Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.04.2017 07:45

Dobrý den Danieli,
Pro přestavbu Vašeho vozu můžeme použít některý ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Kterou značku a systém konkrétně – to záleží na Vašich požadavcích a nárocích, provozních podmínkách i počtu, kolik km ročně zhruba ujedete. Tento motor nepočítám mezi ty, které při provozu na LPG potřebují nutně dodatečnou aditivaci ventilů. Přesto, zejména s ohledem na plánované využití vozidla, ji můžeme použít. To bychom domluvili při eventuelní objednávce přestavby. Vozidla (ať již Peugeot či Citroen) s motorem NFU 1,6 80kW jezdí bez problémů, přestavěli jsme jich poměrně dost jak se systémem AC Stag Q-xxx, tak i BRC seq24 (viz naše fotogalerie zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/PEUGEOT/3186.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Daniel 12.04.2017 22:49

Dobrý den pane Vodičko,
zvažuji instalaci LPG do vozu Peugeot Partner Tepee 2009, 1587cm3, 80kW, kod motoru NFU. Jaký z vámi nabízených systémů by byl pro tento vůz nejvhodnější? Bude instalace LPG do tohoto typu motoru vyžadovat "přimazávání"? Děkuji

KarelSaab 12.04.2017 20:11

Ano, také tak nějak jsem si to myslel. Děkuji. Myslím, že k tomu 4 vodiče vedly, jeden kostra, jeden tuším teplota LPG, jeden podtlak v sání a jeden tlak LPG.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.04.2017 17:49

Dobrý den Karle,
Systémy Magic nemáme v nabídce, proto je nemám „v malíku“. Ale u Vašeho čidla si myslím, že se jedná o kombinaci snímání tlaku plynu s podtlakem v sacím potrubí. V tom případě by k čidlu měly být převedeny 4 vodiče. Porouchat se může obvod elektroniky, nebo některý ze snímačů – třeba i zalepením nečistotou, tedy mechanicky. Pak pomůže jedině výměna.
S pozdravem Ivan Vodička

Karel Saab 12.04.2017 16:34

Co se u toho může porouchat?

Karel Saab 12.04.2017 16:32

Na opravném listu mám napsáno čidlo MAGIC 2 PS-5.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.04.2017 10:38

Dobrý den Karle,
MAP senzor je zkratka z anglického názvu manifold absolute pressure sensor – snímač absolutního tlaku v sacím potrubí. Prostý MAP senzor snímá absolutní tlak v sacím potrubí. Pokud má Váš LPG systém MAP senzor, snímá průběh absolutního tlaku v sání. U různých LPG systémů bývají často sloučeny do jednoho dílu MAP Senzor společně se snímači tlaku plynu na LPG vstřikovací liště, někdy i s čidlem teploty plynu. Protože nepíšete přesně, o jaký senzor se jedná, nemohu přesně odpovědět.
S pozdravem Ivan Vodička

Karel Saab 11.04.2017 22:18

Dobrý den. Nevíte co se skrývá uvnitř MAP senzoru? Nyní jsme ho měnili, protože zlobilo přepínání LPG+benzin. Chtěl jsem se do toho demontovaného podívat, abych zjistil případnou závadu, jenomže je to celé zalité nějakou hmotou, takže tam není nic vidět. Funkce je asi taková, že snímá tlak LPG za vstřiky, dále podtlak v sání motoru a nějak to porovnává, nebo je do toho ještě něco?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.04.2017 07:53

Dobrý den Jirko,
Já si myslím, že na špatné startování z důvodu vadných, membrán reduktoru které by mohli propouštět plyn nebude mít vlhké počasí žádný vliv…
Není podstatné, co si myslím, ale co Vašemu vozu skutečně chybí. To se zjistí např. postupnou eliminací jednotlivých předpokládaných vad. Horší je, že se závada Vašeho vozu neprojevuje každý den – to ztíží a prodlouží diagnostikování závady.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.04.2017 07:53

Dobrý den Filipe,
50.tis. km na vstřikovače Valtec30 už může být důvod pro jejich repasi, ale trvám na tom, co jsem již uvedl: „… podle Vašeho popisu bych na jejich problém moc nevsázel….“.
S pozdravem Ivan Vodička