Dobrý den pane Randýsek,
Interval výměna svíček doporučujeme 20.000km. Svíčky Denso KJ16CRL11 mají doskokovou vzdálenost 1,1 mm, u tohoto vozu je možné ji snížit na cca 0,9mm.
S pozdravem Ivan Vodička
...a na kolik mm je třeba správně seřídit mezeru mezi elektrodami?
Dobrý den, kolik km doporučujete do výměny svíček u Š Fabia 1.2 HTP typ motoru BME. Používám svíčky DENSO KJ16CRL11.
Dobrý den Pavle,
Atmosferické motory 1,8 92kW nejsou nijak příliš často montované, ale přesto si nepamatuji, že by s nimi při provozu na LPG byly problémy. Častěji přestavujeme motory 1,8 T 110kW nebo 1,6 74 či 75kW. Obecně motory koncernu VW zvládají provoz na LPG bez problémů, přestavbu mohu doporučit i bez nutnosti dodatečné ochrany ventilů. Pokud chcete doporučit můj typ, tak motor 1,8 T 110 kW, jezdil jsem ho v Octavii cca 5 let. Ale u všech starších motorů vždy záleží na tom, jaký provoz a údržbu již mají za sebou.
S přáním dobrého výběru Ivan Vodička
Dobrý den, při montáži LPG do octavie 1,8 92kw (bez turba) r.v. 98 20ventil, není problém tolik ventilů? třeba ve Felici 1.3 50kw je ventilů 8, není lepší méně ventilů? když jich je tam více, jsou slabší a budou se podpalovat, když má LPG vetší výhřevnost. máte nějaký tip na auto kde by LPG nedělalo problémi.
Dobrý den, při montáži LPG do octavie 1,8 92kw (bez turba) r.v. 98 20ventil, není problém tolik ventilů? třeba ve Felici 1.3 50kw je ventilů 8, není lepší méně ventilů? když jich je tam více, jsou slabší a budou se podpalovat, když má LPG vetší výhřevnost. máte nějaký tip na auto kde by LPG nedělalo problémi.
Dobrý den pane Malina,
Revize LPG je v podstatě kontrola těsnosti a mechanického upevnění LPG komponentů. Bývá předepisována zpravidla po 10.000km a nebo 12 měsících. Pokud plynový systém funguje bezproblémově a nepotřebujete nějaký další servis (typu výměny filtrů, svíček, seřízení atd), provádíme revizi na počkání bez nutnosti se předem objednat. Můžete přijet ve všední dny mezi 7 a 17 hodinou. Zároveň Vám Revizi potvrdíme do Přílohy k technickému průkazu (žlutý papír A4 s vodoznakem a hologramem přeložený na půl, který jste dostal při přestavbě), tak si ji vezměte s sebou. Cena Revize je 360,- Kč, je možná i platba kartou.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
Chtěl jsem se zeptat kolik cca stojí první revizní prohlídka po 10tis. u Octavie rv2003 systém stag a z čeho se vlastně skládá. Děkuji.
Dobrý den pane Macháček,
Pokud se motor málo ohřeje (30 km je podle mě pro normální auto více než dostatečná vzdálenost na to aby se ohřálo), bude na vině s největší pravděpodobností termostat. Ten má za úkol udržovat teplotu motoru na dané úrovni. Méně pravděpodobnou variantou je to, že Vám palubní deska zobrazuje nesprávnou teplotu motoru.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
chtěl jsem se Vás zeptat, mám od vás přestavěné auto na LPG už 4 roky, zatím bez problémů, až teď se mi zdá, že to méně topí a to je jen -5 v noci. Dříve při -20 bez problémů. Mám nový termostat a ručička teploty mi ukazuje i po 30 km jen 60 stupňů a víc nevyleze. Nevíte, čím by to mohlo být?
Moc děkuji