Seznam příspěvků

Administrator 24.09.2015 11:26

dobrý den, prosíme o strpení, z technických důvodů není možné odpovídat na vaše dotazy, na nápravě pracujeme.. děkujeme za pochopení

Macháček 24.09.2015 09:18

A ještě, když nastartuji ráno, tak to jede na benzin, pak se přepne na plyn, ale když to chci ručně na ovladači přepnout zpět na benzin, tak to nejde. Díky Jan Macháček

Jan Macháček 24.09.2015 06:06

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, přestalo mi topit topení, nefoukal vůbec teplý vzduch, řešil jsem to v mém servisu, zkontrolovali mi termostat, výměník tepla, , čidlo, hadice, atd., nakonec zjistili, že se to zavzdušňuje, ale v plynové části. Vypadá to na regulátor tlaku. Pokud ho vyřadili z chladícího oběhu, topilo to nádherně, pokud ho zapojili, netopilo to vůbec. Můžete mi poradit, co s tím? Případně k Vám zajet do servisu. Děkuji za odpověď. Jan Macháček

Vasilovčík 23.09.2015 19:40

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na závadu na lpg která se začala objevovat asi před dvěma měsíci.Při jízdě na lpg jde motor na volnoběh normálně a při přidání plynu najednou shodí výkon motoru a chcípne.Při jízdě na benzín přepnu na plyn a jede ale když chci přidat můžu sešlápnout plyn jak chci ale neděje se nic jako by vůbec nešlo do motoru palivo.Dostanu se cca na 2000 otáček a konec.Na benzin jede normálně bez chyb.Mám renault laguna 1,8 benzin,r.v. 1997.Lpg montováno 2001.Regulátor tlaku TARTARINI,uzavírací ventil lpg s filtrem VALTEK.Před půl rokem výmena sedel ventilů a dvou ventilů,frézování hlavy a výměna těsnění pod hlavou.Problěmy se začaly projevovat po nedávném ucpání výfuku rozbitým katalyzátorem.Po výměně výfuku asi týden v pořádku až postupně problém který píšu.Dříve to jen občas cuklo a teď už to nejde prakticky vůbec.Za radu Vám předem děkuji.Vasilovčík Miroslav

Tom 22.09.2015 09:40

Dobrý den. Rád bych si koupil Subaru Impreza 1.5R r.v. 2007. Podle VIN motor nemá tvrzená sedla ventilů. Lze i tak instalovat LPG? Nebo je to příliš velké riziko? Děkuji za odpověď. Tom.

Tom 21.09.2015 20:06

Dobrý den. Rád bych si koupil Subaru Impreza 1.5R r.v. 2007. Podle VIN motor nemá tvrzená sedla ventilů. Lze i tak instalovat LPG? Nebo je to příliš velké riziko? Děkuji za odpověď. Tom.

Karel Bělka 21.09.2015 09:09

Dobrý den pane Vodičko,
co mi doporučíte za svíčky do peugeot 307 1.6, výroba 2006, přestavba na lpg, děkuji,

Alex 20.09.2015 10:34

Dobry den , mam Audi TT 1.8T 132kw 1999r.v.
Kvuli prace ted musim bud prodat a koupit si nejake 1.9TDI a nebo nainstalovat LPG . Po dalnici spotrebu mam 10-12 , kolik bych byla spotreba na LPG a jakou prestavbu muzete me doporucit a kompletni cena ? Dale jestli bude to jeste potrebovat nejaky benzin a kolik tak zhruba na 100 km , a co vykon , poznam to nejak nebo ne ? Diky

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.09.2015 10:18

Dobrý den Martine,
Souhlasím, pro provoz vozů Kia, Focusem i Mazdou na LPG bych se přimlouval pro nějaký ze způsobů dodatečné ochrany – aditivace ventilů. Možností je více – podrobnosti máme popsány zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . O konkrétním systému pro Vaši event. přestavbu bychom se domluvili před vlastní přestavbou (podle skutečného vozu, motoru, převládajících provozních podmínek i Vašich očekávání). To je znevýhodňuje z pohledu přestavby na LPG. Ale já jezdím vlastně skoro dva roky s Focusem na LPG, a z vlastní zkušenosti vím, že to jde…
VW Golf aditivaci ventilů nepotřebuje, jeho přestavbu zase omezuje fakt, že má pouze nouzovou rezervu a tudíž LPG nádrž nadzvedává podlážku kufru (viz naše fotogalerie např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Golf/3966.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.09.2015 10:17

Dobrý den Filipe,
Pokud je „lítání“ ručičky teploty na palubce způsobeno problémy v napájecí části v okruhu kde je připojeno i napájení LPG systému, můžou problémy s LPG pohonem souviset s lítáním ručičky, jinak nikoli. Systém Stag je poměrně náročný na kvalitu napájení +15 (pod klíčkem).
Dále můžou špatné teplé starty a volnoběh souviset např. s činností nastavovače škrticí klapky či korekčními hodnotami.
S pozdravem Ivan Vodička