Dobrý den Petře,
Podle Vašeho popisu bude patrně vstřikovač LPG vadný. Protože se jej nepodařilo zprovoznit čištěním, bude nutná jeho výměna a následná kontrola funkce celého systému. Doporučím, obraťte se na nějaký servis, který má možnost diagnostického připojení k řídící jednotce LPG Prins.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
mám Toyotu Corollu E12, motor 1,4 VVT-i, rv. 2003 ve které je kromě pohonu LPG značky Stagg namontována i souprava na ochranu ventilových sedel Flashlube v elektronické verzi. Problém je, že aditivum v nádržce vůbec neubívá a obávám se, že je na vině elekronická jednotka. Napětí na ventilu, který je součástí nádržky s aditivem je pouze 0,4 V. Je možné vyměnit pouze samotnou jednotku, popř. máte tip na co se zaměřit?
Děkuji za odpověď, Jan Šmejkal
Zdravím,
mám Mercedes e430. Na benzín jede jak má ale na plyn to vyhodí chybu motoru. Zjištěna závada zapalování na 1 válci,pokud přehodím lpg vstřik na druhý válec chyba se přesune se vstřikem. Nechal jsem vstřik vyčistit v servisu UZ ale bohužel stejný problém. Co stím dál ? Mám Prins a vstřiky Keihin. Děkuji!
Dobrý den Michale,
Netuším jak dlouho už ve Felicii LPG máte… U letitých montáží bývá problém nejčastěji v oxidaci kontaktů a v přechodových odporech na konektorech, napájení či ukostření jednotlivých komponentů. Na to bych se asi zaměřil jako první. Ale příčin může být pochopitelně více.
Pokud byste měl zájem o náš servis, můžete si domluvit termín nejlépe telefonicky na našem příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den mám od vás již z dřívější doby předělávanou Felicií 1,3 ale mám problém s prepinanim benzin-LPG jakoby byla krabicka na přepínání mrtvá a nepřesné se na LPG nevíte co by to mohlo být? Na či bych se měl kouknout a zkusit? Děkuji
Dobrý den Ondřeji,
Přestavba Mazdy 6 s motorem L8 1,8 o výkonu 88kW na LPG je možná. Pro přestavbu bychom mohli použít běžné systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG, od verze AC Stag Q-Box Basic výše. Ceny přestaveb máme uvedeny v ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Různá provedení přestaveb Mazdy 6 (s jinými motorizacemi) si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/MAZDA/3183.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrýd en,
rád bych se informoval na vhodnost přestavby Mazdy 6 1,8 TE, kód motoru by měl být L8.Děkuji
Dobrý den Petře,
Vaší manipulací patrně došlo ke změně nastavení snímání množství plynu v nádrži. Doporučím, nejlépe s prázdnou nádrží plynu se stavte u Vašeho plynaře. V programu ŘJ se provede nastavení odpovídajícího typu snímače množství plynu. Zobrazování orientačního množství LPG na přepínači nemá žádný vliv na funkci LPG systému.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Bartoň,
S Vámi uvedeným přípravkem (ani ničím jiným, co by se dávkovalo do nádrže LPG) nemáme žádné zkušenosti.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
stala se mi taková věc. Mám Ford Focus II 1.6 s lpg systémem STAG 4. Odešlo mi palivové čerpadlo. Chtěl jsem tedy auto nastartovat na plyn, protože jsem tak nějak tušil, že to možné je. Takže jsem otočil klíčkem a víceméně zmateně jsem do točení startéru mačkal a pouštěl tlačítko B/G. Auto jsem sice nenatočil, ale od té doby mi ukazatel paliva ukazuje obráceně. Tedy po natankování plynu svítí červená, pak červená zhasne a postupně se rozsvěcí další zelené, až svítí všechny čtyři. Pokud plyn dojde úplně, rozbliká se kontrolka a ozve se zvukový signál jako dříve a auto se plynule přepne na benzín.
Tedy - došlo k nějaké HW poruše nebo se jedná o chybu v softwaru? Auto jsem zkoušel nechat cca 24 hodin s odpojenou baterií, ale to nepomohlo. Ono to vlastně na funkci nemá vliv, ale stejně mi to trochu vadí.
Děkuji za radu, co jsem si v autě asi rozbil.