Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.02.2020 15:18

Dobrý den tazateli 4286,
Turbo není pro přestavbu na LPG komplikace. Naopak komplikací je přímé vstřikování benzinu do spalovacího prostoru (podrobnosti o možnosti přestavby přímovstřiků máme uvedeny zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">neptun-harfa.cz/Syst&hellip;</a> ). Ve Vašem případě je pravděpodobné, že máte nějaký z motorů s přímým vstřikováním. Zjistěte tedy přesný typ motoru, a kontaktujte mne mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.02.2020 15:12

Dobrý den Jirko,
U nás jsme (pokud se dobře pamatuji) Forda S-Max s toroidem nemontovali, právě z prostorových důvodů v zadní části vozu. Vyrábějí se i LPG nádrže o průměru 565mm a výšce 180mm,ta by se pod vůz možná vešla… ale asi by Vám nevyhovovala z pohledu kapacity – natankuje se do ní cca 28 litrů plynu. Proto se obávám, že u tohoto vozu jsou možnosti smysluplné přestavby na LPG podstatně omezené.
S pozdravem Ivan Vodička

anonym 10.02.2020 12:33

Dobrý den, jak moc velká je při přestavbě komplikace turbo (Dacia 0,9 tce) a jak je to s přímazem, když podtlakový nelze použít? Přímaz bych chtěl i preventivně. Jak se zvýší celková cena přestavby oproti motoru mpi? Děkuji

Jirka 09.02.2020 08:21

Dobry den.
Je mozne a legalni u Ford S-max 2,3 rv 2009 dat nadrz na lpg pod auto? (Blizkost zeme, dvou vyfuku, tazne zarizeni, .....

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.02.2020 10:25

Dobrý den pane Kubík,
V rychlosti jsem mrknul na obrázky, které jste mi poslal… na signálu impulzu pro LPG vstřikovač se podle mého názoru nejedná o rušení, ale o pulzní regulaci proudu. ŘJ LPG nejprve sepne na určitou dobu (potřebnou pro vybudování magnetického pole cívky elektromagnetu a zdvih jadýrka vstřikovače) delším impulzem okruh vstřikovače. Pro udržení již vybudovaného magnetického pole a přidržení jadýrka vstřikovače v otevřené poloze již dostačuje podstatně menší proud. Proto ŘJ LPG přejde k tzv. pulzní regulaci – jednotlivými krátkými sepnutími obvodu. Pro ověření můžete zkusit zvýšit zatížení motoru – délka „základního otevíracího“ impulzu bývá stále stejná, prodlouží se doba pulzní regulace, tím i délka otevření vstřikovače. Toto byste na Vašem multimetru mohl vidět.
Ostatní podrobnosti ev. můžeme dořešit mejlem, k večeru bych se k tomu mohl dostat.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 07.02.2020 07:13

Dobrý den pane Vodička,
děkuji za odpověď, malinko to rozvedu. Průraz izolace vinuti zapalovaci civky bych téměř jistě vyloučil, byly zkoušeny 2 cívky, z čehož jedna byla úplně nová zn. Hella. Kabely byly také vyzkoušeny dvoje, nyní namontované nové zn. Beru.
Jak jsem přišel na to, že jde o rušení od zapalování? Napojil jsem osciloskopický multimetr na jeden plynný vstřik - rušení bylo v době vstřiku a pak 3x mezitím (tzn. 4 zapálení 4válcového motoru). To stejné jsem udělal i u benzínového vstřiku. Jelikož zde nejdou vložit fotky, posílám Vám je v emailu pro lepší představu. Osciloskopem jsem zjistil, že mám zarušené napájecí napětí přímo na akumulátoru.
Jediné, co vedlo k nějakému zlepšení, byla omotávka kabeláže na benzinovém railu, který je blízko zapalovacích kabelů a kde je napojena plynná kabeláž. Nicméně rušení se zcela odstranit nepodařilo. Pokoušel jsem se vše pospojovat na kostru, ale nevedlo to k ničemu. Už mi docházejí nápady, kde se rušení bere. Jedině přes to napájecí napětí ŘJ plynu?
Děkuji, s pozdravem Adam

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.02.2020 17:04

Dobrý den Adame,
Netuším, jak jste přišel na zarušení plynových vstřikovačů od zapalování… Nemyslím si, že by se v kabeláži mohla naindukovat tak velká energie, že by ovlivnila velikost magnetického pole vytvořeného cívkou vstřikovače. Dovedu si však představit např. průraz izolace vinutí cívky, kdy mohou přeskočit špičky impulzů ze sekundárního vinutí do primáru. Pokud pak je na tento primár připojeno snímání otáček pro LPG jednotku, může tento zarušený signál ŘJ LPG vyhodnocovat jako jiné otáčky než jsou ve skutečnosti. Délka impulzu pro LPG vstřikovač vypočtená podle této nesprávné hodnoty pak nebude odpovídat reálnému požadavku. Také jsme se setkali s poškozenou izolací VN kabelu, kde docházelo k přeskoku jiskry zapalování na těleso vstřikovací lišty LPG, a to funkci na LPG ovlivňovalo. To však nebylo způsobeno tím, že by se dávkovalo špatné množství paliva (chudá směs P0171), ale prostým výpadkem zapalování (P0300, 0301, 0302, …). Výboj zapalování nepřeskočil na elektrodách svíčky, ale vybil se mezi kabelem a vstřikovací lištou.
S pozdravem Ivan Vodička

Adam 05.02.2020 21:59

Dobrý den,
měl bych na Vás dotaz, zda jste se již s takovou anomálií setkali... Mám Octavia 2.0 mpi, elpigaz. Auto mi obcas na volnobeh a pri klidne jizde pocukava + sviti check engine-chuda smes. Po delsim patrani jsem prisel na to, proc je smes chuda. Mám zarušené plynové vstřiky od zapalování (v důsledku zarušené špatně otvírají a dávka je malá). Částečně pomohlo odstínění kabeláže, ale všechny další pokusy, včetně vedení kabeláže co nejdále od zapalování nepomáhají. Nejzajímavější je, že benzinové vstřiky zarušené nejsou. Nemůže se rušení do plynné jednotky dostávat přes napájení? Neřešil někdo podobný problém? Předem děkuji za rady. Adam

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.02.2020 11:50

Dobrý den Petře,
Nějaké starší BMW3xx jsme montovali, ale podle našich podkladů neumím poznat, zda se jednalo o E46 (do roku 2007) nebo E90 (od 2005). Proto Vám neumím odpovědět. Jestli jste z Prahy, nebo jezdíte přes Vysočany, můžete se u nás i s vozem zastavit. Prohlédli bychom prostorové uspořádání Vašeho vozu a ev. Vám nabídli varianty.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 02.02.2020 15:11

Dobry den p.Vodicka.
Chtel by se zeptat na nadrz lpg do bmw e91.
Mam tam valcovou a zabira moc mista,nedelali ste uz nekdy jinou variantu?Uz sem na internetu neco dohledal ale ne moc aby s toho neco pochopil.Dekuji