Seznam příspěvků

RECAP

Anonym 08.03.2017 13:17

Dobrý den,
je možné předělat Kiu Sportage 2011 benzín 2,0 CVVT 120kW, typ motoru G4KD na LPG?

Díky

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.03.2017 10:18

Dobrý den Michale,
Motory 1,6 77kw se podle našich podkladů do Seatu Leon montovaly v letech 2000-2006 ve čtyřech různých variantách. Všechny je možné na LPG přestavět. Aditivaci ventilů bych u těchto motorů nepovažoval za nutnou. Provedení přestavby motoru 1,6 77kW, konkrétně v modelu Ibiza si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Berlingo/3567.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.03.2017 10:18

Dobrý den pane Pánek,
130 tisíc km je úctyhodný nájezd, myslím, že za občasnými problémy může být opotřebování a úsady jak v reduktoru, tak i ve vstřikovačích. Systém Tartarini nemáme v nabídce, proto neumím odpovědět na Vaše otázky ohledně repase a ceny. Pro konkrétní diagnostiku a event. opravu doporučím, obraťte se na Vaši montážní firmu event. na jiné středisko sítě Tartarini.
S pozdravem Ivan Vodička

leon 08.03.2017 00:37

Hezký den. Doporučíte přestavbu u motoru 1.6 16V 77kW konkrétně seat Leon? Potřebuje Přimazávání? Je to vhodný motor na přestavbu? Děkuji. Michal.

Michal Pánek 07.03.2017 21:38

Dobrý den. Mám dotaz ohledně občasného chcípání motoru při zastavení vozidla (například na semaforu, křižovatce atd.) Mám Fabii 2009, 1,4 63kW, reduktor Tartarini G/SEG, řídící jednotka SEQ EVO 01 a vstřikovače Tartarini Evo 08. Vozidlo má už na LPG docela dost najeto cca 130 tis. km. Je možné, že by byla závada ve vstřikovačích nebo reduktoru a dále dá se vyměnit vnitřek reduktoru a repasovat vstřikovače? Jaká by byla cena těchto oprav. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2017 15:43

Dobrý den Jardo,
Skutečně Vám píská po přepnutí reduktor (díl v motoru), nebo píská přepínač (obdobně jako když dojde plyn)? Jestli se ozývá pouze při provozu na LPG nějaký neobvyklý zvuk z motoru či přímo reduktoru, doporučil bych LPG pohon až do kontroly u Vašeho plynaře nepoužívat – jezdit pouze na benzin.
S pozdravem Ivan Vodička

Jarda 06.03.2017 15:18

Dobrý den, mám v Renault Fluence instalováno LPG Magic 2. Po zapnutí zapalování mi píská reduktor. Jinak vozidlo jezdí jak na benzín tak na plyn normálně. Nevíte čím to může být? A především není to nebezpečné?
Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.03.2017 08:32

Dobrý den pane Beran,
Zkoušel jste jezdit několik dnů po sobě pouze na benzin bez jediného ani krátkého přepnutí na LPG?
Zlepšilo se potom startování a studený běh na benzin? Pokud ano, je pravděpodobné že za Vašimi problémy je nesprávná funkce LPG systému – ať již nastavení LPG nebo nějaký mechanický problém. Pokud by problém přetrvával i po několikadenním provozu pouze na benzin, hledal bych ho spíše v mechanice či funkci základního palivového systému (mechanika motoru, elektronika vozu). Pokud je problém skutečně v LPG systému, bude nutná návštěva v LPG servisu podle typu Vašeho plynového systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Jaroslav Beran 02.03.2017 14:55

Dobrý den, U Opelu Astra H se mi vyskytl problém. Při startování na benzín neochota motoru držet volnoběžné otáčky, občas motor zhasne. Plynový pedál nereaguje, při startování se stlačeným plynovým pedálem ale na druhý třetí pokus motor naskočí. Otáčky kolem 500! často i méně, následně kolísání otáček motoru i po zahřátí motoru, jízda jinak na plyn i benzín vpořádku, jen při volnoběhu kolísání otáček. Když byla odpojena řídící jednotka plynu, vše naprosto vpořádku. Měnil jsem obě lambda sondy, těmi to tedy není. Je možné, že by se hádala řídící jednotka plynu s řídící jednotkou motoru nebo něco podobného? Nebo je vadná plynová řídící jednotka? Standardní servis měnil lambda sondu a pružný díl výfuku kvůli netěsnosti, po přehrání sw na benzín vše ok, po připojení řídící jednotky plynu opět stejný problém. Děkuji za informaci.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.03.2017 18:08

Dobrý den pane Teller,
V tomto případě se na 99.99% nespojíme s řídící jednotkou plynu a proto Vám žádný servis LPG systému nebudeme schopni nabídnout. Podle mých informací zatím výrobci LPG systémů nenabízejí aftermarketové sady pro přestavbu těchto motorů na LPG. Z toho důvodu si myslím, že ani zkušenosti z reálného provozu nebudou. Ty může mít v současnosti pouze výrobce vozu, který zároveň garantuje i provoz na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička