Seznam příspěvků

RECAP

Karel 05.09.2017 21:35

Dobrý den,
uvažuji o koupi ojetého vozu s LPG. Raději bych volil vůz s tovární přestavbou. Nalezl jsem např. Opel Merivu 2014 s nájezdem cca 100 tisíc km. Podle servisní knížky bylo auto pravidelně servisováno. Chtěl bych se zeptat, zda je možné očekávat nějaké větší problémy s motorem právě kvůli tomu vyššímu nájezdu? A zda by nebylo lepší například koupit vůz na benzin a nechat ho na lpg přestavět? Děkuji

Lukáš 05.09.2017 21:33

Dobrý den, prosím Vás o radu.. Sháním "lpg čerpadlo", nejlépe toto <a href="http://www.njuskalo.hr/pumpe-kompresori/lpg-pumpa-plin-auto-plin-oglas-2929220">www.njuskalo.hr/pump&hellip;</a> ale vůbec nevím kde to najít.. Nevěděli byste kde se to dá zakoupit?
Díky za radu, Lukáš.

Richard Budík 29.08.2017 15:39

Dobrý den pane Vodička,
děkuji za všechny poskytnuté informace.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.08.2017 14:54

Dobrý den Pavle,
Demontáž LPG je z pohledu legislativy stejný proces jako montáž. Jedná se o schválenou typovou přestavbu spočívající v demontáži LPG systému. Provádět ji může osoba mající patřičné povolení od držitele Oprávnění hromadné přestavby. Ta potom přestavbu spočívající v demontáži potvrdí do technického průkazu. Provozovatel následně s doklady dojde na Registr vozidel, kde mu přestavbu (demontáž) potvrdí, zanesou do centrální evidence a vystaví nový malý TP, kde bude opět jako palivo uveden pouze benzin. Pokud již vlastníte vozidlo, které nemá fyzicky namontován LPG systém ale v dokladech je uveden, přijeďte s autem i doklady do LPG servisu, kde (pokud to bude možné) provedou patřičnou administrativu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.08.2017 14:54

Dobrý den pane Budík,
Kabeláž elektroinstalace (celý svazek) máme skladem, cena je 1.500,- Kč. Výměnu odhaduji cca na 4 hodiny (podle konkrétního provedení), pak je otázkou, zda přehrát původní SW, nebo použít aktuální FW a provést novou kalibraci s nastavením. Před vlastní výměnou bych přesto doporučil nějakou kontrolu…
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 29.08.2017 11:19

Dobrý den, jak prosím postupovat při demontáži LPG z vozu? Konkrétně tedy fyzicky je již vymontované, ale potřeboval bych ho odstranit z TP - je na to potřeba nějaké potvrzení od firmy, kde bylo montované (bylo to u Vás)? Předem děkuji.

Richard Budík 29.08.2017 09:25

Dobrý den pane Vodička,
děkuji velmi za váš čas a názor. Pokud jsem to dobře pochopil tak myslíte problém v kabeláži LPG ? Jak složité a finančně náročné je kabeláž LPG kompletně vyměnit ? Asi to bude jednodušší než hledat náhodnou chybu, mám LPG nainstalováno cca 6 let a najeto na LPG cca 200.000 km takže už má stejně něco za sebou.
děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.08.2017 17:57

Dobrý den pane Budík,
Nemyslím si, že by něco v LPG řízení dávalo tak silné impulsy, které by odpálily výstup řídící jednotky benzinu. Spíš bych se přikláněl k problémům v kabeláži – např. poškozená izolace a sporadický zkrat na kostru vodiče impulzů pro benzinový vstřikovač 4. válce by způsobil trvale otevřený vstřikovač benzinu 4. válce. Zároveň by velký a dlouhotrvající proudový odběr mohl způsobit přehřátí a poškození výstupu BA jednotky. Ale to samo o sobě nevysvětluje, proč by se problém vyřešil vyndáním pojistky LPG (pokud se zároveň nepohnulo poškozenou kabeláží, a tím se neodstranilo krátké spojení v předpokládaném místě poškození)… Nezbývá, než aby se Váš plynař i Vy vyzbrojili trpělivostí – odhalování příčin problému který se vyskytuje jednou za 250 až 7500km nepatři k jednoduchým zjišťováním.
S pozdravem Ivan Vodička

Richard Budík 28.08.2017 16:28

Doplňuji -kontrolka systému řízení emisí

Richard Budík 28.08.2017 16:26

Dobrý den, mám Octavii 1,6 75 kw při jízdě na plyn se rosvítila kontrolka ESP a následně i kontrolka systému řízení, auto na plyn přestalo táhnout a po přepnutí na benzín šel benzín z výfuku, náaledně se zjistilo, že zůstává otevřený vstřikovací ventil u 4. válce. Zřejmě došlo k nějaké "kolizi" protože byl odpálený jeden výstup na řídící jednotce benzínu. Vyměnila se řídící jednotka benzínu a auto najelo cca 250 km v pohodě a pak se závada objevila znovu. Kvůli podezření na vadu řídící jednotky plynu jsem ji nechal vyměnit za jinou a instaloval opravenopu jednotku benzinu. Následně jsem najel v pohodě cca 7500 km a závada se objevila znovu. Zajímavé je to, že když jsme za "chodu" odpojili plyn ( vyřadili pojistku ) benzín se rozběhl normálně. Může být někde v systému řízení LPG něco co by dávalo tak silné elektrické impulsy které by odpálili výstup řídící jednotky benzínu ? Setkal jste se s podobnou závadou ? Mám systém STAG 300 plus. Děkuji