Seznam příspěvků

Přepnutí na LPG 10.10.2015 15:27

Dobrý den pane Vodičko. Diagnostikoval jste přesně závadu v příspěvku 2635. Po zpětné montáži elektromagnetických ventilů jsem nečistoty nenašel, ale závada zmizela. Moc Vám děkuji. (Landi Renzo Omegas Evo)

Beneš 09.10.2015 19:01

Dobry den má někdo citroen berlingo 1,6 16v 80kW(2006) předělaný na plyn? Mám to předělané týden a a nezdá se mi spotřeba mám 60l nádrž a najel jsem jenom 250km to na benzín na plnou najedu 650km a to tam natankuji taky cca do 60l a je možné abych jel zároven na plyn i na benzín? Při jízdě na plyn po zhruba 10km cesty mi zasvítila rezerva.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.10.2015 10:50

Dobrý den J.P.
Je možné, že není správně nastaveno dávkování plynu a k nedobré funkci dochází pouze v době kdy po studeném startu ještě není uzavřená regulační smyčka bohatosti směsi. Další z možností jsou váznoucí vstřikovače či regulátor tlaku. Bez kontroly funkce systému se patrně neobejdete…
S pozdravem Ivan Vodička

J.P. 06.10.2015 19:59

Dobrý den, mám takový problém, když nastartuji a jedu, tak zhruba po nějakých 800-1000 metrech se mi auto přepne na LPG, žádné cuknutí nic. Ale když přidám plyn a následně ho pustím tak auto šíleně cukne. Takto to trvá asi 1-2 minuty a po této době už se mi tento problém neděje. Zkoušel jsme i že ihned po přepnutí na LPG to cukalo, přepl jsme na benzín, nedošlo po vyšlapnutí k cuknutí a následně opět na LPG, vyšlapnutí pedalu a auto opět cuklo. Zdá se mi že k tomuto problému docházi při studenem motoru. Teplotu mám nastavenou na 45°C. Jedná se o systém Lovato Easy Fast u auta Kia Ceed 1.4cvvt

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.10.2015 11:31

Dobrý den tazateli 2628,
Nepíšete typ plynového systému, ale při prvním studeném přepnutí patrně nebude na vstřikovací liště LPG dostatečný tlak a proto přepnutí na LPG nebude provedeno, systém se vrátí do provozu na benzin a bude blikat a pískat přepínač. Pokud nejsou na vině LPG filtry, a po chvilkovém prohřátí již přepnutí i následný provoz na LPG proběhne bezproblémově, může váznout (např. z důvodu nečistot) některý z elektroventilů plynu. Doporučím při studeném stavu zkontrolovat.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Roberte,
Ve Vašem případě si netroufám hádat… Nezbývá než navštívit Vašeho plynaře a bádat přímo na voze.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den tazateli 2626,
Vy uvádíte, že se přepíná na benzin při přechodu do decelerace (sundání nohy z plynu). Netuším jaké mohli u nádrže odpojovat relátko, u námi montovaných systémů běžně k nádrži žádné relé nedáváme. Myslím, že Váš problém nebude souviset s přísunem plynu (jako u Patrika) ale pravděpodobněji s elektroinstalací a snímáním hodnot v motoru. Může to být např. špatný kontakt, a nebo jestli nepípá přepínač např. i signál otáček či teploty plynu (podle druhu LPG systému). Takže opět. Pokud nebude ve voze něco očividně vypadlé, budete muset navštívit Váš LPG servis.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Patriku S.
K přepnutí na benzin doprovázené pískáním a blikáním přepínače (jako když dochází plyn) dochází ve chvíli, kdy řídící jednotka LPG zaregistruje tlak plynu nižší než je minimální nastavená hodnota. To může být způsobeno špatnou dodávkou plynu z nádrže přes elektroventily, reduktor a filtry, ale také špatným čidlem tlaku či kabeláží LPG systému. Také může být vypadlá hadička podtlaku mezi sacím potrubním, čidlem a reduktorem. Pokud neuvidíte „nic vypadlého“, budete muset pro zjištění vady navštívit Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.10.2015 09:24

Dobrý den,
nejprve k těm nedobrotám od uživatelů „technik 24“, „LPG“ a „varovaní“. K těmto příspěvkům se mi těžko zaujme jakékoli stanovisko. Není popsán typ vozu, závada, použitý materiál, číslo zakázky, RZV, nic. Pouze nespokojenost zákazníků. Té je mi líto, ale v těchto případech nemám jak technicky poradit. Tak snad pouze obecně.
Pokud se někomu stane, že není spokojen s opravou, při převzetí vozu si všimne poškození atd. (nikdo nejsme bez chyb a pouze ten, kdo nic nedělá nic nezkazí), ať obratem kontaktuje příjem zakázek. Jsou to nepříjemnosti, ale občas se stanou a jsme připraveni je řešit. Není nutné (jak píše „technik24“) čekat až vás bude více... Pokud nebudete spokojeni s provedením zakázky, jednáním příjmu zakázek či se mnou, můžete se obrátit na vedoucího provozu nebo i na jednatele společnosti.
Obdobný případ jsme na foru měli v lednu 2014 (číslo příspěvku 1714). Tehdy jsem žádal o dodání konkrétností, ale nikdo mi nezavolal, nenapsal ani nepřijel (a nebo přijel, ale věc ve skutečnosti nebyla tak horká a ke svému příspěvku se nepřiznal…). Je možné, že i tento případ je motivován pouze snahou poškodit, ať již ze strany zákazníka či konkurence. Pokud se jedná skutečně o nespokojené zákazníky, kontaktujte mě nebo vedoucího provozu mejlem nebo telefonicky. Všechny kontakty máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Uveďte minimálně RZ vozu a konkrétní problémy, a ty budeme řešit.
Myslím, že i provoz tohoto zcela otevřeného fora svědčí o maximální otevřenosti směrem k zákazníkům. Neskrýváme se za frázemi, sebechválou a superlativy. Snažíme se prezentovat problematiku přestaveb na LPG komplexně tak, jak ji skutečně vidíme.
Děkuji Martinovi a Trubaci za jejich příspěvky.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 04.10.2015 17:14

Pro technik24:
Za mě MOHU DOPORUČIT Neptun Harfa !!Vše vždy perfektně opravili a ještě poradili. Jestli jsi měl nějaký problém se svým autem,měl jsi zajet zpět a né tady pomlouvat a vyhrožovat.