Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možná přestavba automobilu Fiat Nové Tipo 1.6 E-torg (110k)r.v. 2016, sedan.Jaký systém doporučujete a jakou zvolit ochranu ventilový sedel. Děkuji za odpověď.
Dobrý den Radku,
Pro přestavbu Octavie 1,6 75kW můžeme použít systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze, minimálně od verze AC Stag Q-Box výš (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Provedení přestaveb těchto vozů s různými systémy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/SKODA/3188.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Doporučení konkrétního provedení přestavby si můžeme upřesnit při event. domluvě přestavby. Aditivace ventilů není pro provoz Vašeho motoru na LPG nutná, motory koncernu VW nemívají s provozem na LPG problémy.
S pozdravem Ivan Vodička
K příspěvku 3404 bych rád podotknul jedno. Snažme se – jak na straně přijímací kanceláře, tak i na straně zákazníků, o oboustranně srozumitelné a pokud možno jednoznačné informace. To si myslím, že je jediná cesta jak předejít nedorozuměním a nesplnitelným očekáváním.
Ivan Vodička
Dobrý den,
chci se zeptat jaký systém byste doporučili do octavie II 1,6 MPI 75 kW. Včetně přimazávání ventilů nebo bez?
Dobrý den všichni budoucí zákazníky této firmy.
Chtěl bych Vás touto cestou upozornit na nesolidní jednaní dané firmy co se tyče ústních dohod mezi vámi a firmou. Nedodržuji slíbené terminy ani dohody. Je to moje nejhorší zkušenost s tak zvaným autorizovaným servisem.
Dobrý den Ivane,
Netuším o jakou elektroniku (typ LPG systému) se jedná. Ale je patrně nebude namontován snímač množství plynu na nádrži, nebo není z nějakého důvodu funkční (nehýbe se plovák v nádrži,ukazatel není správně nekalibrován, je porušená elektroinstalace…). Můžete mi mejlem napsat typ LPG systému, event. poslat fotku přepínače, pak bych mohl být o něco konkrétnější. Ale prohlídku vozu nic nenahradí, bez ní se na chybu přijde málokdy…
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den ,
mám dotaz na kontrolku množství paliva lpg v nádrži. Po natankování mi nesvítí podsvícení čárek označující množství. Pouze červené světýlko.
Zdravím pane Vodičko,
děkuji za Vaši vyčerpávající odpověď.Jelikož se provoz vozidla s předepsanými svíčkami nejeví jako problematický jak na LPG,tak i na BA95,zůstanu jim věrný. Upřímně řečeno, také považuji za vhodnější měnit svíčky po roce,tzn při mém provozu po 20 kkm a vždy před zimou,kdy jsou na ně nároky největší.U iridiových svíček s najezdem přes 40 kkm a dvěma zimními provozy za sebou bych si jejich bezproblémovou funkcí následující zimu nebyl zcela jistý... Děkuji a přeji příjemný den
Dobrý den Roberte,
Zapalovací svíčky a provoz na LPG je „věčně zelené téma“, které se nikdy nevyčerpá. Co plynař to jiný názor, jiné zkušenosti a jiná doporučení.
I já jsem zkoušel ve svých plynových vozech vše dostupné. Kdysi „stříbrné“ Brisky, pak platinky Bosch či NGK, iridiové Denso… Pouze u přeplňovaných motorů jsem byl schopen ocenit větší výdrž svíček s těmito elektrodami, ale nebylo to podstatné prodloužení. Sliboval jsem si, že při cca 4násobné ceně by se mohla jejich životnost výrazněji prodloužit, ale takové zkušenosti jsem neudělal. Možná je to i tím, že jsem nenajezdil dostatečný počet kilometrů v jednom roce. U většiny těchto kvalitních drahých svíček s udávanou životností cca až 40-80 tis. km (ale to se týká např. i motorových olejů s prodlouženým proběhem) se mj. udává, že se jejich životnost zkracuje v městském režimu, při krátkých jízdách se studeným motorem a podobně. Také horší stav motoru životnost svíček snižuje. Proto bych asi doporučil to, co se v Neptunu již mnoho let osvědčuje. U motorů kde není výměna svíček komplikovaná, používáme svíčky běžné konstrukce, u motorů, kde je pro výměnu svíček nutná demontáž např. sacího potrubí většinou používáme svíčky s kvalitnějšími elektrodami. Také u některých turbomotorů a všech přímovstřikových motorů používáme svíčky používané výrobcem.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
rád bych znal Váš názor na použití iridiových zapalovacích svíček pro provoz na LPG.Z dostupné literatury vím,že díky menšímu přeskokovému napětí snižují zátěž zapalovací soustavy,ovšem je toto potřebné napětí opravdu tak významně nižší, že stojí za to zaplatit za svíčky i pětinásobek ceny za obyčejné? Další bonus je udávaná delší životnost svíček (i pro provoz na LPG),což ocení například majitelé vozů škoda octavia 1,6 MPI,kde je přístup ke svíčkám dosti ztížen.Ovšem u vozidel s dobrým přístupem tento problém odpadá a není problém měnit po Vámi doporučovaných 20 kkm.Vyplývá z použití iridiových svíček ještě nějaká významnější výhoda,případně máte s nimi nějaké dobré/špatné zkušenosti? Díky za Váš odborný názor