Dobrý den pane Fuksa,
Pokud jsem správně pochopil, jednalo se o neochotu či časovou zaneprázdněnost obsluhy. S tím jsem se setkal také často, např. na Rozvadově jsem ještě ani jednou neviděl, že by obsluha šla tankovat LPG, všichni si řidiči tankovali sami… V zahraničí jsou úpravy různé, v Německu a Francii si tankujete sám, v Itálii či Chorvatsku tankuje pouze obsluha (ale tam to tak skutečně funguje…).
Pokud tedy nebudete se službami Vaší čerpací stanice spokojen, můžete využít služby jiné, nebo si stěžovat u provozovatele.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,o víkendu jsem chtěl natankovat,resp. nechat si natankovat plyn u jedné nejmenované benzínové pumpy.Když jsem se dovolil zeptat obsluhy jestli by mi natankovala,paní se na mě dívala jak na obtížný hmyz a řekla vy to neumíte sám? Já tam teď nemůžu jít.Je v tomto případě pokud si tedy natankuji sám nějaká odpovědnost na mně pokud by se něco stalo a jaký postup doporučujete?
Dobrý den pane Moc,
Přepínání v akceleraci při malém zbytku plynu v nádrži je běžné. V akceleraci přepne a píská, když jedete v malých zátěžích, můžete potom ještě najet i několik kilometrů. Tento projev je výraznější u výkonnějších motorů a v zimě. Problémy s prvním přepnutím může způsobovat více příčin. Např. váznoucí či zalepený reduktor, jadýrko některého z elektroventilů, netěsnost na vstřikovací liště v souběhu s nízkým časem sycení lišty před přepnutím atd. Teplota přepnutí s tím může také souviset, ale podle Vašeho popisu bych hledal asi jinde.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodička,
dokázal byste mi poradit či potvrdit mou domněnku? Nejedená se o LPG systém z Vaší nabídky, ale to by nemělo hrát roli, resp. jedná se o běžné sekvenční vstřikování. Při přepínání z benzínu na LPG v režimu zahřívajícího se motoru za podmínky, že zrovna akceleruji (nad 3000 ot/min), dojde hned k přepnutí zpět na benzín. Stačí však počkat pár sekund, ručně přepnout na LPG a vše je v pořádku. Nedochází k žádné signalizaci jakékoliv závady, naprosto stejně se systém chová, pokud dojde LPG v nádrži. Z laického hlediska se domnívám, že je buď nastavena příliš nízká teplota chladící kapaliny, při které má ŘJ LPG přepnout z benzínu na LPG nebo je reduktor zralý na repasi. Od montáže je najeto 100.000km, filtry jsou měněny pravidelně 10.000km, maximálně 15.000km. Dlužno dodat, že se vyskytuje ještě jedna abnormalita (možná je to běžné?). Pokud v nádrži (max. 33 litrů) zbývají poslední cca 3 litry LPG, dochází při zvýšené zátěži (prudká akcelerace, dlouhodobá jízda ve vyšších otáčkách) k přepnutí na benzín, avšak při klidném jízdním stylu lze tyto 3 litry bez problémů vyjet. Případně Vám děkuji za odpověď
Dobrý den pane Červenka,
Patrně je to Fabie, se kterou jste u nás byl v 09/2016 se stavem tachometru 229.000 km. Nesvítící přepínač BRC může být skutečně vadným přepínačem, kabeláží, řídící jednotkou, nebo také napájením či ukostřením LPG systému. To se dá zjistit faktickou prohlídkou vozu. Pokud byste měl zájem, zavolejte na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80, domluvíme si vhodný termín.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Kácal,
Jednoho Superba s motorem 1,8 TSI CDAA 118kW máme ve firmě. Jezdí na LPG se systémem Zavoli Alisei Direct. V červnu 2016 jsem na náš facebook zde: <a href="https://www.facebook.com/neptunharfa.cz/photos/a.879903912081917.1073741835.839321509473491/1089178831154423/?type=3&theater">www.facebook.com/nep…</a> dával tabulku se změřenou spotřebou benzinu a plynu tohoto vozu. Auto jezdí u nás ve firmě na LPG stále, neuvědomuji si, že by byl s motorem nebo LPG pohonem nějaký problém. Současný stav jeho tachometru neznám, ale pokusím se zjistit. Jestli byste chtěl nějaké další informace (nebo vůz fyzicky vidět - skutečně existuje , naposledy jsem s ním jel zhruba před měsícem na školení…), můžete mne kontaktovat na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička
+Dobrý den, máme jedničkovou Fabii 1,4 16V 59Kw na LPG BRC, přestavěnou v Německu. U Vás již jednou byla na vyladění a super...Teď najednou vůbec nic nesignalizuje a nereaguje kulatý přepínač lPG u volantu. Nevíte, jestli třeba ,,odešel´´, nebo to věští něco jiného? Žádný servisní zásah na autě neproběhl. Mě napadl kabel od přepínače, ale nevím...Díky moc za odpověď.
Dobrý den, jsem majitelem superb 1.8 tsi a už 2 roky váhám nad montáží LPG. Bohužel jsem se nikde na žádném fóru nedočetl zkušenosti po najetí více kilometrů (40 tisíc a víc). Proto bych se od Vás dozvěděl zda Vaši zákazníci Vám občas dají nějakou zpětnou vazbu (ventily, sedla ventilů, vstřikovače atd) Také potřebuji vědět, který systém je pro motor CDAA vhodnější. Landirenzo nebo Zavoli. Obě jsou to značky, Landi je dražší, ale neznamená to že je vhodnější. Můžete prosím ze svých zkušeností říct, který z uvedených je lepší. Firmy, které ve své nabídce mají jen jeden z jmenovaných říkají, že právě ten jejich je lepší. Vy máte oba. Ještě jedna věc mě zajímá, je rozdíl mezi montáží do motorů do roku výroby 2012, kdy už Škoda začala montovat nový druh pístů až po verzi facelift 2014/2015, kdy je superb zase o něco "jiný" než verze do té doby. Děkuji za nějaký komentář.
Dobrý den pane Suchan,
Obecně s provozem na LPG nemáme u motorů koncernu VW žádné negativní zkušenosti. Konkrétně u motorů BTS se nám zde objevilo několik vozů se stavem tachometru hodně přes 200.000 km. Ale byly to montáže LPG které jsme neprováděli my, proto neznáme ani jejich historii a počet km najetých na LPG. Z našich montáží se mi podařilo dohledat jeden vůz s velkým proběhem. Ten jsme montovali se systémem BRC v 04/2010 při stavu tachometru 35.000km, a naposledy u nás byl v 04/2017 při stavu tachometru 218.554km. Za celou dobu provozu nemáme v naší evidenci záznam o problémech s ventily ani funkcí LPG systému. V tomto motoru nebyla montována aditivace ventilů. Pochopitelně jsem dohledal pouze jedno konkrétní auto – jeho výsledky nijak nezevšeobecňuji. Použití externí aditivace ventilů je možné, jejich běžné opotřebení tím bude sníženo. Pro dobrou životnost u tohoto motoru bych se spíš zaměřil na slušné zacházení a odpovídající údržbu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den všem,
chtěl bych se zeptat, zda někdo máte zkušenost s tvrdostí ventilových sedel u škodovky? Konkrétně Roomster r.v. 2008, motor BTS 1.6 16V 77KW MPI. System LPG -STAG 300 plus. Najeto 150000 z toho 80000 na LPG. Existuje zde možnost poškození nebo zkrácení životnosti hlavy, nebo zatlučení ventilových sedel při provozu na LPG ? Myslíte že má jste nějaký význam montáž přímazu i u takto staršího vozu ?