Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.12.2014 10:32

Dobrý den Tomáši,
Funkce „vyhřívání vstřikovačů“ při své aktivaci generuje velmi krátké prudové impulzy. Ty procházejí cívkou LPG vstřikovače. Průchodem proudu se cívka vstřikovače a od ní postupně i zbytek vstřikové mechaniky zahřívá (nepatrně – nepředstavujte si, že v mrazech tímto nějak podstatně vstřikovač zahřejete). Pokud je tato strategie aktivována, spíná se po startu motoru, pokud je teplota nižší než zadaná.
S pozdravem Ivan Vodička

Slepcik 29.11.2014 15:04

Dobry den pane Vodicka prosim vas chci koupit peugeot 407 motor 2.2i EV12 3F2 a dat nemontovat LPG.Je ten motor vhodny na prestavbu a musi mit primazavani ventilu? Slepcik

Tomáš 28.11.2014 12:34

Dobrý den pane Vodička,
měl bych na Vás dotaz ohledně objasnění nastavení vyhřívání vstřiků u systému Lovato Easy Fast.
Software umožňuje volbu "Zapnutí vyhřívání vstřikovačů" a při zapnutí umožňuje nastavit teplotu na 0-50°C...
Co přesně v praxi toto vyhřívání znamená a co určuje nastavená teplota u tohoto systému?
U předchozího auta jsem měl Stag a tam byla také tato funkce. Při její aktivaci po nastartování studeného motoru cvrdlikaly plynové vstřiky naprázdno aby se prohřály a proběhly před vlastním přepnutím - tam tomu rozumím.
Zde u lovata se toto neděje a ani nepozoruji nějaké zlepšení studených přepnutí.
Tak se ptám k čemu tato funkce je a jak funguje.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.11.2014 18:14

Dobrý den Otakare,
Mondea s motorem 2,5 125kW jsme montovali povětšinou před delší dobou, to ještě montáže aditivace ventilů nebyla příliš rozšířena. Proto i námi přestavěná Mondea 2,5 jsou bez aditivace (ostatně nevím jestli bychom v motorovém prostoru našli dostatek místa…). Neuvědomuji si, že bychom se u těchto motorů setkali s problémy.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.11.2014 18:14

Dobrý den Josefe,
Příčinou Vašich potíží může být problém na zapalování, nebo nastavení LPG systému. Doporučím např. kontrolu svíček a následně kontrolu nastavení LPG systému. Příčinou nezápalů při velké zátěží v nízkých otáčkách (jak píšete do 2000 RPM) bývají poměrně často poškozené zapalovací svíčky či kabely (poškozená izolace, opálené elektrody).
S pozdravem Ivan Vodička

Otakar 27.11.2014 16:48

Dobrý den, uvažuji o montáži LPG do Ford Mondeo MKIII, r.v. 2004, motor 2,5l 125kw, je v případě tohoto motoru třeba řešit nějaké přimazávání ventilových sedel?

Děkuji

Josef 27.11.2014 10:39

Dobrý den mám dotaz. Mám Ford focus 1.6 s plynem od Akme a při rozjezdech a nízkých otáčkách když šlápnu více na plyn auto začne škubat po cca 2 tis otáčkách vše přestane. Na bezín to jede normálně. Díky Kůsa

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.11.2014 08:29

Dobrý den pane Malina,
Kvalita zboží (ale i služeb) obecně je zvláštní kapitola… Obecně platí, že jako zákazník chci co nejnižší cenu, a jako obchodník ji musím někde „udělat“ (ušetřit na provozních nákladech, vlastním zisku, nákupní ceně, množství, kvalitě, mzdách zaměstnanců, atd). Takže se obchodníci i výrobci pohybují často těsně na hraně zadaných parametrů a při jakékoli drobné odchylce může výrobek propadnout. Ale zpět k Vašemu autu – myslím, že by kontrolka motoru nemusela (neměla) svítit ani při provozu na český LPG (pokud to není např. z důvodu nízké účinnosti katalyzátoru). Kvalita plynu v ČR si myslím že v naprosté většině bude normě vyhovovat, ale zkušenosti z ciziny naznačují, že na tankování v zahraničí se najede více kilometrů. To by mohlo souviset s Vaší kontrolkou motoru. Ale generální radu kde tankovat nemám.
S pozdravem Ivan Vodička

Malina 22.11.2014 00:29

Dobrý den pane Vodičko,
Fascinuje mě že když natankuji v zahraničí zhasne mě kontrolka motoru (octavia 1,6 rv2003 stag300+) nesvítí do okamžiku natankování zpět v čr, kdy se do 50km od natankování znovu roz-oranžoví. Lpg systém byl několikrát laděn, dnes to už neřeším. Pozastavuji se jen nad kvalitou LPG v čr a v poslední době jsem zaslechl, že se kvalita zhoršila. Zajímá mě jestli nemáte vaše doporučení, rady pro to kde tankovat. Samozřejmě se řídím obecnými pravidly a tankuji jen tam kde čerpací stanice vypadá seriózně a palivo není podezřele levné.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.11.2014 12:58

Dobrý den Davide,
I pro mne to bylo neuvěřitelné, když mi kolega ukázal servisní knížku tohoto vozu. Ale skutečně bych si nedovolil vymýšlet si. Jedná se o firemní vozidlo (pokud si dobře pamatuji, provozuje tato společnost více vozů na LPG, všechny jezdí podobně neuvěřitelné kilometrické proběhy). Střídá se údajně více řidičů a pravidelně jezdí do zahraničí. Pro přesnost pro Vás vypíši data návštěv a stavy tachometru tohoto VW Caddy: montáž 17.4.2013 při stavu 77.748km, 4.6.2013 stav 109.386km, 10.7.2013 stav 132.180km, 24.7.2013 stav 142.976km, 17.10.2013 stav 211.975km, 22.11.2014 stav 238.307km, 8.1.2014 stav 268.171km, 26.2.2014 stav 292.744km atd, naposledy 4.11.2014 stav 436.613km. Toto jsou fakta vypsaná z naší historie zakázek. Jestli mě někdo podezřívá že jsem si tato čísla vymyslel, tak ho nepřesvědčím žádným argumentem. Kdo k nám jako zákazník jezdí tak ví, že náš systém eviduje data návštěv, stav tachometru, vydaný materiál atd. A kdo zná dobře mě ví, že bych takto nehorázně nelhal.
Zda mi uvěříte Vy Davide, Tomáši a další pochopitelně neovlivním žádnými daty a kontakt na provozovatele vozu Vám sdělit logicky nemůžu.
S pozdravem Ivan Vodička