Seznam příspěvků

RECAP

Jirka 06.04.2017 08:56

Dobrý den. Vlastním Hyundai i30, 1,6. LPG je v autě od začátku namontované výrobcem -BRC. Auto má najeto přes 100000 km. Objevil se problém s prvním startováním se studeným motorem. Motor má problémy naskočit (ten start je přidušený, jako by se motor rozmýšlel, zda má naskočit či ne). Po chcípnutí je další start bez problému. V jízdě žádný problém neni (jen ten první start). Tento problém není každý den, ale připadá mi, že při vlhčím počasí je startování horší. Mám podezření na membránu v reduktoru, zda nepropouští plyn při startu do motoru. Co si myslíte vy?

Filip K 04.04.2017 14:18

3465- Dobry den, vstrikovace maji najeto 50tis

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.04.2017 21:48

Dobrý den Tondo,
Pro motor 1,2 TSI CBZA/B jsou sady pro přestavbu i s patřičným programem k dispozici.
Přestavby motorů TSI jsou v principu komplikovanější než u motorů MPI. Podstatný je nejen typ motoru, ale i model vozu, rok výroby, verze ŘJ benzinu ev. třída Euro (Euro 5B, Euro 6 …). Podle těchto parametrů je pak možno zvolit odpovídající provedení přestavby tak, jak je jednotliví výrobce nabízejí. Někdy je možné vybrat i z více verzí LPG systémů. Provedení přestavby některých modelů Škoda s motory 1,2 TSI si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/SKODA/3188.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Máme tam mj. zastoupeny motory řady CBZx i CJZx 63 i 77kW s různými LPG systémy.
Cena přestavby motorů TSI je vyšší – cca 37.000,- Kč (viz ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG-pro-motory-FSI,-TSI,-TFSI,-GDI/3874.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Dále považuji za nutné připomenout, že přímovstřikové motory při provozu na LPG spotřebovávají také technologicky nezbytné množství benzinu (na rozdíl od všech ostatních motorů MPI). Spoluúčast benzinu je jednak pro studené starty, a dále v minimálních dávkách různě podle provozních podmínek a zatížení motoru. Obecně se dá počítat se spotřebou benzinu do cca 20-30%. V některých případech (viz tabulky skutečných spotřeb na našem Facebooku zde: <a href="https://www.facebook.com/neptunharfa.cz/photos/a.879903912081917.1073741835.839321509473491/1085802218158751/?type=3&theater">www.facebook.com/nep&hellip;</a> je spoluúčast benzinu překvapivě velmi nízká, jindy např. zde: <a href="https://www.facebook.com/neptunharfa.cz/photos/a.843810622357913.1073741832.839321509473491/843810869024555/?type=3&theater">www.facebook.com/nep&hellip;</a> větší … Dnes jsem se dozvěděl, že byl dokončen test vozu Škoda Rapid TSI po přestavbě na LPG pro Svět motorů, a v brzké době by měl být i se skutečně naměřenými spotřebami zveřejněn (já výsledky přesně neznám, ale údajně jim to vyšlo docela přijatelně…).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.04.2017 21:47

Dobrý den Filipe,
Příčina problémů se nejlépe pozná při čtení skutečných hodnot ve chvíli špatného projevu. Nepíšete, kolik toho mají vstřikovače za sebou, je možné, že již dost, byť podle Vašeho popisu bych na jejich problém moc nevsázel. Cenu vstřikovačů (patrně Valtec typ 30) Vám neřeknu – nevím ji přesně, a počátkem tohoto týdne nejsem v práci. Repase s následným seřízením by mohla být pro šestiválec někde lehce nad 2.000,- Kč. Pro ev. přesnější nabídku nebo termín můžete kontaktovat náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

tonda 03.04.2017 13:46

Dobrý den

je vhodná montáž LPG do motoru 1,2 TSI 77 kW, kod motoru CBZ?
děkuji za odpověď

Filip K 03.04.2017 11:23

dodatek k 3462
auto na benzín jezdí uplně OK i po delší cestě.

Filip K 03.04.2017 11:16

Dobrý den pane Vodička,
mám BMW 328i 6válec r.v. 1998, přestavěn u vás.system AC STAG 300+)
Mám problem, když jedu na LPG, auto jakoby při přidávání vynechává (přidávám plyn nohu mám stále v jedne poloze a při jizdě v rychlosti cca 80 km/h mi obcas spadnou otáčky cca o 300 a pak rychle skočí nahoru) to se děje při lehkém přidávání plynu. příjde mi jakoby se tam nějakým způsobem tlakovalo vstřikování a až v nějakým momentě to vstřikne o něco později a větší davku.
Občas jdou do auta z toho i vibrace, a divne zvuky ze sání. Diagnostika BMW vykazuje chybu lambda sond, po vymazaní a čisté jízdě na benzín na diagnostice bmw nic nemám, po zapnutí LPG chyba opět vyskočí.
Myslel jsem si že by to mohli být vstřikovače, ale když stojím na místě na neutrál, a přidávám plyn a zkouším přidávat tak se nic neprojevuje, žádné zvuky, ani klesání otáček
záváda se neprojevuje fůrt, jedná se hlavně po např. 20minutovem ježdění obzvlášt na dálnici. do té doby se tyto problemy nijak neprojevují tzn. až po zahřátí....
reduktorem by to předopkládám být nemělo, jelikož byl dáván nový.
V případě vašeho názoru, že by se jednalo o vstrikovače.
Můžete mi prosím zhruba nacenit výměnu vstřikovaču na 6válec?
Děkuji vám, a pěkný den

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.03.2017 16:07

Dobrý den pane Sadílek,
Opel Insignia s motorem 2,0 162kW typu A20NHT je model s přímým vstřikováním paliva (podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Pro tento typ motoru je sada pro přestavbu zpracována, pokud byste o přestavbě vážně uvažovat, prosím kontaktujte mě na našem příjmu zakázek, domluvili bychom si podrobnosti.
Motor 1,6 132kW typu A16LET by měl být podle našich podkladů klasický přeplňovaný motor, tam by měla být přestavba možná (obdobný motor v Zafiře 2,0 Turbo po přestavbě na LPG si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Zafira/3253.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Typ plynového systému bych Vám doporučil až po prohlídce provedení konkrétního vozu – je to zvláštní, ale Insignii jsme na LPG ještě nepřestavovali…
S pozdravem Ivan Vodička

Ondřej Sadílek 31.03.2017 13:28

Dobrý den pane Vodičko,

chystám se koupit Opel Insignia kompi v benzínu za účelem přestavby na LPG. Vybírám mezi motory 1.6 Turbo Ecotec (132 kW) nebo 2.0 Turbo Ecotec (162 kW) kvůli dostatečnému výkonu. Jsou tyto motory vhodné pro přestavbu? V jakém cenovém horizontu se přestavba pohybu (nejsem schopný vybrat mezi jednotkami)?

Děkuji a přeji hezký den.
Ondřej Sadílek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.03.2017 18:07

Dobrý den pane Vinter,
Přestavby na alternativní pohon LPG u motorů od výrobce připravených i pro použití paliva E85 není problém. Pouze bych doporučil před vlastní přestavbou a během provozu na LPG používat pouze benzin 95 oktanů. Je to proto, že LPG systém se kalibruje podle hodnot pro provoz na základní palivo. Hodnoty impulzů pro vstřikování paliva Natural 95 jsou jiné než pro E85. Takže použitím Naturalu 95 si vytvoří elektronika motoru kvalitní „databázi“ mapatury a korekcí dávkování směsi bez „zkreslení“ nějakým poměrem paliva E85. To nám dá ideální předpoklady pro správné nastavená plynové mapatury.
Pokud to zní složitě – nebojte se, přestavba motoru Ford 1,8 Flexifuel není o nic složitější než běžného Fordu 1,8.
S pozdravem Ivan Vodička