Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.01.2018 09:03

Dobrý den tazateli 3774,
No, co k Vašemu příspěvku, chyba bude buďto ve funkci některého z komponentů nebo celých skupin, nebo v nastavení plynového systému. Pokud se problém nepodařilo identifikovat ani odstranit dvěma plynařům, budete muset navštívit servis opět. Výběr servisu je stále jen na Vás. Já Vám popřeji, aby byly problémy Vašeho vozu brzy odstraněny.
S pozdravem Ivan Vodička

Radek 15.01.2018 22:33

Dobrý den měl bych dotaz ohledně nastavení bohatosti směsi. na autě mám problém se studenými startydříve šlo auto nastartovat bez problémů na první pokusnásledně na druhý až třetía teď se mi povede zhruba nastartovat až na pátý Pokus s tím že musím plyn pořádně prošlápnoutJenom podotýkám že zapalování kompletně novéByl jsem u plynaře a ten se začalo vrtat nastavení bohatosti směsi auto po nastavení následně startovalo na první pokus ale hůře jelo tak mě zajímá Podle jakých parametrů se nastavuje protože mi přišlo že to střílel Podolka

Antonín 15.01.2018 17:19

Dobrý den p. Vodičko, můj dotaz je možná lehce mimo, týká se totiž CNG, ale možná budete zorientovaný. Pořídil jsem ze Švédska VW Caddy Maxi Ecofuel a při dovozové STK jsem se ptal jak je to s revizemi. V podstatě mi sdělili, že žádné revize vidět nechtějí, ale bylo cítit, že vlastně moc nevědí. Netušíte jak je to u CNG s pravidelnými revizemi? Jsou povinné, nebo je jen na mě zda si auto nechám občas "očichat"? Event. umíte zemní plyn očichat? Jinak mě na jednu stranu mrzí, že jsem si nakonec nedotáhl velké benzínové auto, protože jsem měl v plánu u vás udělat přestavbu LPG (chtěl jsem Grand Voyager 3.3V6 nebo VW T5 2.0), na druhou stranu jsem s Maxíkem "maximálně" spokojenej, je v tom ještě ten archaickej litinovej dvoulitr, kterej by mohl něco vydržet a po najetých 20 tis. km jenom tankuju a náklady jsou směšný. Každopádně až budu kupovat druhý auto do rodiny a nebude to CNG, tak si ho nechám přestavět na LPG u vás, mám s vámi dobré zkušenosti. Díky

Dan 15.01.2018 13:45

Zdravím.
Chci se podělit o jednu zkušenost z tankování LPG na CS MOL na D8 Zdiby směr Teplice.
V sobotu jsem jel okolo a rozhodl jsem se, že zde natankuji. Měli slušnou cenu. Tankuju zde i jindy, ale tentokrát i když jsem měl v nádrži cca polovinu tak mě cena zlákala. Ani na druhý pokus se mi nepodařilo uchytit tankovací pistoli k otvoru pro tankování. Vždy při uchycení se mi začal chrlit z nádrže plyn. Zavolal jsem obsluhu zda mi k tomu něco neřeknou. Paní se pokusila také dvakrát uchytit pistoli a stalo se jí to samé.
Již po mém prvním pokusu jsem rukou očistil celý otvor. Nic v něm nebylo. Druhá kolegyně jen dodala, že mají novou pistoli a že nejsem první komu se to stalo.

Tak si dejte pozor při tankování na CS MOL D8 Zdiby směr Teplice.

Anonym 12.01.2018 19:34

Zdravím,tak nějak začnu ,koupil sem levně auto / fabia 1.4 mpi,(najeto cca 153 tis)tak něco málo zbylo na přestavbu Lpg Lovato,problém je v tom že při jízdě to nepravidelně cuká do 2 do 3,5 tis otáček, měněno svíčky,lišta ,laděno několikrát problem stále trvá,ani 2 plynař neodstranil .na benzin to jezdi ok

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.01.2018 16:51

Dobrý den paní Štěpová,
Díky za pochvalu, jsem rád, že jsme Vašemu vozu pomohli od potíží a že jste s LPG pohonem nyní spokojena. Vaše poděkování předám i konkrétnímu mechanikovi, který opravy Vašeho vozu prováděl.
S pozdravem Ivan Vodička

Eva Stepova 05.01.2018 11:13

Dobry den,na podzim jsem u vas mela na opravu starsiho Forda ktereho jsem koupila s plynem z moravy. Po vasem zasahu to rano prepina naprosto bez problemu, a uz se ani jednou nestalo ze by to na dalnici prepnulo na benzin. Tak jsem chtela podekovat, Eva Stepova

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.01.2018 12:53

Dobrý den uživateli Vialle,
Systém Elpigaz nemáme v nabídce, proto Vám servis Vašeho vozu nemůžeme nabídnout. Doporučím, kontaktujte Vaši montážní dílnu (event. jiný smluvní servis systému Elpigaz).
S pozdravem Ivan Vodička

Vialle@email.cz 03.01.2018 06:06

Dobrý den.
mám Octavia 1.6 74kw se systémem Elpigaz. Nyní když začaly klesat teploty, se při prvním přepnutí na plyn auto nechce táhnout, někdy dokonce chcípne motor. Nevíte čím by to mohlo být? Případně je možné, aby jste se na to podívali?
Předem děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.01.2018 12:28

Dobrý den pane Souček,
Je možné, že máte verzi ŘJ LPG s aktivovaným připojením k diagnostickému rozhraní OBD. Pak může být problém se současným čtením hodnot při emisním testu. Ale problém může být i v řídícím programu emisního přístroje, nebo jakémkoli dalším rušení, přechodových odporech na kontaktech atd. Takže Vám ani nemohu napsat, která z možností je pravděpodobnější.
S pozdravem Ivan Vodička