Seznam příspěvků

Mojmír Machač 08.10.2017 14:04

Dobrý den, jak jsou zkušenosti s přestavbou LPG aut s turbomotory, není to na úkor životnosti?

Patrik Nguyen 06.10.2017 13:32

Zvu všechny zájemce/majitele/montážní firmy a všechny příznivce aut na LPG do nově vzniklé Facebookové skupiny „Jezdíme na LPG“ viz <a href="https://www.facebook.com/groups/jezdimenalpg/">www.facebook.com/gro&hellip;</a> . Ptej se, diskutuj, piš zkušenosti, pochlub se svým autem, poptávej/nabízej auta na LPG, rozumně propaguj svoji firmu na montáž a servis LPG systémů... Pokud toto sdělení vnímá jako spam, omlouvám se ;).

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.10.2017 11:29

Dobrý den pane Wunsch,
S plynovou jednotkou vozů Dacia vyrobených originál s pohonem LPG se nespojíme. Jejich servis Vám tedy neprovedeme, musíte se domluvit u Vašeho prodejce.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.10.2017 11:28

Dobrý den pane Orel,
Co Vám hrozí, pokud si tankujete sám? V podstatě jste si odpověděl - od pochvaly po vyhrožování či nějakou represi cokoli.
V ČR je tankování LPG do aut popsáno jako „plnění tlakových nádob plyny“ a to má svoje legislativně dané podmínky – např. jej může provádět pouze oprávněná osoba. Proč pro stejný úkon (zde tankování LPG) platí jiná legislativa u nás a např. v Německu přesně netuším, jen mám obavu, že to tak prostě chceme, námi zvolení zákonodárci tak schválili zákony.
S pozdravem Ivan Vodička

Jan Wunsch 05.10.2017 00:30

Dobrý den, prosím máte diagnostiku na originální řídící jednotku LPG Dacia? Díky za odpověď.

Orel 04.10.2017 21:47

Zdravím,chci se zeptat co mi hrozí když si natankuji lpg u čerpací stanice sám.Někde jsou rádi když si natankuji sám,jelikož obsluha by musela zamknout benzinku a jít tankovat plyn.Jinde mi zase vypadali,že mohu dostat pokutu,což mi přijde nesmyslné, kdo by mi tu pokutu jako dal.pokutu by mohla dostat tak akorát čerpací stanice.Už jsem si tankoval asi 100 krát a jen jednou se mi to nepovedlo,jelikož byla špatně připojená pistole a trochu plynu holt uteklo mimo,ale nic se nestalo.v Německu a občas ve Slovinsku pouze samoobsluha a jde to,proč to nejde v ČR?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.10.2017 14:45

Dobrý den Miroslave,
Zkušeností s novými typy motorů je z logiky věci málo. Zkušenosti se nabývají po letech provozu většího počtu na plyn jezdících motorů. Motory TCe jsme zatím přestavovali ve velmi omezeném počtu a to starší verze. V současnosti se vyrábějí motory s označením TCe které mají buďto vícebodové vstřikování benzinu do spalovacího prostoru, ale nebo také přímé vstřikování do spalovacího prostoru. Z obchodního označení to není u motorů Renault zřejmé, vždy bude podstatný přesný typ motoru (např. H4B B4, H5F D4 atd). Motory MPI (s dávkováním benzinu do sacího potrubí) na LPG přestavíme, u motorů s přímým vstřikováním benzinu do spalovacího prostoru to bude komplikovanější (podrobnosti zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Zda je motor přeplňovaný nebo nasávaný (atmosferický), není pro možnost přestavby podstatné.
S pozdravem Ivan Vodička

Miroslav 01.10.2017 22:38

Dobry den.Zajimam se o prestavbu u noveho vozu Renault Captur. maji motory Tce 90 nebo Tce 120 Jsou tyto motory vhodne na prestavbu ? Drive jsme koupili ren.s motorem Sce 110 ktery dodnes nabizeji i s plynem v tovarni uprave. Jenze to je stary sfericky tip motoru. Jsou dnesni turbomotory nevhodne,nespolehlive na prestavbu ? dekuji za odpoved.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.09.2017 16:04

Dobrý den Martine,
Nejprve děkuji za důvěru, se kterou se na nás opět obracíte. Motory 2,0 o výkonu 107kW jsou poměrně často přestavované. Pro jejich provoz doporučujeme dodatečnou aditivaci ventilů (na rozdíl od Octavie). Pro vlastní přestavbu bych doporučil některý ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG (máme je včetně cen zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Konkrétní způsob přestavby (typ LPG systému a aditivace ventilů) bychom si domluvili při event. objednání přestaby podle Vašich preferencí i provozních podmínek ve kterých nejčastěji budete jezdit.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 24.09.2017 00:21

Dobrý den pane Vodička
Mám od Vás přestavěnou Oktávku a moc si vážím Vašich odborných rad. Protože mi končí mé druhé auto na LPG Ford Mondeo 1998, tak přemýšlím, čím ho nahradit. Líbí se mi Ford Mondeo kolem roku 2013 s motorem Duratec 2,0 l. Myslíte si, že je to dobrá volba na LPG? Na kolik by přestavba vyšla a jestli je na tomto motoru potřeba přimazávání ventilů? Jezdím s auty na LPG už 20 let a na naftu ani benzín už jezdit nechci. Předem děkuji za radu.