Dobrý den, mám jeden krátký dotaz - Hyundai i20 - lpg BRC: po natankování plynu vozidlo jede na plyn, ale během jízdy trvale blikají všechny diody na spínacím tlačítku lpg. Vozidlo jede standartně, ale blikající diody zřejmě signalizují nějakou závadu? Děkuji za odpověď
Dobrý den Martine,
Ohledně možnosti přestavby Vašeho vozu – můžete mi napsat mejlem (nebo lépe zavolejte mi na náš příjem zakázek). Zohlednili bychom typ a motorizaci Vašeho vozu a předpokládaný roční nájezd kilometrů. Podle toho by se odvíjel způsob přestavby, typ LPG zařízení event. další podrobnosti.
Co se týče výhledu LPG do dalších let – nemám žádné informace, že by se mělo něco podstatného měnit (ceny, daňové zatížení, dostupnost atd.). Obecně se dá říci, že ceny LPG se dlouhodobě drží cca na polovině ceny benzinu. LPG pro pohon motorových vozidel podléhá již nyní běžnému daňovému zatížení (spotřební daň není na rozdíl od CNG nijak snížena) a nemám žádné informace, že by se to mělo změnit.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den,
Koupil jsem auto, chtel bych ho prestavet na LPG, nenajezdim vsak tolik, aby se prestavba zaplatila behem roku, proto nevim, jestli prestavba za tolik penez ma jeste smysl,
Muzete mi prosim rici nejake informace o tom, jak to bude nebo by mohlo byt s LPG po roce 2020?
Dekuji Martin
Dobrý den Petře,
Pokud pojedete s Vaším BMW někdy kolem nás, zastavte se. Prohlédneme si provedení Vašeho vozu i LPG zástavby a nabídneme Vám možnosti výměny nádrže, a z toho vyplývající ceny.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den.Mel by dotaz.Koupil sem bmw 3 318318i 91 a mam tam tu valcovou nadrz na lpg.Je moznost ji predelat do rezervy?System a nadr je brc..dekuji..Petr
Ne, špatně jste to pochopil. Když plyn dojde, tak se to správně přepne na benzín, ale tady zřejmě dochází k něčemu jinému.
Nicméně chyba bude zřejmě nahodilá, protože teď jsem ujel cca 120 km a auto fungovalo úplně normálně.
Je možné, že byla nějaká nečistota ve ventilu u nádrže, která zabraňovala správnému průtoku plynu a tak reduktor nestačil "vyrábět" dostatek plynu na zásobování lišt se vstřikovači.
Uvidím jestli se to bude ještě opakovat.
Každopádně děkuji za reakci a když bude potřeba tak se ozvu.
Dobrý den pane Olša,
Pokud u systému sekvenčního vstřikování ESGI dochází plyn, klesá tlak na vstřikovací liště. Pokud klesne pod nastavenou hodnotu, systém přepne na benzin a přepínač Vás na to upozorní pískáním a blikáním. Z Vašeho popisu jsem pochopil, že když Vám dochází plyn tak systém nepřepne, ale jede špatně – to není správná funkce. Nyní Vám to začalo zlobit i při normální jízdě. Sám jste nahodile měnil nějaké díly, ale i Vy jste dospěl k poznání, že tato cesta není úspěšná. Systémy ESGI nemontujeme, ale máme k dispozici nějaké starší diagnostické programy. Pokud byste měl zájem, abychom se na to podívali, kontaktujte nejlépe telefonicky náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80. Pouze se musím omluvit, nebude to hned. V současnosti jsme poměrně hodně pracovně vytíženi.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám ve voze Volvo V70II motor 2,4 turbo namontovaný systém ESGI s reduktorem KME Red1 gold a vstřiky Valtek T30. Je to cca 3 týdny co mi motor začal na LPG zlobit. Chová se jako by do vstřiků nešlo palivo (podobně jako když dochází nádrž). Nemá výkon a někdy, při přidání plynu, jde jakoby na 4 válce.
Vyměnil jsem všechny filtry LPG, vyčistil a seřídil vstřiky, vyčistil reduktor a vyměnil membrány a vyčistil ventil na vstupu do reduktoru.
Jediné co ještě není zkontrolované je tlak reduktoru, ale nemám kabel, abych ho mohl zkontrolovat v PC. Ale tlak se asi z ničeho nic dám od sebe nezmění.
Co by ještě mohlo výše zmíněné chování způsobovat? Vadný MAP senzor? Nějaká hadička k němu? Systém se na benzín sám nepřepíná.
Na benzín jede auto normálně.
Ještě jednou dobrý den Karle,
Pokud máte ve voze nějaký ze systémů, které máme v nabídce (zejména AC Stag a BRC v různých verzích), můžeme se Vám na kontrole a seřízení domluvit. Jen se omlouvám, termínově to nebude hned, v současnosti jsme poměrně dost vytíženi. Pro domluvu doporučím telefonický kontakt na náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Děkuji za odpověď. Svíčky mám nové, určené to LPG. Stavil bych se u vás, nechat si zkontrolovat bohatost smesi. Musím se objednávat?