Dobrý den Jaroslave,
Ano, u variant H2 jsme montovali i válcové nádrže pod auto. Nádrž mj. nesmí být v nájezdovém úhlu ani nejnižší částí vozu (je to zřejmé z naší fotogalerie např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/H2/4033.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . To je v těchto případech dodrženo, přesto taková instalace vyžaduje při jízdě v terénu určitou opatrnost. Při instalaci nádrže pod vůz bývá nutné přemístit vzduchové příslušenství.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den pane Vodicka. Uvazuji o koupi Hummeru H2, ktery ma jiz prestavbu na plyn. Nadrz ma valcovou v kuftu. Videl jsem, ze jste na nektere Hummery instalovali nadrz ze spodni casti. Ma tato montaz vliv na prujezd terenem. Vycniva nadrz pod spodni profil vozu? Jeste jsme se chtel zeptat, kolik by instalace nove nadrze stala. Tu starou bych bud nechal v kufru kvuli veztsimu dojezdu, nebo uplne odstranil.
Dekuji
Jaroslav
Omlouvám se za vstup bez dotazu .. :) .. Spotřeba se pěkně sleduje zde
<a href="https://www.spritmonitor.de/en/<br">www.spritmonitor.de/…</a> />
t.zn. založit si účet a zapisovat.
Nebo si můžete najít uživatele se stejným vozem a mrknout za co jezdí.... mě to "sedí", jezdím stejně jako ostatní (Roomster 1,6MPI)
Dobrý den pane Žatecký,
Nevím, jaký systém Prins ve voze máte, u některých je dodávka plynu z nádrže zajištěna pouze tlakem plynu v nádrži, u jiných je v LPG nádrži tlakové čerpadlo. Ale v obou případech zůstane i po konečném přepnutí na benzin v plynové nádrži určité, pokaždé trochu jiné množství plynu. Mrazivé počasí tento jev ještě zvyšují.
Váš způsob provozu či „zkoušení“ (natankujete pouze několik málo litrů…) mi přijde nevhodný. Vždyť ani benzin asi takto netrápíte, tak proč to dělat alternativnímu pohonu – plynu? Pokud chcete zjistit skutečnou spotřebu, pište si množství natankovaných litrů a stav tachometru. Po několikerém tankování pak můžete tato čísla vydělit a zjistíte skutečnou průměrnou spotřebu. K Vámi zmiňované možnosti špatného nastavení se nemohu vyjádřit – neznám skutečné hodnoty ani jejich nastavení.
Systémy Prins nemáme v nabídce, servis Vám nenabídneme. Pokud se jedná o novou montáž (ale vlastně i tu starší) doporučuji všechny Vaše dotazy a připomínky řešit s vaší montážní firmou. Oni vědí nejlépe, jaké hodnoty v řídícím programu nastavili.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Marku,
Úprava řídícího programu jednotky motoru (čiptuning) může znamenat legislativně problém – nemusí se jednat o schválené provedení motoru. Otázkou je, zda se to projeví a pozná při měření emisí či na STK…
Pokud jde o technickou stránku věci, motory MPI po čipování je možné na LPG přestavět, pouze je nutné plynový systém přizpůsobit skutečnému stavu a výkonu motoru jak hardwarově (dostatečně dimenzované potrubí, reduktor, vstřikovače LPG), tak i nastavením.
Motory s přímým vstřikováním (TSI, FSI, GDI…) nemusí po čipování na LPG jezdit, tam bychom se do přestavby nepouštěli.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Zdeňku,
Pokud je vadné těsnění pod hlavou válců, můžou spaliny pronikat do okruhu chlazení motoru a zavzdušňovat systém. Pokud by se vzduchová bublina usadila v reduktoru nebo radiátoru topení, nebude to topit, nebude vyhříván reduktor. To samé, pokud bude v chladicím systému málo vody, nebude reduktoru či radiátor topení zaplaven, a proto nebude hřát. Pak by byla nutná nejprve oprava motoru.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den , chtěl bych se zeptat, zda je normální,že mi v autě podezřele brzy dochází plyn. Například po natankování 7 L LPG mi plyn dojde už po 35 km jízdy. Pro zajímavost jsem zkusil natankovat jen 2L LPG do prázdné nádrže a po ujetí cca 100 metrů už mi auto opět hlásilo, že v nádrži žádný plyn není.Může to být způsobeno nízkýmí teplotami? Má při nízkých teplotách plyn v nádrži nedostatečný tlak nebo to může způsobovat špatné nastavením plynového systému ? Autem jezdím od prosince takže situaci v létě nemůži posoudit. V autě mám nainstalovaný LPG systém Prins a toroidní nádrž.
Děkuji
Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je to u aut ktoré už boli načipované. Je možna prestavba prípadne ake su tam rizika? Ide o VW Passat 1.8t 110kw.
Ďakujem.
Dobrý den pane Vodička,
děkuji moc za cenné informace. S plynařem jsem již mluvil a objednal se u něj. Sdělil mi ovšem, že pokud bude problém v radiátoru topení, tak s tím nic neudělá. Tak jsem zvědav...Mimochodem tento problém s topením řeším už od začátku prosince. Poprvé jsem nechával proplachovat okruh topení, a auto jsem si vyzvedával ještě týž den. V druhém servisu bylo auto přes víkend, kde v podstatě dělali to samé s tím, že nechávali působit čistič chladiče... Pán v prvém servisu tvrdí, že auto netopí díky vadnému těsnění pod ,,hlavou". Je pravda, že jsem doléval téměř půl litru Fridexu během cca jednoho měsíce od prvního servisu.(zespod víčka na dolévání oleje se tvoří ,,emulze"). Peugeot 308 1,6 sw, r.v. 2010.
P.S. Na Příbramsku bývá pěkná zima...
S pozdravem
Zdenek
Dobrý den Zdeňku,
Nevím, co si mám představit pod Vaším označením „Prý za to může směšovač LPG,respektive přívod k němu úzkou hadicí“. Patrně máte na mysli vyhřívání reduktoru – regulátoru tlaku plynu. Reduktoru musí být pro správnou funkci LPG systému vyhříván. Zapojuje se do okruhu topení někdy paralelně, někdy do série k radiátoru topení. Na vodní okruh bývá připojen většinou hadicí stejného průměru jako bývá vedena voda do topení - 16 mm. Protože nevím, jak máte zapojenou vodu, jak dlouhé jsou hadice k reduktoru a zpět, kudy jsou v motorovém prostoru vedeny, jaké jsou skutečné teploty na motoru, reduktoru, vodě do, a z radiátoru topení, nejsem schopen Vám nějak smysluplně poradit. Proto se omlouvám – ale stavte se u Vašeho plynaře. Ten má šanci vidět provedení přestavby a na základě toho ať se vyjádří. Také (pokud to bude nutné a možné) může udělat nějakou úpravu vedení vody k reduktoru.
P.S. nějak jsem si myslel že loňskou zimu mrazy ani nebyly…
S pozdravem Ivan Vodička