Seznam příspěvků

Jan Pacovský 12.02.2015 00:46

Přeji dobrý večer, uvažuji o koupi staršího Citroena Berlingo 1,4 a jeho přestavbě na LPG. Rok výroby bude cca 2007, počet najetých kilometrů asi 100 000. Předpokládám, že ročně ujedu asi 12 000 Km. Po pročtení zdejšího diskuzního fora (blahopřeji k Vašim odborným znalostem a krásnému slohu) začínám váhat, zdali se mi montáž vyplatí. Když připočtu doporučenou aditivaci ventilů, tak nevim nevim.

Petr 11.02.2015 22:14

Oprava predposlední věty: třikrát to chciplo (psáno z mobilu)

Petr 11.02.2015 22:10

Dobrý den,
Mám u vás montovane lpg lovato s aditivaci jlm v toyote avensis od lonskeho podzimu. Najeto cca 5tis, v nadrzce aditiva ubyla pouze polovina. Není to málo? Není nastaven privstrik benzinu ve vyšších otáčkách. Při poslední cestě se mi při pulhodinovem pojizdeni v koloně stalo,že to třikrát chvíli.prepnul jsem raději na benzin.co s tim? Jinak spokojenost.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.02.2015 12:56

Dobrý den tazateli 2305,
Montáž Forda Fiseta ST s motorem ST 150 o výkonu 110kW jsme zatím neprováděli. Technologicky by přestavbě nemělo nic bránit. Určitou komplikaci můžeme mít s prostorovým uspořádáním – do poměrně malého vozu je montován velký výkonný motor, a kolem něj bude velmi málo místa na LPG komponenty. Přesto si myslím, že po prohlídce vozu bychom Vám nějaký způsob přestavby nabídli.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 09.02.2015 23:47

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat uvažuji o koupi Ford Fiesta ST (2006) a chtěl bych tam dát LPG. Na kolik by vyšla přestavba a je vhodné do toho to auta vůbec LPG dávat kvůli životnosti motoru?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.02.2015 09:15

Dobrý den Láďo,
Přestavbě Xantie 2,0T by nemělo nic bránit. 300.000km na tachometru je hodně, ale podstatné je kolik toho má motor před sebou. V jeho „věku“ to podle mě záleží na tom, jaký měl servis a údržbu, ale také na zacházení – prohřát motor než po něm budu chtím velký výkon, dochlazovat turbo po dojezdu z vyšších zátěží, měnit oleje a filtry atd. Viděl jsem i vozy na LPG s vyšším nájezdem kilometrů.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.02.2015 09:14

Dobrý den pane Včelák,
Jsem rád že jsme Vám mohli pomoci.
S pozdravem Ivan Vodička

Láďa 07.02.2015 17:46

Dobrý den zajímalo by mě jestli jde provést zástavba LPG do vozu Citroen Xantia s motorem 2.0i Turbo 108kW který má najeto 300000km.Děkuji za info s pozdravem Láďa.

Anonym 06.02.2015 21:58

Dobrý den pane Vodička . Moc děkuji za zodpovězené dotazy. Včelák

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.02.2015 17:08

Dobrý den Pavle,
Výrobky polské firmy AC S.A. používáme pro přestavby již řadu let ( tuším minimálně 8 let). Výrobce AC Stag je držitelem certifikátu ISA 9001. Řada Stag se postupně vyvíjí, kvalitativně s těmito výrobky nemáme problém. Ostatně to bychom tyto systémy nemontovali a nahradili je v naší nabídce jiným zařízením – na trhu je výrobců skutečně dost. Pochopitelně např. systém BRC má podle našich zkušeností mj. přesnější vstřikovače se stabilnější dávkou ve všech provozních režimech. Ale kvalita a životnost systému BRC je vykoupena např. vyšší cenou ND. Vaše vozidlo z roku 1999 nemá zdaleka takové nároky na přesnost dávkování paliva (plní pouze emisní normu Euro 2), a proto považuji systém Stag pro toto vozidlo bez problémů za dostačující. Systém BRC by bylo výhodné volit například pokud byste jezdil velké množství kilometrů (např. 50.000km ročně) nebo chtěl v dohledné době vyměnit vozidlo za novější, které by plnilo přísnější emisní limity, a LPG systém byste do něj chtěl přemontovat.
S pozdravem Ivan Vodička