Dobrý den Jindro,
I pro provoz na LPG u Vašeho Volva bych používal běžné zapalovací svíčky podle doporučení výrobce motoru, a měnil po každých cca 20.000km a nebo jednom zimním období. Upřednostňoval bych svíčky s jednou kostřící elektrodou a běžnou doskokovou vzdáleností (nikoli prodlouženou – např. na 1,3 nebo dokonce 1,3mm – to je pro plyn příliš…). My pro provoz motorů na LPG používáme v naprosté většině zapalovací svíčky Denso, v tomto případě by se jednalo o typ Denso K20TT.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobré den děkuji za odpověď a ještě bych měl dotaz jaké mám pořídit zapalovací svíčky nejvhodnejsi (nejlepší) na LPG do Volva S60 rok 2002 103kw moc děkuji Jindra
Dobrý den tazateli č. 4094,
Přestavba Citroenu Berlingo VTi 1,6 88kW je možná. Provedení přestavby tohoto vozu na LPG tak, jak jsme jej v minulosti přestavovali, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Jindro,
Atmosférické pětiválce Volvo 2,4 ve verzích 103 i 125 kW je možné bez problémů přestavět i provozovat na LPG. K přestavbě bychom použili některý ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG které máme v nabídce (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Protože Váš motor má 5 válců, museli bychom použít sady pro šestiválcové motory. Již základní sada AC Stag Q-Max Basic by pro Vaše Volvo odvedla dobrou službu a takového provedení přestavby bych se nijak neobával ani kdyby se jednalo o moje auto... Určitě Vám neřeknu co „si máte, nebo nemáte za Vaše peníze koupit“ – možnost svobodného rozhodnutí je přeci Vaše. Pokud byste chtěl nějaké další podrobnosti k námi nabízeným systémům, můžete se na mne obrátit např. telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek. Zkusil bych zohlednit stáří a stav vozu i Vaše požadavky a očekávání. Podle toho bych Vám mohl poradit, aby se Vám vybíralo lépe.
Provedení přestavby poptávaného vozu na LPG tak, jak jsme jej v minulosti přestavovali, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/S-60/3992.html">www.neptun-harfa.cz/…</a>
S pozdravem Ivan Vodička
je vhodna prestavba citroen berlingo 16vti
Dobrý den chci si koupit Volvo S60 motor 2,4/ 103 nebo 125 kW jaký systém a vyrobce LPG mám zvolit a který rozhodně ne a proč moc děkuji Jindra
Dobrý den pane Lanča,
Konkrétní provedení přestaveb vždy domlouváme se zákazníkem, záleží na materiálu podlážky, event. uchycení rezervy, na tom, zda si pod zvýšenou podlážku nechce zákazník uložit lékárnu a další výbavu (tažné lano, rukavice, startovací kabely - to co mě se běžně v kufru povaluje…) atd. Takže i na vyplnění prostoru pod podlážkou bychom se mohli domluvit.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
děkuji za odpověď na předešlou otázku ohledně nádrže ve Fordu Focus III a měl bych ještě navazující otázku. V případě té zvednuté podlážky vyplňujete nějak prostor (například polystyrenem) kolem té vyvýšené nádrže, aby byla vytvořená rovná plocha? Na Vašich fotkách nic takového vidět není, ale považoval bych to za celkem nutné, aby se mi později pod tíhou zavazadel nezdeformovala podlážka. Děkuji za odpověď.
Dobrý den pane Lanča,
Provedení přestavby Fordu Focus (konkrétně z roku 2016 v provedení kombi) s toroidní nádrží si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Focus/4070.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . V tomto případě je použita nádrž s výškou 200 mm. Dojezdové kolo mívá šířku cca 130mm. Pokud vozidlo nemá pod podlahou meziprostor (a to Focus většinou nemívá) bude nádrž podlážku nadzvedávat. I to je v naší fotogalerii zjevné. Pokud máte k dispozici konkrétní vůz, můžete si odměřit 20 cm ode dna prolisu pro rezervu, a uvidíte přímo, o kolik to bude ve Vašem provedení.
Vyrábějí se i nižší toroidní nádrže (konkrétně ve výšce 180mm), ale i ty jsou vyšší než dojezdové kolo. Problém nadzvednutí podlážky kufru Focuse 2017 by tato menší nádrž neřešila – pouze zmenšila, ale je možné ji použít.
S pozdravem Ivan Vodička
Vážený pane Vodičko,
chtěl se Vás zeptat, jestli nevíte, jak velký prostor pro plynovou nádrž je ve Fordu Focus kombi III, r.v.2017. Z fotografii, které jsem viděl mám dojem, že prostor je pouze pro nouzovou rezervu. Tím pádem by se přestavbou na LPG zmenšil zavazadlový prostor zvednutím podlahy. Je to tak? O kolik cm se to tak standardně zvedá? Děkuji za odpověď.