Dobrý den. Mám takový "menší" problém. Mám Citroën C5 Break na LPG, plnou 55L nádobu ale když přepnu na plyn tak to ihned chcípne. Myslím že bude problém v převodovce ale nevím. Teď mi ale končí technická a chci si auto nechat na díly a beru si "novou" C5. Nedá se nějak ten plyn odsát abych to mohl demontovat?
Dobrý den pane Kulda,
připouštím, že to může být pouze rozdíl ve způsobu značení. V našich podkladech se např. vyskytuje označení: D4F-732 (F7) u motoru 1149ccm 55kW palivo pouze benzin, a D4F-734 (F7) u motoru 1149ccm 55kW palivo benzin/LPG. A je možné, že v technickém průkazu mohou mít obě varianty zapsán stejný údaj v provedení D4F7. U motorů Dacia doporučujeme pro provoz na LPG některou variantu dodatečné ochrany ventilů a ventilových sedel – podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Michale N. ,
Nejsme schopni odsát plyn z nádrže ve voze. Při demontáži nádrže nebo po výměně posíláme nádrže i s plynem na externí pracoviště.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Dvořák,
Kiu Picanto 2012 jsme ještě na LPG nepřestavovali. Před ev. montáží by bylo vhodné vozidlo prohlédnout i z prostorových důvodů (jak v motorovém prostoru, tak i s ohledem na typ a velikost možné LPG nádrže atd). Podle toho bychom Vám nabídli provedení přestavby, v. použití dodatečné aditivace ventilů a z toho vyplývající cenu přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička
Zdravím Vás p. Vodičko, nevíte prosím jaký je rozdíl v kódu motoru u Dacia Sandero 1.2, první je D4F 732 a druhý je D4F F7? Je v těchto kódech nějaký rozdíl z hlediska přestavby lpg (jiná hlava a ventily)? Je u motorů Dacia 1.2 problém po lpg přestavbě s ventily/sedly? Děkuji
Dobrý den. Mám takový "menší" problém. Mám Citroën C5 Break na LPG, plnou 55L nádobu ale když přepnu na plyn tak to ihned chcípne. Myslím že bude problém v převodovce ale nevím. Teď mi ale končí technická a chci si auto nechat na díly a beru si "novou" C5. Nedá se nějak ten plyn odsát abych to mohl demontovat?
Dobry den, manzelka ma nyni Kia Picanto rok 2012 a motor 3-valec 998ccm s 51Kw. Protoze jsme vzdy meli auta na LPG a mame i rodinne auto na plyn, rad bych nechal predelat i Picanto. Je, prosim, tento motor na montaz LPG vhodny? Je s tim zkusenost? Primazavani je pripadne treba? Predem moc dekuji. V. Dvorak
Dobrý večer pane Vodička,
po dotazu u prodejce KIA Sportage 1.6 gdi, (viz dotaz níže), jsem odpověď prodejce asi takto cituji " především pak motory GDi nepodporujeme pro přestavbu na LPG a to především z důvodů špatných zkušeností. Pokud není motor z výroby připraven na LPG je nutné použít všechny dostupné prostředky pro ochranu ventilů, jelikož Kia používá měkčená ventilová sedla. No a když jsem mu řekl, že jsem se dotazoval u firem přstavují Kia Sportage 1.6 GDI typ motoru G4TD, tak se z odpovědí opakoval...jako kolovrátek, tak nevím.. má někdo zkušenost z LPG u výše uvedenéh vozidla z nájezdem min. 20000 km. Děkuji za informace Pavel
Dobrý den Jirko,
Podle Vašeho popisu uděláte letos v létě Emise a STK, a příští rok před koncem platnosti tlakové zkoušky nádrž vyměníte. Výměnu LPG nádrží provádíme během jednoho dne.
Platnost tlakové zkoušky nádrže je (v naprosté většině) 10 let od data výroby. Do Emisních protokolů a protokolů STK uvádí technik pouze měsíc a rok platnosti tlakové zkoušky. Pokud je STK provedena v období do konce platnosti nádrže, bude vyhovující (na 2 roky). Pokud přijedete na Emise či STK s prošlou platností tlakové zkoušky nádrže, měla by to být závada kategorie B, a platnost emisí či STK je omezena na 30 dnů. Po odstranění závady byste šel na opravné měření emisí či STK. (pochopitelně by bylo vhodnější před emisemi zjistit platnost, a v případě potřeby nádrž vyměnit ještě před emisemi a STK, ušetřilo by Vám to čas i peníze).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně nádrže lpg a emisí. Letos v létě mi končí stk a emise a příští rok mi končí platnost lpg nádrže a chtěl bych se zeptat jestli na letošní stk a emise musim mít novou nádrž nebo jestli stačí udělat výměnu až před dalši stk v roce 2022. Pokud ano,tak jak je výměna časově náročná,nádrž je v rezervě.Dekuji za vaší odpověď. Jirka.