Ještě to nejdůležitější. Octavia II, 1,6 75 kW, Světnička. :-)
Dobrý den,
mám Škodu Octavii II Combi (v automatu, i když to asi roli nehraje) a rád bych věděl, jaký systém LPG byste mi doporučili a zároveň zda by nebyl problém namontovat ventil pod víčko nádrže. Chci se také zeptat na promazávání, ze všech stran čtu, že je dobré si jej nechat od začátku udělat, tedy jaká je pak cena. Díky.
Dobrý den pane Bárta,
Po každém větším zásahu na motoru doporučujeme před provozem na LPG zkontrolovat jeho nastavení. Podle Vašeho popisu bych usuzoval na problém v nastavení LPG systému. Doporučuji kontrolu u Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat na špatné přepínání mého LPG. Mám Lovato, Opel Zafira 2003, 1.8 16V. Nedávno mi dělali srovnávání hlavy a od té doby mám problém s plynulým přepínáním plynu. Jakmile auto nechám automaticky přepnout, ve chvíli přepínání auto ztratí výkon (někdy i zdechne). Jamile auto trošku zahřeji na benzín, ručně přepnu na plyn, naprosto v pohodě to přepne a jedu. Poradí mi někdo co s tím může být, Diagnostika LPG nehlásí nic. A ještě když na volnoběh sepne sahara, tak otáčky kolísají z 800 na 400 až 1100. Ventilátor vypne a je klid..... Moc všem děkuji. Honza
Ještě se vrátím k dřívějšímu příspěvku.Může to pomoci dalším. Uvedl jste pane Vodičko, že jste měli období zanesení pístku "medovou" průhlednou hmotou. Po vyčistění pístku před vstupem do reduktoru chvíli přepínání na LPG fungovalo a po týdnu se závada začala opakovat.Na pístku byl lepkavý tmavý povlak, který se nerozpustil ani sprejem na klapky a karburátory. Byl připečený a zároveň lepivý. Pístek jsem musel jemně zabrousit na soustruhu smirkem s 600 zrnitostí. Až nyní je to v pořádku.
Dobrý den Martine,
Pochopil jsem, že jste koupil starší auto s již dříve namontovaným LPG systémem, a původní majitel Vám říkal, že má plynový systém nějaký vadný díl (patrně některý z elektroventilů). Proto bych Vám doporučil, vyberte si ve Vašem okolí nějaký servis který systém BRC běžně montuje. U nich si domluvte kontrolu plynového systému a podle jejich zjištění by se odvíjel další postup.
S pozdravem Ivan Vodička
Zdravim, mam Kia ceed sw 1.6 s BRC systemom a mam problem ze obcas ked idem auto zacne sebou sklbat , nie velmi ale je to citit, a spotreba sa mi tiez zda dost vysoka. Pan co mi to predaval tvrdil ze je to vadny selenoidny ventil.Tiez tazsie chyta ked dojazdim na lpg a na druhy den chcem nastarovat. Vopred dakujem za odpoved
Dobrý den Ondřeji,
Váš motor 1,4TCe je přeplňovaný. Proto u něj není možné použít podtlakové dávkovače aditivace ventilů. Jestli je vidíte na jiných fotografiích, tak se jedná buďto o jiný motor a nebo o „ne zcela ideální“ použití dávkovače… Pro přeplňované motory používáme výhradně sady elektronického dávkování s tlakovým čerpadlem (podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Přestavbu vozu konkrétně uvedeného v naší fotogalerii jsme dělali v 03/2012, tenkrát nebyly tlakové dávkovače v ČR k dispozici. To je důvod, proč nebyl zákazníkovi nabídnut ani namontován, a proto není na fotce. V současnosti Vám můžeme jako dodatečnou ochranu ventilů nabídnout výše uvedený systém Electronic Valve Protektor, a nebo můžeme nastavit přístřik benzinu ve vyšších zátěžích (viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Obě metody ochrany ventilů je možné kombinovat.
Tolik jako upřesnění.
S pozdravem Ivan Vodička
Děkuji moc za kvalifikovanou a rychlou odpověď, jen ještě jedna otázka v mnoha obrázcích dalších vozů vidím přimazávání a u tohoto vozu nikoliv .... bylo tak doděláváno nebo tento motor přimazávání nepotřebuje ...