Dobrý den, Ivane děkuji za info o servisních intervalech, nemáte představu co vše má taková prohlídka obnášet ? Zda je to jen napojení na SW bez dalšího fyzického zásahu, nebo je to zároveň doba pro např. výměnu filtrů apod.?
Zdravím,
Chtěl bych poprosit o doporučení, jaký LPG systém nejlépe použít do Mondea, r.v. 2005, naj. 150000, motor 3.0 V6 Duratec, 150 kW.
Rozhodně na něm nechci šetřit, ideálně použít co nejrychlejší vstřiky a elektronické přimazávání.
Díky za rady.
Dobrý den Honzo 2642,
Většina plynových systémů již umožňuje nastavení „servisního intervalu“. Řídící jednotka LPG si načítá dobu provozu na LPG. Po načtení nastaveného počtu hodin upozorňuje elektronika LPG na potřebný servis pískáním, zpravidla po vypnutí zapalování. U některých systémů zle editovat jak dlouhý má být servisní interval, nebo se dá celá utilita deaktivovat (elektronika řidiči nic nepřipomíná). U systému Lovato Easy Fast je od výrobce napevno nastaveno tuším 360 hodin a upozornění se deaktivovat nedá (minulý týden vyšla nové verze ovládacího programu kterou ještě nemám v malíku, je nenulová možnost, že je toto již umožněno). Ve Vašem případě to tedy není záměr montážníků, aby Vás mohli snadněji a častěji „dojit“. Interval se dá vynulovat připojením k ovládacímu SW, potom začne načítat dalších 360 hodin…
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Honzo 2641,
Vozidla s přestavbou na LPG jsou tuším od 1.1.2009 osvobozena od placení silniční daně.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli 2640,
Podle Vašeho popisu jsem schopen poradit pouze návštěvu Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli 2639,
Doufejme, že to bylo skutečně ono. Pod slovem nečistoty si nepředstavujte pouze „něco špinavého“. Cca před 2 lety se na určitou dobu objevil problém se „zalepováním“ jadýrek, bylo tam cosi téměř průhledného (vidět nebylo vpodstatě nic), ale mělo to konzistenci jako med. Stačilo toho nepatrně a projev byl jako ve Vašem popisu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Beneš,
První tankování LPG nemusí být směrodatné pro výpočet spotřeby. Také to, že Vám ukazatel množství plynu ukazuje rezervu, nemusí nutně znamenat, že již v LPG nádrži není plyn. Údaje ukazatele množství plynu jsou pouze orientační. Každá nádrž LPG se tankuje maximálně na cca 80% své kapacity, pokud máte 60litrovou nádrž, mělo by se do ní natankovat cca 48 litrů plynu. Takže spotřebu doporučím spočítat podle skutečně natankovaných litrů a ujetých kilometrů. Že byste jel zároveň na plyn a benzin se mi nezdá pravděpodobné, ale pokud budete mít ten pocit, kontaktujte Vaši montážní firmu, ať to zkontrolují.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, cca 2 měsíce mě už zlobí ukazatel stavu LPG. Vždycky když vypnu motor, ozve se cca 2 krát pronikavé zapípání. Moc nerozumím důvodu toho pípání, jelikož jinak to šlape celkem dobře. Mohla to montážní firma nastavit záměrně, abych je byl nucen vyhledat a mohli si fakturovat výkon ? (Revize mě čeká až cca za 2 měsíce, 20.000km také ještě nemám najeto. Mám zařízení Lovato Easy, ten ukazatel samotný, nevím, zda je také Lovato, Má cca 5 zelených diod,a jedno tlačítko, levá dioda svítí i červeně, pokud je málo paliva.
Platí se za vozidla na LPG silniční daň ?
Dobrý den mam problem když to ma přepnout na lpg tak vypne motor na volnobeh. Za jizdy vypne motor a přepne spatky na benzin. Musim tak pětkrat to přepinat ručně tak potom přepne.