Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.08.2019 09:25

Dobrý den tazateli 4176,
Pokud má Váš S-Max motor s přímým vstřikováním, nemusí to být s možností přestavby na LPG reálné. Problematiku přestavby přímovstřikových motorů máme v základu popsánu na našich stránkách zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Možnost přestavby je vždy přísně navázána na konkrétní typ motoru a jeho řídící elektroniky. Proto od Vás budeme potřebovat z velkého technického průkazu nahlásit "typ motoru" . Pak Vám budu schopen sdělit, zda je přestavba reálná či nikoli.Typ motoru mi můžete poslat mejlem, nebo lépe zavolat na náš příjem zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 26.08.2019 06:49

Dobrý den,
v nejbližší době mám v plánu koupi nějakého bazaroveho vozu. Nejdříve jsem byl rozhodnut pro pohon na CNG kvůli nejvyššímu snížení nákladů na phm - vůz bude sloužit pro podnikání (konkrétně vw passat b7 1.4 tsi rv. 2012- po zjištění více informací jsem si koupi tohoto vozu rozmyslel). Vzhledem k omezenému množství financí jsem se rozhodl pro prestavbu na LPG. V minulosti jsem se jednou s koupí auta spalil a uz nechci aby se to opakovalo. Proto vás chci požádat o radu jaký vůz/motorizace je nejvhodnější pro tutu přestavbu a naopak kterým modelům se vyhnout, popř. na co si dát pozor. Celkově si můžu dovolit investovat max 200 000 Kč.
Děkuji
S pozdravem Jakub

Anonym 23.08.2019 15:56

Dobrý den,
je možné přestavět(za kolik kč) Ford Smax r.v. 2010 2.0 147kw je to přímý vstřik s turbem.
Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.08.2019 05:14

Dobrý den tazateli 4173,
Servisy systémů Lovato jsme schopni dělat. Pro konkrétní domluvu prosím kontaktujte náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.08.2019 05:14

Dobrý den CS,
Omlouvám se za pozdější odpověď - byl jsem nějaký čas mimo internet.
Podrobnosti ohledně elektronické aditivace a její funkce máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Jednou z částí soupravy je elektronická řídící část s tlakovým „miničerpadlem". Ta zajišťuje přesné dávkování aditiva do motoru. Dávkování se děje pouze při provozu na LPG v závislosti na otáčkách a zatížení motoru – větší zatížení a více otáček = vyšší dávka aditiva a naopak. Nastavení řídící jednotky LPG nemá na externí aditivaci ventilů žádný vliv – aditivum se dávkuje i v režimu přívstřiku benzinu.
Revizi LPG, emise BA/LPG i další Vámi popisované kontroly Vám můžeme udělat. Doporučím objednat se dostatečně včas, v současnosti máme cca na týden dopředu obsazeno.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 16.08.2019 12:50

Dobrý den pane Vodička.

Mám problém s přestavbou LPG od firmy Lovato. Je v BMW X5 3.0 si 200kw. Motor při mírném přidání plynu okolo 2000 otáček škube. Měnili jsme lgp filtr i svíčky. Problém přetrvává. Při sepnutí na benzín se nic takového neděje. Děkuji.

CS 12.08.2019 07:40

Dobrý den, pane Vodičko,
nedávno jsem u Vás nechal přestavit auto na LPG (Fluence 1.6 16V K4M 838 82 kW, LPG BRC, elektronická tlaková aditivace ERC). Kontroloval jsem spotřebu aditiva, která přesně vycházela na 100 ml za 1000 km. Cca 100 ml před vyplýtváním aditiva jsem před dlouhou trasou doplnil předepsané aditivum ERC z 5l kanystru, který jsem u Vás zakoupil. Pozoruji však, že spotřeba aditiva se nyní snížila na polovinu (cca 50 ml na 1000 km).

Jen pro informaci jsem po doplnění aditiva jezdil trasy 4 x 550 km (CZ - SK) hlavně po dálnici 110 km/h na tempomat (110 km/h je u mě cca 3400 ot/min, přívstřik jste mi nastavoval myslím na 3850+ ot/min).

1. Otázka zní, zda je toto v pořádku a elektronická jednotka na aditivum si sama zhodnotí podle zatížení a otáček, kolik aditiva je třeba a zda (ne)musím na seřízení? (Ne)mám se bát?
2. Je možné, že konstantní jízda po dálnici na tempomat (nejspíše tedy nízké zatížení) snížila množství dodávaného aditiva elektronickou ŘJ?
3. Dále bych se chtěl pro doplnění zeptat, zda se při přívstřiku benzínu vypíná dodávka aditiva nebo aditivum stále proudí i při přívstřiku benzínu?
4. Za měsíc mě čeká STK. Přemýšlím, že se rovnou u Vás objednám na emise BA+LPG, revizi LPG, kontrolu dodávky aditiva (jestli se tedy jedná o chybu dodávky aditiva) a také bych rád nějak lépe uchytil přepínací panel LPG. Ten se mi odlepil asi po týdnu po přestavbě, když na něj poprvé zasvítilo slunce.

S pozdravem
CS

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.08.2019 11:10

Dobrý den pane Stecker,
Aditiva do paliva vidím spíše jako dlouhodobý, preventivní proces. Do benzinu používám VIF Superaditivum. Od něj si slibuji zejména menší tvorbu sazí a karbonových úsad obecně, event. i jejich pomalou a postupnou redukci (jak event. v sacím potrubí tak i ve spalovacím prostoru).
Pokud Váš motor má akutní problémy, myslím, že by vyžadoval i akutní zásah. Píšete, že jste již vyměnil část dílů dávkování plynu i část dílů dávkování benzinu. Než abych radil, co máte ještě čistit nebo měnit, zeptal bych se. Zkoušel jste jezdit třeba celý jeden týden pouze na benzin bez jediného přepnutí na plyn? Pokud ano a studené starty byly stále špatné, patrně bude problém na straně motoru – mechaniky či elektroniky. Pokud se startování zlepšilo, patrně bude nějaký problém na straně plynu.
Pro čištění benzinových vstřikovačů používáme technologii ASNU – podrobnosti zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Pokud byste chtěl řešit nějaké další podrobnosti, můžete nás kontaktovat mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Stecker 05.08.2019 07:18

Dobrý den,
Na fabii 1.4 16v 63kw mně zlobí studené starty - po nastartování mi motor zhasne, po dalším nastartování je motor o.k. stejně tak už celý den. Vyměnil jsem svíčky, Reduktor, palivové čerpadlo, chci ještě vyčistit klapku a zkusit aditiva do benzinu na pročištění.vstřiku. Jaké aditiva by jste mi doporučil a má to vliv na výstřiky? Stecker

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.08.2019 14:48

Dobrý den Petře M
Pro podrobnější informace ohledně motoru H4M na LPG mne prosím kontaktujte mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička