu rozsahu otacek. Akorat me trochu zarazi spotreba. Na palubnim pocitaci je 10.0 L. Realna na benzin je 11.8 L a na plyne je to ted 14.4 L. Je to normalni?

Dekuji

Dekuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.03.2016 10:14

Dobrý den Ladislave,
Předchozí verze řadových 6válcových motorů BMW jezdili na LPG naprosto bez problémů i bez aditivace ventilů. S Vaším typem motoru N52B30 nemáme dostatek relevantních zkušeností. Osobně si myslím, že není aditivace nezbytná, ale určitě je nutná důkladná kontrola funkce správného dávkování v celém rozsahu výkonů a zátěží.
S pozdravem Ivan Vodička

Ladislav K 03.03.2016 15:38

Dobry den Pane Vodicka,

Mam ve voze namontovan sytem Lovato. Vuz BMW X5 E70 3.0si. Ma smysl instalovat/aktivovat privstrik benzinu do tohoto motoru?

Dekuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.03.2016 15:32

Dobrý den Karle,
Pokud je vozidlo čerstvě po přestavbě. Může si „sedat“ nastavení např. reduktoru či jiné parametry. Doporučím, obraťte se na Vaši montážní firmu a domluvte si s nimi kontrolu nastavení a funkce po montáži.
S pozdravem Ivan Vodička