Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.01.2021 09:26

Dobrý den pane Krištof,
Pokud jsem správně identifikoval Váš Hyundai i30, montovali jsme LPG vpodstatě do nového vozu v 04/2014, a naposledy jste u nás byl (patrně kvůli dojíždění přes půl republiky  ) v 06/2015 při stavu 53.000km. Po 7 letech provozu a 180.000 najetých km máte problémy se startováním po delším stání motoru. Podle Vašeho popisu bych zkontroloval stav reduktoru a vstřikovačů. Je možné, že některý z těchto komponentů bude již po uvedených kilometrech vadný.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Jirko,
Pro přestavbu na LPG si z Vašeho výběru můžete vybrat v podstatě jakýkoli model s motorem MPI. Pro některé motorizace Ford, Peugeot a Citroen bychom doporučili dodatečnou aditivaci ventilů. Motory koncernu VW v naprosté většině montujeme bez této dodatečné aditivace ventilů, provoz na LPG je u těchto motorů bez problémů. Podle konkrétního modelu a typu motoru Vám následně doporučíme způsob přestavby a typ použitého LPG systému. Protože uvádíte předpokládaný rok výroby cca 2002, bude v naprosté většině případů naprosto dostatečný některý z modelů výrobce AC Stag.
Pro další bezproblémový provoz Vámi vybraného vozu si myslím, že není nejpodstatnější značka vozu nebo typ použitého LPG systému. U cca 19 let starého vozu je velmi důležitý jeho faktický stav – jakým způsobem byl provozován, zda se k němu předchozí majitel choval ohleduplně a dopřával mu patřičnou údržbu a servis.
Přeji Vám s jeho výběrem šťastnou ruku, a až budete mít nějakého konkrétního „horkého adepta“, klidně zavolejte. Podle stáří a typu motoru Vám můžeme konkrétněji nabídnout odpovídající způsob přestavby a z toho vyplývající cenu (podle našeho ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Tomiq,
Píšete, že máte Vy, i další řidiči dobré zkušenosti se zapalovacími svíčkami Brisk Silver. Ano, proč ne, myslím, že naprostá většina výrobků na trhu si najde své spokojené uživatele. Je dobře, že jste si našel svíčky, se kterými jste spokojen (prostě používáte ty Vaše a netrápíte se novými a novými pokusy…).
To není pražádný důvod k tomu, abych Vás „neměl rád“ . Vždyť každý máme v různých oblastech života svoje zkušenosti, svoje oblíbené a odzkoušené výrobky a značky. Připadal bych si jako hlupák, kdybych neměl mít respekt k lidem, kteří získají jiné zkušenosti než já.
Tak vše nejlepší v novém roce, Ivan Vodička

Michal Krištof 03.01.2021 21:29

Dobrý dne, pane Vodička
mám systém LPG od firmy BRC, montovaný od Vás cca 5 let mám nájezd na lpg cca 180 000 km, mám posledních 10 měsíců problém se startováním motoru za studena, a to když skončím jízdu na lpg, a ráno jdu startovat tak ze 70% nastartuji až na druhý až třetí pokus, když ukončím jízdu na benzín tak tento problém nemám se startováním. pravidelně měním svíčky mám nové rozvody. děkuji za odpověď s pozdravem Michal Krištof 775 601 607

Jirka 01.01.2021 18:43

Dobrý den,
potřebuji poradit. Potřebuji auto na dojíždění do práce. Nájezd ročně 28000km po dálnicích. Chtěl bych vás požádat o radu s výběrem vhodného výrobce vozu. Chci vůz tak do 70000kč od r.v. 2002. Přemýšlím o VW, Škoda, Seat, Opel, Citroen, Renault, Peugeot, A Ford. Poradíte mi prosím nejlépe vhodnou značku na přestavbu na LPG. Značku se kterou jsou nejmenší problémy. Také bych se chtěl zeptat jaký systém který instalujete je sázka na jistotu? Jaký je rozdíl např. u Stag? Máte více řad. Je nutné si nechat nainstalovat přimazávaní? A případně jaké? Předem Vám děkuji za pomoc. Musím se na systém LPG spolehnout a nechci trávit čas po servisech. Dokáži si zkontrolovat vůz po technické stránce ale LPG je pro mě tabu. Děkuji a přeji pěkný den.:-)

Tomiq 29.12.2020 13:36

Davide, pan Vodička mě asi nebude mít rád, ale:
Do všech aut na LPG po dlouholeté zkušenosti s různými značkami svíček, včetně Densa, používám už výhradně Brisk Silver. Nezávisle mi tuto zkušenost potvrdilo více řidičů.
Fungují líp než ostatní, co jsem zkoušel, stojí pár kaček a vydrží asi 20tis.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.12.2020 11:52

Dobrý den Borisi,
Pokud elektronika motoru diagnostikuje výpadky zapalování na konkrétním válci, může to být mnoho příčin. Jednou z možností je problém na straně zapalování. To jste se pokusil eliminovat výměnou svíček a cívky, ale problém se tím neodstranil. Další příčinou může být nesprávné dávkování paliva – tak moc bohatá nebo chudá směs, že ji zapalování jen velmi obtížně zapálí. Následkem toho elektronika diagnostikuje výpadky a daný válec odpojí. Také je možné, že je problém v mechanice motoru – např. v malé kompresi, ať již pro poškozený píst s kroužky, nebo nějaký ventil.
Doporučil bych nechat zkontrolovat funkci motoru se zaměřením na tyto oblasti.
S pozdravem Ivan Vodička

Boris 21.12.2020 14:23

Dobry den.

Vlastnim Skoda Fabia Combi II HTP 2010, motor BZG, LPG system Lovato EASY FAST.

Na volnobehu na LPG pri zvyseni otacok nad 3000 dochadza nepravidelne k rozsvietenu kontrolky motora a nasledne nepravidelnemu chodu motora na dva valce, pri realnej jazde na LPG nad cca 110 km/h sa tiez nepravidelne rozsvieti kontrolka motora a motor uplne strati vykon. Diagnostika vypisuje chybu na prvom valci "Powertrain - Cylinder 1 Misfire Detected".

Vymenil som vsetky tri sviecky a cievku na prvom valci. Chyba pretrvava...

Chcem sa spytat na Vas nazor.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.12.2020 09:30

Dobrý den pane Lanča,
Pro Váš motor uvádí katalog řadu svíček různých výrobců, zde: <a href="https://www.lkq.cz/Catalog/opel-astra-h-a04-01-04-05-14-1-6-l48-1598ccm-85kw-116hp-12-06-05-14-zapalovani-zhaveni-svicky-a-zhavice/39849642;39850140;97;144999;363845;35151504;34704941;32947288">www.lkq.cz/Catalog/o&hellip;</a> je odkaz na jeden z katalogů se zapalovacími svíčkami pro Váš motor A16XER. My používáme v naprosté většině svíčky Denso, nyní nejčastěji řadu TT.
S pozdravem Ivan Vodička

David Lanča 15.12.2020 18:57

Dobrý den pane Vodičko, před časem jste mi doporučil pro Opel Astru H 1,6 85kW (A16XER) svíčku DENSO K20TT. Zpočátku se zdála dobrá, ale po čase auto začalo pocukávat a údajně je to právě kvůli svíčkám. Můžete mi prosím doporučit k tomuto motoru nějaké jiné svíčky, které bych mohl vyzkoušet? Tutovkou by asi byly DENSO IK20TT, ale nějaká levnější alternativa by nebyla možná? Děkuji za odpověď.