Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2017 09:03

Dobrý den pane Šlossar,
jsem rád, že jste byl s našimi službami spokojený, a i když nemám titul inženýra, pokusím se Vám odpovědět…
Přestavba Modelu C-Max do roku 2010 je možná. Pro provoz tohoto motoru na LPG bych doporučoval některý ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG, doplněný některým ze způsobů dodatečné aditivace ventilů.
Tento vůz má v karoserii prolis pouze na dojezdové rezervní kolo – plynová nádrž bude nadzvedávat podlážku kufru. Provedení přestavby tohoto vozu na LPG si můžete prohlédnout v naší fotogalerii např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/C-MAX/3196.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pro možnost využítí akčních nabídek stačí domluvit si termín přestavby. To můžete např. telefonicky na našem příjmu zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2017 09:03

Dobrý den Marku,
Toyota Sequoia bude patrně nějaká verze Land Cruiseru. Pro detailní domluvu možnosti a způsobu provedení přestavby by bylo nejlepší konkrétní vozidlo prohlédnout jak co do mechanického tak i elektronického provedení.
Pokud je vozidlo od výrobce uzpůsobeno pro provoz i na E85, nemělo by to být na překážku přestavbě na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 12.02.2017 14:28

Dobrý den pane inženýre,
obracím se na Vás v této věci: Před lety jsem si nechal u vás namontovat LPG do vozu Mazda Premacy. Samotné LPG i servis u vás fungoval k mé spokojenosti. Teď jsem pořídil trochu mladší vozidlo a též bych ho chtěl u vás přestavit na LPG. Jedná se o Ford C-Max, 1.8,92KW, kód motoru 9D61083, r.v. 2009.
Jaký systém doporučujete?
Ochranu ventilů ano/ne ?
Jelikož se blíží konec akce na montáž(sleva či splátky) stihnu montáž do jejího skončení, nebo je možné alespoň "zazálohovat" přestavbu a ji samotnou provést o pár dní později?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Josef Šlossar

Toyota Sequoia 2010 09.02.2017 09:51

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na montáž do uvedeného vozu. V autě je od výrobce možnost jezdit na etalon, je ta nějaká překážka při zástvbně na LPG?
Slyšel jsem že někdy může být problém a tak se radšii pútám odborníka.
A kolik by případně stála montáž a velikost nádrže.
Děkuji za odpověď Marek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.02.2017 08:35

Dobrý den pane Novák,
motory Renault K4M v různých verzích (1,6 82/83 kW) se nas LPG přestavují v různých karosářských verzích poměrně často. Přestavba i provoz jsou bezproblémové. Najeté kilometry Vašeho motoru jsou již velké. Mnohé motory takového nájezdu ve zdraví nedožijí, jiné najezdí i mnohem více. Pro „odhad jeho další životnosti“ bych doporučil nějakého motoráře se zkušenostmi s motory Renault. Jen ho netrapte dotazy na LPG. Téměř každý pravověrný motorář bude tvrdit, že do motoru patří benzin, a plyn do sporáku... Ale pokud je motor ve slušném stavu, je to dobrý předpoklad pro správnou funkci i na LPG. Pokjud byste se pro přestavbu rozhodl, použili bychom určitě systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Vzhledem ke stáří vozu bychom mohli použít např. Systém AC Stag, minimálně ve verzi Q-Box Basic.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Novák 06.02.2017 17:54

Dobrý den.
Uvažuji o přestavbě svého Renaulta Megane II. Jedná se o r.v. 2005, 1.6 82 kW. Jenže auto už má najeto 235 tis.km. Sice jede hezky, nemá velkou spotřebu oleje, ale přesto, není to už moc? V případě, že přestavbu doporučíte, který systém vybrat? Je to už celkem staré a ojeté auto, tak nechci investovat zbytečně moc. Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.02.2017 14:22

Dobrý den pane Richter,
Nemáme v naší databázi dostatečný vzorek těchto motorů z roku 1998 přestavěných na LPG tak, abychom mohli říci, že je provoz bezproblémový. Vzhledem k věku motoru a jeho značce bych předpokládal, že by měla být přestavba i provoz na LPG problémový. Pro přestavbu bychom použili některý ze systémů sekvenčního vstřikování. Konkrétní provedení přestavby bych Vám doporučil po prohlídce Vaší verze – podle našich podkladů se na přelomu let 1997-1998 montovaly dva typy motorů se třemi variantami řízení motormanagementu.
S pozdravem Ivan Vodička

Milan Richter 06.02.2017 11:59

Dobrý den pane Vodička,
uvažuji u přestavbě na lpg vozu Mercedes Benz třídy C, rok 98, motor 1.8 16V 92 kw. Zajímalo by mě zda je uvedený motor vhodný k přestavbě, neboť můj mechanik mi tvrdí že tyto motory LPG provoz dobře nesnáší, resp. že hlava válců není dostatečně dimenzovaná. Nedokážu to sám posoudit, je mi jasné že se jedná o alternativní palivo a málokterý motor bude přímo vhodný na provoz LPG. Vozidlo je sice starší, ale v perfektním stavu a dokáži si představit, že ho budu ještě minimálně 5 let využívat a z tohoto pohledu by přestavba smysl dávala. Děkuji za informaci, případně mi sdělte, jaký typ přestavby zvolit a zda je nutná aditivace ventilových sedel.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.02.2017 09:12

Dobrý den pane Mužila,
Přestavba Toyoty RAV4 je možná, pro provoz na LPG bych doporučil doplnit systém o některý ze způsobů dodatečné aditivace ventilů. Toyota RAV4 nebývá často přestavována, patrně to souvisí i s problematickou možností umístění nádrže LPG (při jakémkoli umístěné přeci jen zabírá místo v kufru.
S pozdravem Ivan Vodička

Muzila 04.02.2017 11:04

Dobrý den pan Vodička,
Chtěl bych se zeptat na vhodnost namontování LPG do toyoty RAV 4 2.0 VVT-i, rv.2010. Je tento motor vo všeobecnosti vhodný na přestavbu (v referencích máte jednu přestavbu)? Předem děkuji za odpověď.