Seznam příspěvků

RECAP

Marian 21.09.2016 11:17

Dobrý den,

mám SAAB 9-5 2,3t, rok 2002, motor 235E, 4 válce, turbo. Je předělaný na E85. Chci se zeptat, jestli je možná přestavba na LPG, případně se zachováním E85? Díky Marian

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.09.2016 07:35

Dobrý den pane Polák
Můžete se podívat, zda nebude typ LPG systému uveden v dokladech (pokud jste něco od plynu dostal), můžete se podívat např. na nápis na řídící jednotku LPG (pokud tam nějaký bude), nebo můžete požádat o radu někoho, kdo se v problematice LPG alespoň částečně vyzná. Ale k tomu, aby Vám kdokoli odpověděl, bude potřebovat vozidlo nebo LPG komponenty vidět, nejlépe osobně, nebo alespoň na obrázcích. Doporučím, najděte si nějakého plynaře ve Vašem okolí, navštivte ho i s autem, a nechte si od něj poradit.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.09.2016 07:34

Dobrý den Miloši,
Systém Omegas je konstruován tak, aby při výpadku napájení LPG systému (např. prasklá pojistka u akumulátoru, výpadek napájení od zapalování, problémy na ukostření elektroinstalace…) jelo vozidlo na benzin. Sice nebude svítit přepínač, ale motor pojede a jako palivo bude používat benzin. Pouze v případě přerušení kabeláže k řídící jednotce LPG, nebo odpojení konektorů od LPG jednotky nepůjde do motoru ani jedno palivo. Proto si myslí, že ve Vašem případě nebude problém v elektronice LPG, ale někde jinde. Málokdy by se přerušilo za jízdy vedení současně ke všem válcům najednou. Přesnou příčinu Vašich potíží však bude muset zjistit nejlépe Vaše montážní firma po prohlídce vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Zbynek Polak 18.09.2016 11:59

Dobry den,mam takovy dotaz jak muzu zjistit jaky tip lpg mam v aute namontovany mam dovoz z

Miloš 18.09.2016 00:47

Dobrý den, auto mi nedávno za jizdy přestalo, při jízde na LPG. Po zastavení jsem zjistil, že nesvítí přepínač LPG a nejde ani na benzín. Jde o LPG Landi Renzo. Řici jednotka je Landi Renzo Omegas 5-6-8 Cylinders. Vhledem k tomu že nejde ani na benzín ma podezření a řídící jednotku LPG. Je tohoto LPG nějaké relátko, nebo pojistka (mimo tu u baterky), která by mohla tyto problémy způsobit ?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.09.2016 12:43

Dobrý den pane Klouček,
Píšete, že máte v pořádku zapalování, reduktor i vstřikovače LPG, a plynový systém je seřízený. Přesto však auto nefunguje dobře. Myslím si, že některý z těchto (nebo souvisejících) komponentů nefunguje správně i přes to, že byl nedávno vyměněn. Asi by bylo dobré, kdyby vozidlo ve chvíli, kdy nefunguje dobře, viděl Váš plynař. Když se problém vyskytuje, tak by mohla být vysledovatelná i jeho příčina. Zkuste se obrnit trpělivostí, a opět navštivte Vašeho plynaře (nebo jiného, který má s Vaším systémem bohaté zkušenosti – my systémy Magic nemontujeme).
S pozdravem Ivan Vodička

Klouček 14.09.2016 19:02

Dobrý den.

Mám problém s lpg magic.Auto po nastartování jede jako z praku ale po par kilometrech při volnoběhu nedrží otáčky,při záběru cuká a nemá ten správný výkon.Na benzín vše ok.Svíčky a zapalovací cívky byli měněny.Reduktor,filtry a vstřikovače asi před rokem.Nedávno jsem byl i na seřízení ale problém stále trvá.Plyn ani nikde neutíká.Nesetkali jste se někdy s podobný problémem?Už jsem opravdu zoufalí a nevím kam dál.Předem díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.09.2016 12:36

Dobrý den pane Šodek,
Pokud se zhoršil chod motoru, patrně nebude správné dávkování – jak Vy píšete špatná bohatost směsi. To má ve většině případů nějaký mechanický původ – nesprávný tlak či regulaci tlaku plynu, špatný chod některého vstřikovače atd. Rozsvěcení varovných kontrolek vozu je pouze následek, který upozorňuje řidiče na nesprávnou funkci vozu. Pak je nutné zjistit příčinu problému, tu odstranit a následně LPG systém na nové komponenty či hodnoty tlaku seřídit. Vzhledem k tomu, že se jedná o LPG z originální výroby VW, budete muset navštívit Vašeho prodejce vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.09.2016 12:36

Dobrý den Ondro,
Netroufám si radit s nákupem vozu. Dvoulitrový 4válec v trojkové řadě BMW by měl jít přestavět, pouze se nejsem jistý, jak je to u tohoto modelu s možností umístění nádrže – to bychom si domluvili po prohlídce vozu. Dobrá zkušenosti máme např. s motory koncernu VW, mohu doporučit např. motor 1,8T 110kW.
Já jezdím s obstarožním Focusem, dříve jsem jezdil i s Octavií s motorem 1,8T (pochopitelně stále na LPG)
S pozdravem Ivan Vodička

Šodek 03.09.2016 18:49

Dobry den, mam dotaz ohledne LPG. LPG je origo jiz od vyroby na aute VW Golf VI 1.6, a najednou zacali cvakat asi vstriky do sani a kolisaji volnobezne otacky. Chod motoru je nepravidelny. Jedna se pouze o bohatosti smesi nebo mam ocekavat neco horsiho? 2x mi uz RJ prepla z LPG na BA s chybou ESP a zvukovou signalizacia pote se rozsviti i kontrolka motoru. Predem dekuji za odpoved.