Seznam příspěvků

Zdeněk 11.07.2020 10:49

Dobrý den, chtěl bych poděkovat za vysoce profesionální opravu mého Mitsubishi asx a velmi profesionální přístup pana Vodičky. Zdeněk Solar

Petr 10.07.2020 21:22

Dobrý den,
prosím o doporučení LPG systému pro Mitsubischi ASX 1,6 benzín -rok výroby 2015...

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.06.2020 15:06

Dobrý den Ondro,
Přípojka plnění jde umístit u Octavie na nárazník. Jen nevím, zda jsem správně pochopil – Vy máte přípojku plnění pod víčkem tankování benzinu (je přístupná po odklopení víčka)? Pak by bylo přemístění (podle typu LPG zařízení) poměrně bezproblémové.
Také můžete mít přípojku plnění LPG zabudovanou v plechu blatníku někde v okolí víčka pro tankování benzinu. V tomto případě by bylo komplikovanější otvor v blatníku po odstranění koncovky plnění „zakrýt“. Patrně by musel klempíř otvor zavařit, následně přetmelit vybrousit a nalakovat. To mi přijde poměrně nákladné.
S pozdravem Ivan Vodička

Ondra 28.06.2020 12:06

Dobrý den,mám škoda octavia 1 na lpg a někoho napadlo dát vicko vedle nádrže na benzín místo do nárazníku kam se většinou dává.Chci se zeptat jestli by někdo neměl radu jak to vyřešit protože to nevypadá moc hezky,děkuji za rady

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.06.2020 16:41

Dobrý den pane B.V.
Děkuji za přání, a jsem rád, že už nemáte s autem žádné problémy.
Ivan Vodička

Anonym 25.06.2020 02:06

Dobry den.Dlouho jsem nereagoval.Technicke problemy meho vozu jsou zdarne vyreseny.Timto zravim technika,pana Vodicku!A dnes vse nej k svatku, a vse, co k tomu patri.Zdravim B.V.:-)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.06.2020 13:46

Dobrý den Josefe,
Příčin může být mnoho. Pro základní informaci by bylo vhodné, kdybyste zkusit přepnout pouze na benzin a několik dnů po sobě jezdit pouze na benzin bez jediného, ani krátkého přepnutí n LPG. Pokud budou problémy při studeném chodu přetrvávat, bude příčina nejpravděpodobněji v benzinové části (dávkování paliva, zapalování, mechanika motoru). Pokud problém vymizí a provoz bude bez potíží, bude příčina patrně na straně LPG pohonu. Pro další diagnostiku bude potřeba zkontrolovat funkce patřičných systémů – podle konkrétních projevů, hodnot adaptací dávkování směsi, skutečných hodnot čidel teploty a tlaků atd.
S pozdravem Ivan Vodička

Josef 22.06.2020 13:36

Dobrý den pane Vodičko chci se zeptat mam octavii 1 system stag a poslednich 14 dni kdyz startuji na benzin tak musim na dvakrat a i potom kdyz jedu auto se dusi,škube a nechce jet dokavad se neohreje pak už je vše v pořádku a pri přepnutí na lpg pri akceleraci skube. Svíčky,kabely i filtr plynu jsou nové. Dekuji za odpověd.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.06.2020 14:27

Dobrý den pane Solar,
Podle Vašeho popisu si nemyslím, že bude problém v benzinových vstřikovačích. Ty by byly zanešené i v případě provozu pouze na benzin. Vy píšete, že po několika jízdách pouze na benzin se starty zlepšily, a po několika jízdách na LPG se starty opět zhoršily. Proto si myslím, že je problém ve funkci LPG systému. Pochopitelně to si pouze myslím na základě Vámi zprostředkovaných poznatků Podstatné bude, co se na voze zjistí – já bych začal kontrolou adaptačních hodnot dávkování paliva.
S pozdravem Ivan Vodička

Zdeněk 18.06.2020 17:38

Dobrý den pane Vodička, problém s prvním startem na mém Mitsubishi asx je pouze při startu na benzín, tak nevím jestli není problém v benzínových vstřikovačích a zda by se nedaly tyto vyčistit ultrazvukem. Děkuji za Váš názor Zdeněk Solar