Dobrý den, je možná dodatečná výměna válcové nádrže za toroidní? Chci koupit vozidlo s již namontovaným lpg, ale válcová nádrž dost překáží. Jsou s tím spojené nějaké komplikace? Děkuji
Dobrý den pane Šlajs,
Revize LPG a Emise BA/LPG provádíme bez předchozího objednání tak, jak postupně zákazníci přijíždějí. Oprávnění pro Vaše vozidlo i LPG systém máme. K provedení Revize a emisního měření budete potřebovat velký technický průkaz a Revizní přílohu od plynu (tu můžeme vystavit náhradní).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, potřeboval bych udělat revizi LPG + emise před STK. Je nutné se u Vás objednat, nebo je možné přijet bez objednání. LPG zařízení je Magic 3 ve vozidle Renault Koleos obsah motoru 2.5. Děkuji za odpověď. Jaroslav Šlajs
Dobrý den Karle,
Možnost a způsob přestavby závisí na použitém motoru. Zkuste od prodejce zjistit přesný typ motoru (198A4000, 940C100 … atd). Pokud bude mít motor vstřikování benzinu do sacího potrubí (MPI) bude přestavba reálná se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze do sacího potrubí. U těchto systémů startuje motor vždy na benzin, k přepnutí na LPG dojde automaticky po částečném ohřátí reduktoru. Po přepnutí se jako palivo používá pouze LPG. V odůvodněných případech a po domluvě se zákazníkem je u našich systémů možnost nastavení přívstřiku benzinu. To používáme většinou pouze ve vyšších a vysokých zátěžích motoru. Pokud se Vám podaří zjistit podrobnosti ohledně motoru, můžete mne kontaktovat mejlem nebo nejlépe telefonicky na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička
Ještě upřesním,Doblo Maxi v osobní verzi je od výrobce bez alternativního pohonu.Na LPG a CNG ho nedělají.U vás v historii přestaveb tuto možnost vidím.Ale v souvislosti se změnou EURO na 6C a D nevím zda to je vůbec ještě možné.
Dobrý den!
Zvažuji koupi vozu pro rodinu a práci.Rád bych se zeptal na možnou dodatečnou přestavbu na LPG úplně nového vozu Fiat Doblo Maxi v osobní verzi(pětimístnou dodávku).Výrobce dělá CNG v krátké verzi a v dodávkovách verzích krátkou i dlouhou.Zajímá mě zda je to možné předělat na lpg (zda to je jen na lpg nebo přívstřik benzínu),zda je tento motor vhodný k přestavbě.Předpokládám ,že u nového vozu přícházím o záruku na motor a karoserii.Děkuji za odpověď.S pozdravem Karel Vo.
Dobrý den Karle,
Můžete i s vozem přijet ve všední dny mezi cca 8. a 16. Hodinou. Podíváme se o co se jedná a event. se domluvíme na dalším. S sebou si vezměte všechny doklady, které k vozu nebo LPG pohonu máte.
S pozdravem Ivan Vodička
Ještě jednou dobrý den,
Bohužel značku nádrže jsem nikde nenašel. Když přijedu s vozem k vám, jste schopni na místě zjistit platnost nádrže, případně udělat revizi?? Nebo by jste mi mohl případně někoho v Praze doporučit kdo dělá systém PRINS???
Děkuji.
Dobrý den Karle,
Někteří výrobci nádrží uváděli datum výroby nádrží i konec platnosti tlakové zkoušky, jiní pouze datum výroby. Někteří v pořadí rok/měsíc (většina výrobců, např. Stako), jiní v pořadí měsíc/rok výroby (např. Saka). Protože nepíšete, o jakou nádrž se jedná, nemohu odpovědět. Myslím, že nejjednodušší bude, když to zkontroluje plynař při provádění revize. Vhodné by bylo, kdyby to byl plynař, který bude schopen servisovat Váš LPG systém Prins.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, koupil jsem BMW 525i e61, r.v.2005, v autě je namontováno LPG PRINS. Potřeboval bych na voze udělat revizi LPG, ale nevím jestli mám platnou nádrž, našel jsem na ní vyraženo pouze 12/06. Co jsem koukal na nové nádrže mají vyraženo datum výroby i konce platnosti. Ale tady je jen toto. Že by končila 2012 mi přijde nesmysl jelikož auto mělo do konce roku platnou STK a navíc by byla nádrž v době montáže už 4 roky stará. Případně mohu někam zaslat foto?