Seznam příspěvků

Adam 21.05.2019 21:54

Dobrý den,
Když jezdím na LPG a motor vypnu, jeho další nastartování docela trvá. Když jezdím na benzín a motor vypnu na benzín, jeho další nastartování je okamžité. Můžou tnto problém způsobovat staré zapalovací svíčky nebo je to něco jiného? Případně je potřeba kupovat nějaké speciální svíčky na LPG? Koukal jsem, že jej výrobci nabízí.
Děkuji za odpověď.
Děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.05.2019 06:34

Dobrý den pane Kečkeméti,
Váš Hyundai má motor s technologií přímého vstřikování benzinu do spalovacího motoru (GDI). Přestavby těchto motorů mají svoje přísná specifika a omezení, podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Předpokládám, že Váš Hyundai I40 2,0 GDI má motor typu G4NC. Pak by přestavby byla možná. Pro tento motor nabízí sadu pro přestavbu např. polský výrobce AC Stag ve verzi 400DPI. Cena přestavby je 34.000,- Kč. Typ motoru máte uveden ve Vašem velkém TP v tomto místě: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/pict/clanky/Ostatni/TP.jpg">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Prosím zjistěte přesný typ motoru, typ převodovky (manuální nebo automatická), výkon a rok výroby. Tyto údaje mi pošlete mejlem, nebo lépe zavolejte. Podle toho Vám mohu poskytnout podrobnější informace o možnosti přestavby a specifikách provozu přímovstřikového vozu na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Kečkeméti 16.05.2019 12:44

Dobrý den
Chtěl bych se informovat jestli by bylo možné na instalovat LPG nebo CNG do Hyundai i40 GDI 2,0l.
S pozdravem <a href="mailto:kecsi [zavinac] seznam.cz">kecsi [zavinac] seznam.cz</a>

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.05.2019 06:36

Dobrý den pane Dušek,
Dobrý den pane Dušek. Proč Vaše auto při téměř každém ubrání na pedálu plynu přepíná na benzin nevím. Patrně to bude proto, že ŘJ LPG dostane nějaký signál, který jí neumožňuje provoz na LPG. Může se jednat o nesprávný údaj o tlaku či teplotě plynu, teplotě reduktoru, otáčkách motoru atd. Tento nesprávný údaj může bát způsoben závadou příslušného snímače nebo kabeláží od snímače k jednotce. Doporučím Vám nehádat, ale zjistit konkrétní příčinu problémů Vašeho vozu a tu odstranit. To se dá provést nejlépe diagnostikou příslušného typu LPG systému, nejlépe u Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Ladislave,
Jedná se o motory 1,6 TI-VCT využívající proměnného časování sacího i vačkového hřídele a MPI vstřikování benzinu (do jednotlivých větví sacího potrubí). Přestavba těchto motorů (81,88, 92kW) na LPG je možná. Pro jejich provoz bych doporučoval nějaký ze způsobů dodatečné aditivace ventilů, podrobnosti máme uvedeny na našich stránkách zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Zdeňku,
Problematiku konfigurace Vašeho vozu a jeho event. přestavby bych řešil mimo forum – napište mi např. mejlem nebo zavolejte na náš příjem zakázek. Obávám se, že kdybych napsal mejl panu Kolovrátkovi, že si u nich pan Zdeněk bude kupovat Hodnu, asi by z toho nebyl moc moudrý…
Můžete mi také poslat mejlem Váš telefon, a já bych se Vám ozval.
S pozdravem Ivan Vodička

Dušek 08.05.2019 16:09

dobrý den, chtěl jsem se zeptat proč přeskakuje lpg na benzín, když uberu plyn ,sundám nohu z plynu a přeskočí to ,když přidávám tak lpg drží, dělá to prakticky hned jak se to zahřeje a i když naplním nádrž,občas to drží ,ale už jen moc málo

Ladislav 08.05.2019 08:58

Dobrý den pane Vodička. Chtěl jsem se zeptat jestli je možné přestavět Ford Mondeo 1.6 16V na LPG. Generace roku výroby od 2007. Motor může mít až 92kw, což je o hodně víc než ten samý objem ve Focusu. Ve vaší galerii tuto motorizaci přestavěnou taky nevidím. Děkuji.

Zdeněk M. 04.05.2019 17:57

Děkuji za odpověď.Mám návrh zkuste oslovit prodejce <a href="mailto:honda [zavinac] kolovratek.com">honda [zavinac] kolovratek.com</a> pan ing.Lukáš Kolovrátek.Tam budu vozidlo přebírat,Požádat zda by vám mohl poslat podklady co potřebujete,když místní prodejce stojí za houby a není vstřícný.Já to vidím na začátek června to bych mohl přijet odpoledne na prohlídku a další den pak provést montáž.Motor prý má přímé vstřikování takže to bude asi chtít elektronické tlakové dávkování,ale na to jste odborníci vy.Aby montáž měla smysl.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.05.2019 16:09

Dobrý den Zdeňku,
Jsem rád, že jste byl s naší prací spokojený a děkuji, že se na nás opět obracíte. Bohužel jsem nebyl úspěšný v získání nějakých podrobností od prodejce Hondy – ten nám nejbližší prodejce je dlouhodobě „nevstřícný“ vůči plynu – k nové Hondě Jazz jsem se nedostal. Až budete mít auto koupené, zavolejte na náš příjem zakázek a zkusíme to dát nějak „na dálku“.
S pozdravem Ivan Vodička