Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.01.2017 08:02

Dobrý den Ivane B.,
Ano, napadá. Zjistit odkud kapalina odkapává a to místo opravit…
Asi bych reduktor a jeho okolí osušil, a zjišťoval, kde se jako první začne objevovat únik kapaliny. Na to místo se pak zaměřil. Jestli jste pouze dotahoval hadicové spony, nemusí to stačit (a ve Vašem případě píšete, že skutečně nestačilo…). Je možné, že jsou hadice ztvrdlé nebo mají zpuchřelé konce. Také je možné, že je někde netěsný reduktor. Většina reduktorů používaných v ČR (vyjma reduktoru Zavoli Zeta) má provedený vstup chladicí kapaliny plastovými otočnými kolínky, které jsou těsněny pryžovými „O“ kroužky. Ty časem také tvrdnou, a ztrácejí schopnosti vodní okruh dobře zatěsnit. Kolínka a „O“ kroužky se dají měnit. Poslední možností je únik přímo z tělesa reduktoru. Jeho vodní prostor bývá zatěsněn těsněním, může být vadné těsnění, povolené šrouby které k sobě stahují jednotlivé části reduktoru nebo není rovná dosedací plocha (např. z důvodu stáří a oxidace hliníkovíé slitiny).
S pozdravem Ivan Vodička

Eda 11.01.2017 02:39

Dobry den, mam takovy dotaz,jedno z mych firemnich aut se pohybuje neustale v Praze a okoli, a shanim firmu na pripadny servis, je to Volvo V70 2,5t se zarizenim Omvl. Mame na lpg ujeto 275000km bez jakekoli udrzby,jen parkrat vymeneny filtry, jste u vas schopni,kdyz bude treba na to hodit oko? Nechce se mi jet az do Frydku,dik, Eda

Ivan B. 09.01.2017 19:47

Dobrý den, pane Vodičko,

již delší dobu mi ze směšovače kape chladící kapalina. Nechal jsem si dotáhnout co šlo, ale výsledek stále stejný, kapalina stále odkapává. Napadá Vás prosím jak lze vyřešit?

Mám Škodu Octavii combi 1 s plynem Stag 300 plus.
Předem děkuji,
Ivan B.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.01.2017 10:50

Dobrý den Rasťo,
Pokud jezdíte pouze na benzin, je zavřený elektroventil na nádrži i provozní elektroventil před nebo na reduktoru. Pokud jsou funkčně v pořádku, tak by k dalšímu úniku plynu u vstřikovačů nemělo docházet, a provoz pouze na BA je bezpečný. Nicméně plynový systém není v funkční, doporučil bych s opravou neotálet.
S pozdravem Ivan Vodička

Rasťo 08.01.2017 21:23

Dobry deň, ja som mal skusenosť ze pri -25-30°C som ucítil kratko po štarte plyn.
Nasledne zakolisali otačky a auto zdochlo. Otvoril som kapotu a z zo spojov hadičiek vstrekovačov vytekalo LPG. Cele sanie bolo mokre. Odstavil som teda plyn a teraz jazdim len na benz. je to bezpečne? Ďakujem Rasťo

Milan 06.01.2017 14:18

Dakujem pan Vodicka,tak presne ako ste to popisal tak sa todeje.Pojdem do servisu a dam vymenit memrany v reduktore LOVATO aj filter a dufam ze bude po probleme.pekny den a vikend prajem Milan

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.01.2017 13:05

Dobrý den Milane,
Podle tohoto doplněného popisu jsem pochopil následující:
1.Váš LPG systém startuje vždy na benzin, k přepnutí na LPG dochází zvýšením otáček, a patrně až po částečném ohřátí reduktoru.
2.Problém s dlouhým točením startéru se projevuje pouze pokud jste motor vypnul na LPG a startujete cca až po několika hodinách od vypnutí motoru. Když v okamžiku problémového startu sešlápnete plynový pedál, motor chytne o něco dříve a lépe, ale stále ne tak dobře, jako když startujete bezprostředně po vypnutí motoru.
3.Pokud jedete večer před posledním vypnutím motoru delší dobu pouze na benzin, (nebo jezdíte stále na benzin), je druhý den start OK.
Pak bych hádal problém skutečně v reduktoru.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.01.2017 13:04

Dobrý den tazateli č. 3309,
Nevím, jaké plynové zařízení máte ve Vaší Octavii, ale odpojit by mělo jít každé (vyjma originál LPG montovaného ve Škodovce současně s výrobou auta). Nějak jsem nepochopil – Vy roztahujete Octavii a pokoušíte se, aby motor chytil přímo na plyn? Zkoušel jste startovat na benzin? Zkoušel jste přepnout do provozu pouze na benzin a jezdit pouze na benzin?
Pochopitelně můžete se pokusit opravovat auto svépomocí, ale bez konkrétních údajů se nedá relevantně odpovídat. Proto bych viděl lépe svěřit opravu odborníkovi.
S pozdravem Ivan Vodička

Milan 06.01.2017 10:34

Ďakujem za vašu odpoveď,ten problém je vedšinou keď napríklad jazdím len na plyne,odstavím auto vecer a ráno idem štartovať na ovládači mi svieti oranžová a červená led. začnem točiť zapaľovanie a po 5sek.musim pridať plyn a mi naskočí motor prejdem 1-2km pridám otáčky na 2800prepne plyn a v pohode to ide a keď je motor zohriaty tak už štartuje dobre.Problém je znovu keď auto stojí dlhšie vychladne motor a je to to isté ako ráno.Keď deň pred tým jazdím čisto na plyn a chcem ráno naštartovať na prepinaci prepnem benzín svieti mi červená led. tiež je problem naštartovať až pokým netocim dlhšie jazdím celý deň na benzin tak tie ranné a vôbec štarti furt bez problémov len benzín. Takže pri jazde čisto na benzin sú štarti ukážkové svieti červená led.alepri štarte oranžová a červená led. a jazdy na plyn ráno a pri studenom motore problém .Ďakujem za vasu kladnú odpoveď.Milan

Na LPG nestartuje . Při roztažení chytne ale cuka 06.01.2017 09:28

Na LPG nestartuje . Při roztažení chytne ale cuka nedrží volnoběh.
Chtěl bych se zeptat jestli jde nějak odpojit plyn Škoda ostavia 1.
Podle meho nazoru nechunguje ventil na otvíraní a zavíraní plynu necvaka. takže se sem tam tlačí do motoru.
Při roztažení přepnu na benzí a auto chytne e jede normalně. Rano chci nastartovat otočím klíček rožne se plyn a auto nic.
Chtěl bych ho zkusit odpojit . Jestli bude auto chytat na benzín.