Dobrý den pane Vodičko,
prosím o Váš názor, jaký syst. Lpg s ochranou přimazáváním by byl vhodný pro Hyundai ix20,motor 1,4 MPi-66kw- nový vůz.Já osobně mám bezproblémově najeto s BRC 120000 km ve fiatu punto ll,takže bych nejraději zase šel do stejného.Ročně bude najeto cca 40000 km do zaměstnání,z toho polovina po dálnici.Děkuji za odpověď Pavel T.
Dobrý den pane Červík,
Protože píšete dotaz v nekonkrétní, obecné rovině, musím odpovědět také obecně. Povinnou výbavu určuje legislativa takto (doufám, že zase nevydali něco novějšího…)
Příloha č. 12 k vyhlášce č. 341/2014 Sb.
Technické požadavky na konstrukci a stav výbavy
B) Technické požadavky na povinnou výbavu vozidel:
1. Vozidla kategorií M a N musí být vždy vybavena: ……..
e) náhradní kolem, tedy ráfkem s pneumatikou, které je dostatečně upevněno v držáku zajišťujícím, že síla při snímání kola z držáku nebo vkládání do držáku nepřesáhne 490 N; …
2. Povinnost podle odstavce 1 písm. c) a d) a povinnost vybavení vozidla náhradními koly rozměrů podle písmene e) se nevztahuje na ………
c) vozidla, která jsou vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožňující nouzové dojetí; …… toto ustanovení platí pro vozidla kategorie M1 a N1 uvedená do provozu před 15. září 2009 pouze se souhlasem výrobce nebo pro vozidla kategorie M1 a N1 stejného typu jako vozidla, která se uvádí na trh jako nová bez náhradního kola v souladu s touto vyhláškou. ……….
Konkrétně by Vám měla poradit Vaše montážní firma.
Jestli byste chtěl radu od nás, zavolejte na náš příjem zakázek typ a rok výrobu Vašeho vozu a pak Vám můžeme odpovědět konkrétně. Také mi můžete napsat potřebné údaje mejlem…
S pozdravem Ivan Vodička
* Zdravím, kupuji si LPG do auta a budu to mít místo rezervy. V kufru nemám místo na rezervu. Takže mě zajímá jestli musím mít
něco místo rezervy, když mám LPG. Protože jsme se doslechl, že auta s LPG nemusí mít rezervu ani nic na opravu, je to pravda??
Dík za pomoc :)
Zdravím, kupuji si LPG do auta a budu to mít místo rezervy. V kufru nemám místo na rezervu. Takže mě zajímá jestli musím mít náhradu, když mám LPG nebo nebo místo rezervy.
Dík za pomoc :)
Dobrý den pane Kašpar,
Děkujeme Vám za veřejnou pochvalu. Vaše poděkování předám mechanikům, kteří Vaši zakázku realizovali i kolegyni na příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička
Chtěl bych touto cestou poděkovat profesionálnímu přístupu při přestavbě vozu na LPG, zapůjčení náhradního vozu, doporučení systému a celkové ochotě a příjemnému jednání.
Určitě se budu rád vracet. Ondřej Kašpar
Dobrý den pane Novák,
Pochopil jsem, že problém Vašeho vozu je ten, že po studeném startu nedrží motor správné volnoběžné otáčky, event. i zhasíná. Pro přesnější zjištění příčiny by bylo potřeba udělat nějakou kontrolu funkce systému i komponentů. Tyto problémy se občas projevují, zejména u letitých systémů. Mívají různé příčiny (podstatněji opotřebovaný nebo zanešený některý ze vstřikovačů, zatuhlý nebo vadný reduktor, nesprávné údaje z některého z čidel teploty či tlaku atd). Ve Vašem případě může být komplikací to, že se (jak uvádíte) jedná o originální montáž Ford. Fordy používaly komponenty BRC, ale s upraveným programem LPG jednotky, se kterým je podstatně omezena možnost komunikace a změny parametrů. To může komplikovat a omezovat varianty možné opravy.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
ze dne na den mi přestal fungovat "sytič" při startování vozu. Při provozu pouze na benzín se toto neprojevuje a vše funguje, jak má, ale při klasickém provozu, tím myslím, že neovládám nic ručně a nechávám přepínání benzin/plyn na řídící jednotce, tak se objeví tento problém. Ještě bych dodal, že problém se neprojeví při krátkém zastavení a vypnutí motoru (např. 1 minuta) a taktéž startuje jak má při delším stání vozu, např. přes víkend. Poradíte, kde hledat problém? Jestli je nutné nechat "napíchnout" jednotku nebo z praxe je toto nějaký častý známý problém? Ford C-Max, 2008, tovární LPG, 243tis. km. Díky za odpověď.
Dobrý den pane Hais,
Pro eventuelní další domluvu mne můžete kontaktovat mejlem nebo lépe telefonicky na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička