Seznam příspěvků

Lukáš 02.05.2017 02:01

Dobrý den, chtěl bych radu a taky odborný pohled profíka. Chtěl bych přestavit na LPG moje BMW 328 e92 coupe /172kw/ 2996ccm/ 70000km /02/2011r.v. / ročně najezdím tak něco okolo 50000km průměrná spotřeba okolo12-15l/100. Taky jezdím často dálkovky jelikož pracuji v zahraničí. Taky by mně zajímalo okolik to ubude prostoru v kufru ( uz tak ho tam neni moc) a stále potřebuji místo na nějaké ty kufry atd. Můžete mi tak přibližně říct na kolik mně taková kvalitní přestavba výjde a zda se vůbec na takovéto auto hodí? Předem děkuji

Petr 01.05.2017 18:19

Dobry den, chtel bych si předelat na LPG Octavia 1.8T r.v 2000 a muj dotaz jestli je vhodný tento motor na prestavbu a jaký system je pro tento motor nejlepší. Nekdo říka že je lepší STAG a někdo BRC ci jinej system. Tak by me zajimalo jakej je mezi tím rozdil a co je teda lepsi pro muj motor. Dekuji Petr

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.04.2017 08:49

Dobrý den Františku,
Provedení přestavby modelu Renault Fluence si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Fluence-/3777.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Motorizace M4R 2,0 103kW se nám zde nikdy neobjevila, neumím napsat nic o „úskalích či výsluních“ tohoto motoru při provozu na LPG. Podle našich podkladů se jedná o motor MPI, kde přestavba možná je.
S pozdravem Ivan Vodička

František 20.04.2017 05:40

Dobrý den pane Vodička.Chtěl bych Vás poprosit o názor ohledně vozu Renault Fluence 2.0 103kw motor M4R r.v.2013 Existuje možnost přestavby na LPG nebo ne?Pokud ano tak jeké jsou úskalí tohoto motoru.
Děkuji František

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.04.2017 11:20

Dobrý den Milane,
tímto dotazem jste mě zaskočil... Z hlavy jsem si řekl – jasně, žádný problém. Ale přesto jsem pro jistotu zkontroloval v našich podkladech schemata k motoru RFJ a ke svému překvapení je u něj uvedeno, že se jedná o motor s přímým vstřikováním, kde přestavba není možná...
Ale zároveň jsem v naší historii přestavěných vozů dohledal, že jsme od roku 2014 přestavovali minimálně 3 Citroeny C5, u kterých máme uveden typ motoru RFJ, a ty na LPG jezdí a bez problémů ...
Takže Vám odpovím méně „sebejistě“ takto : V minulosti jsme motory RFJ v Citroenech C5 přestavovali, provedení přestavby jednoho z nich si můžete dokonce prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/C5/3619.html">neptun-harfa.cz/C5/3&hellip;</a> . Dodatečnou ochradu ventilů nevidím u tohoto typu jako bezpodmínečně nutnou, o jejím použití bychom se domluvili při ev. objednávání zakázky. Před vlastní přestavbou bychom pouze ověřili, že Váš motor RFJ odpovídá těm provedením, které jsme již přestavovali, a né tomu podle technických podkladů...
S pozdravem Ivan Vodička

Milan 18.04.2017 18:42

Dobry den Pane Vodicka. Chci si u vas dat udelat prestavbu na LPG. Mam Citroen C5 RV 2005 2,0 103kw kod motoru RFJ. CHtel bych vedet jestli musi byt u tohto motoru primazavani ventilu a kolik by mne stala prestavba na lpg. Milan

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.04.2017 18:09

Dobrý den pane Cvrček,
Podle popisu bych hádal na nějaký elektrický problém. Ten bych hledal na kabeláži nebo čidlech, nejlépe ve spojení s připojeným diagnostickým programem.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.04.2017 18:09

Dobrý den Michaeli,
Odpověď na Váš dotaz by byla podobná jako u předchozího dotazu č. 3478. Problematiku jsme projednali i telefonicky. Mejlem jsem Vám právě odeslal podrobnou nabídku na přestavbu.
S pozdravem Ivan Vodička

Aleš Cvrček 18.04.2017 16:17

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat. Mám Octavia II 1.6 mpi 75kw v plynu systém BRC namontovaný v roce 2008. Občas se mi plyn vypíná (přeskakuje na benzín), když začne zlobit, tak se prakticky nedá jet na LPG, jindy ujedu 100km bez přepnutí. Nechal jsem měnit filtry, ale nepomohlo to. Netušíte kde by mohl být problém ? Děkuji, s pozdravem Aleš Cvrek

Michael 18.04.2017 08:19

Dobrý den,
chtěl bych si nechat předělat vůz Peugeot 207sw 1.4 54kw (r.v. 2011) na pohon LPG. Jaký systém a jakého výrobce by jste mi doporučil?
Je u tohoto motoru potřeba přimazávání ventilů?
Najezdím okolo 20 000km ročně (střídavě kratší/delší trasy)

Děkuji,
M.