Dobrý den,
mam vozidlo Škoda Roomster 1.4 16V se systémem StarGas namontovaným cca před 8 lety.
Tento týden se mi prvně stalo, že se rozblikala kontrolka přimazávání.
Chtěl bych se proto jednak zeptat, zda mi ve Vašem servisu jste schopni pomoci, s ohledem na použitý systém Stargas? A pokud ano, tak s jak nákladnou opravou mohu počítat? (Vzhledem k tomu, že jste vozidlo neviděl, tak by mi samozřejmě stačil alespoň přibližný odhad.)
Dále by mě také zajímalo, zda mohu s vozidlem bezpečně jezdit zatím alespoň na benzín?
Co může být příčinou této poruchy?
Velice děkuji za odpověď!
S pozdravem
Jiří Roul
Dobrý den,chci se zeptat jestli si muzu sam repasovat reduktor jako vymena mebran nebo je to nemozny?
Dobrý večer, lze přestavět na lpg Nissan Note 1.4 65kw, Note 1.2 59 kw?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den Michale,
Sekvenční vstřikování AEB nepoužíváme. Setkáváme se pouze s elektronikou původem od výrobce AEB v systémech Lovato a Zavoli Alisei (kde používají na základě obdobného základu jednotlivé firmy svoje programy…). Proto není můj názor na komponenty AEB nijak vyhraněný a neodvažuji se veřejně posuzovat.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
jaký je Váš názor na komponenty sekvenčního vstřikování od A.E.B
Dobrá den na Moravu Lukáši,
Nedokážu posoudit oprávněnost ani nutnost požadavku Vašeho plynaře na výměnu řídící jednotky. Je možné, že již má např. výpadky paměti, v které jsou uloženy nastavené parametry, nebo jiný problém. Ale také je možné, že se jedná o nějaký v ČR ne běžný a pochopil jsem i cca 10 let starý (proto ta výměna nádrže) systém, pro který není v ČR odpovídající diagnostické a programové vybavení. A pokud se Váš plynař s jednotkou nespojí, nelze pochopitelně nic seřídit (ale to by zase asi neměnil vstřikovače…). Proto mé rozpaky. Ale opakuji, na základě kusých informací zprostředkovaných (nezlobte se) laikem si nedovolím žádné hodnocení.
Přeji úspěšné vyřešení Vašich problémů, Ivan Vodička
Dobrý den Ondro,
Omlouvám se, ale úplně nerozumím Vašemu dotazu. Lovato je italská firma s výrobním závodem ve Vicenze. Vyrábí tam své vstřikovače a kompletuje své reduktory (alespoň před pár lety jsem to tam tak viděl…). Nevidím žádný důvod, proč by Lovato mělo současně s výrobou svých komponentů montovat komponenty od konkurence.
Pokud byl Váš dotaz míněn tak, zda některá z montážních firem v ČR která má „na vratech dílny“ pověšeno logo výrobce Lovato zároveň montuje polské vstřikovače a reduktory – tak to pochopitelně možné je. Ceny polských komponentů bývají zpravidla o něco nižší. V ČR si nemyslím, že by si některá montážní firma mohla dovolit nabízet pouze jeden z LPG systémů. Je to dáno přetlakem nabídky výrobců a dovozců LPG systémů, ale i snahou montážních firem nabídnout svým zákazníkům různé cenové a kvalitativní řešení přestaveb. Jen si myslím, že Lovato by se mělo nazývat Lovatem, Stag Stagem, atd. „Polské Lovato“ pokud vím, neexistuje.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Karle,
Technologicky by nemělo přestavbě motorů E-torq nic bránit. Konkrétní nabídku systému i celkového provedení přestavby bych udělal až po prohlídce vozu a jeho prostorového řešení.
S pozdravem Ivan Vodička
zdravim,chci se zeptat na :-/vas nazor.po vymene nadrze a lpg vstrikovacu zaclo postupne delat neplechu cukani,hlavne pri tzv lechtani pynu jizda za jinym autem uz i na benzin po 2 letech problemi.dlouhe starty a cukani.po nasteve pry rid. jednotka.vymenatak 14tis.zaruka pryc a chteji dalsi penize.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli lovato montuje polské vstřikoače a polský reduktor.