:to Robert
Díky za vysvětlení i když lidí s LPG ve starších korejských autech pár znám a nevím, že by někdo měl problém s ventilama, spíš že se auto dřív rozpadlo rzí, než popravou motoru.
Nicméně, pamatuji aditiva pro škoda 130, kde se musela vůle ventilů na LPG nebo BA95 seřizovat každých 20 tkm, obvykle se ta vůle pohla o max 0,1mm, takže skoro nebylo co nastavovat, ale tenhle problém byl vyřešen už Favoritem a tvrzením ventilových sedel, což by ostatně mělo mít každý auto jezdící na BA95. Dnes nota-bene u většiny aut vyřešený hydraulickým nastavením ventilové vůle, takže nějak tomu zaklepávání furt nerozumím?
Martine,mám pocit,že kdyby tvůj příspěvek četli lidi,zejména majitelé korejských vozů s "tovární" i individuální přestavbou,kterým LPG zničilo ventilová sedla po pár desítkách tis. km,asi by Vám utrhli uši ;-).Dokonce jedna značka přestala svého času nové přestavěné vozy na LPG nabízet,mám pocit, že momentálně je opět nabízí - s přímazem ventilů.stačí napsat do gůglu LPG zaklepané ventily a uvidíte,kolik toho na Vás vyskočí.pokud jste měl to štěstí a ventily nezaklepal,je to dáno jednak způsobem jízdy,daleko více sedla trpí vyšším zatížením motoru/vysokých otáčkách např. na dálnici,jednak v r.2003 ještě neprobíhalo v takové míře "katování kostů" jako dnes.i kurvítek v tehdy nových autech bylo řádově méně než je nyní.Jinak pro upřesnění,auta ani dnes netrpí na Vámi zmiňované podpálení ventilů, ale na zaklepání ventilových sedel - to je nejčastější bolest.
Dobrý den, asi to tu již proběhlo, ale zajímám se o nutnost promazávání ventilových sedel aditivy při provozu na LPG, konkrétně z Toyoty Rav4 2003. Měl jiný vůz bez promazávání a po 300 tkm byl motor jak novej a celá problematika promazávání ventilových sedel mi přijde trošku jako tahání peněz z lidí, protože dokud se jezdilo na olovnatý benzín, byl důvod pro aditiva chybějící olovo, dnes se uvádá jako důvod vyšší teplota spalovaného LPG, což je pokud si vzpomínám asi 1050 °C oproti benzínovým 1000 °C. Viděl jsem už podpálený písty od LPG, kvůli špatně nastavené bohatosti, čemuž by žádné aditivum nezabránilo, ale podpálený ventil jsem nikdy neviděl...? Díky za reakci
Dobrý den Keso,
Osobně si myslím že Maxxmotion 100 je nejlepší volba (pokud to není do nějakého obstarožního auta a motor to unese…). Ten je dodatečně a „nadstabdartně“ aditivovaný, navíc by neměl obsahovat „bioložky“. Ale ta cena… Já používám Natural 95 od lepších čerpacích stanic a aditivaci.
S pozdravem Ivan Vodička
Zdravím mám otátku na znalých. Mám LPG systém Tartaruni a teraz som bol na prvej servisnej ptehiafke. Technik mi oznamil že by som mal adívovať benzín. Ja od kedy mám LPG tankujem len OMV maxxmotion 100 čiže kvalitnejší benzín už z adívami. Teraz otázka je čo je lepšie 1. dávať zas len N95 a aditívovať 2. brať lepší benzín a neadítivovať. 3. brať lepší benzín a dávať do neho aditíva (podľa mňa už zbytočne moc aditív v systéme.) Díky za odpovede
Dobrý den Peter,
Membrány v reduktoru postupně tvrdnou a zanášejí se úsadami z LPG. Stárnutí se projevuje špatnou regulací tlaku, event. propouštěním LPG nějakou prasklinkou přes zpuchřelou a popraskanou pryž membrány. Uživatelsky – plyn funguje špatně, a nebo uniká.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Martine,
Váš popis bych shrnul do konstatování, že máte LPG systém i benzin v pořádku, a přesto auto špatně startuje, pokud jezdíte na plyn… Obávám se, že i přes zmíněné opravy bude na LPG systému nějaký problém. Typoval bych na podcházející reduktor či vstřikovače, a nebo nesprávné nastavení LPG systému. Zařízení Elpigas nemáme v nabídce, proto Vám opravu nenabídneme. Přesto, kdybyste chtěl nějakou konzultaci, můžete mi zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den,
Chcem sa opýtať kedy je potrebne (cas, pripadne prejdene km) vymenit membrany v reduktore Tomasetto Alaska AT-09? Ako sa zvykne prejavovať potrebná vymena membran na chode motora? Dakujem.
Dobrý den,
vlastním škodu fabia 1,2 htp 47 kW s přestavbou LPG Elpigaz. Již asi 3 měsíce špatně startuje při provozu na plyn při studeném i teplém motoru, při delším odstavení plynu a jízdě cca 10-15 km na benzin je vše v naprostém pořádku. Motor byl seřízen jak na benzin, tak na plyn, vyměněna lambda sonda, nové svíčky, přetěsnění plynových vstřikovačů, vyměněn filtr LPG i vzduchový filtr a palivový filtr u benzinové nádrže, problém stále přetrvává a auto stojí další a další peníze. Dokázali byste problém ve Vašem servisu vyřešit? Děkuji a s pozdravem Martin Š.
Dobrý den pane Světnička,
Pro přestavbu Octavie 1,6 75kW můžeme použít všechny systémy sekvenčního vstřikování z naší nabídky (viz ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Pro náročnější podmínky bych doporučil systém BRC Seq24. Aditivace ventilů není u Vašeho motoru potřebná. Nicméně pokud byste měl zájem, můžete si vybrat z naší nabídky dávkovacích sad zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Přípojku plnění u Octavií běžně montujeme na zadní nárazník, pod víčkem tankování benzinu se velmi obtížně uchycuje. Provedení přestavby 0ctavie se systémem BRC si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Octavia-II/3366.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
Pokud byste se rozhodl pro přestavbu u naší společnosti, při zadávání zakázky (a nebo kdykoli předem) bychom se domluvili na Vašich provozních podmínkách, požadavcích a nárocích, a podle toho bychom doporučili odpovídající provedení přestavby a event. i aditivace ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička