Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.10.2017 07:54

Dobrý den pane Brázda,
V roce 2010 se do Fordů Mondeo montovalo několik verzí motorů 2,0. Pro provoz na LPG bych doporučil motory se vstřikováním MPI, u Fordů označované obchodním názvem Duratec, s výkonem 107kW. Tyto motory se na LPG přestavují poměrně často. Pro jejich provoz na LPG bych doporučil doplnit ještě nějaký ze systémů dodatečné aditivace ventilů (podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
Motory 2,0 s obchodním označením EcoBoost (s výkony 120, 149 nebo 176kW) mají přímé vstřikování benzinu, a u nich je možnost přestavby podstatně omezena (podrobnosti zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.10.2017 07:53

Dobrý den Moniko,
Typ Vašeho LPG systému můžete mít napsaný v dokladech, nebo na řídící jednotce LPG. Pokud nenajdete žádný nápis, asi bude potřeba navštívit někoho, kdo to pozná. Podle Vašeho popisu (čerpadlo LPG v plynové nádrži) bych hádal na vstřikování kapalné fáze, např. Vialle.
S pozdravem Ivan Vodička

Brazda 15.10.2017 23:15

Dobry den.
Chtel bych koupit modeo kombi 2l.Od roku 2010. Je mozna prestavba na lpg bez problemu?
Dekuji za odpoved Brazda

Monika 14.10.2017 12:49

Dobry den. Chtela bych se zeptat jak zjistim jaky typ lpg mam v aute. Je to dotah z nemecka a na tankovani musim pouzivat prechodku. A nadrz mam s cerpadlem (soucast nadrze). Jde mi o to ze bych nejspis potrebovala prehrat softver nb jak se to pise a nvm kam stim zajet... dekuji moc za odpoved

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.10.2017 17:54

Dobrý den Adame,
V LPG nádrži je plovák, který se pohupuje na hladině plynu. Plovák je spojen s magnetem na vnitřní straně multiventilu - natáčí jej podle výšky hladiny. Snímač (ve Vašem případě patrně VPGH1) na vnější straně multiventilu má na ručičce také magnet, který se natáčí podle polohy vnitřního magnetu. Jeho poloha je přenášena na elektrický signál, podle kterého ŘJ LPG rozsvěcuje odpovídající počet LED diod na přepínači. Snímače se vyrábějí v různých mechanických a elektrických provedeních, nicméně tento princip bývá použit u jejich naprosté většiny.
V programu mnoha řídících jednotek je pak možno udělat individuelní úpravu přepočtu elektrického signálu na odpovídající počet LED diod. Největší nepřesnost je podle mě právě v magnetickém přenosu z nádrže na snímač. Ostatně i proto hovořím o orientačním ukazateli – systém tento údaj nijak nevyužívá, jedná se pouze o přibližnou orientaci řidiče o zbývající zásobě plynu.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 11.10.2017 09:20

Dobrý den, musím doplnit předcházející dotaz jedená se o system stag 300 plus
Adam

Adam 10.10.2017 22:00

Dobrý den, můžete mi rict jaký systém používá k odečtu hodnot ukazatel na nádrži. Vim, že je to formou odečtu odporu. Ale to je vše. Ukazatel má tři piny. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.10.2017 14:43

Dobrý den pane Helvin,
Příčin může být spousta. Jednou z možností je to, že není funkční lambdaregulace vozu. Vůz z nějakého důvodu ani při provozu na benzin správně nereguluje složení výfukových plynů. Další možností je, že i přes Vámi zmiňované ochuzení směsi pro provoz na LPG není složení výfukových plynů správné. Další příčina může být nesprávná funkce některého z mechanických komponent (falešný vzduch, některý ze vstřikovačů, regulátor tlaku, váha vzduchu, atd.). Nezbude, než aby Váš servis pokračoval ve zjišťování příčin a ty následně odstranil.
S pozdravem Ivan Vodička

Radim Helvin 09.10.2017 11:00

Dobrý den.Mám system Lovtec a stále se rozsvěcí kontrolka motoru s chbovou hláškou příliš bohatá směs.v servise na lpg mi zkoušeli tzv.ochudit směs,ale stále se kontrolka objevuje.Nemůžete mi poradit čím by to mohlo být?? Mám octavii 2002 2.0i

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.10.2017 10:19

Dobrý den pane Machač,
Podle našich zkušeností je provoz přeplňovaných motorů na LPG bezproblémový. Já sám jsem v minulosti používal jako soukromé vozidlo Volvo 850 s přeplňovaným motorem 2,0 T 155kW, a potom ještě Octavii 1,8Turbo 110kW. Pochopitelně musíte se k motoru chovat jako k turbomotoru – nevyužívat plný výkon hned po nastartování studeného motoru, naopak po jízdě na velký výkon nechat před vypnutím turbo trochu vychladit chodem motoru (nebo jízdou) v nižších úrovních zátěže, pravidelně měnit správný olej atd.
S pozdravem Ivan Vodička