Seznam příspěvků

Josef 30.06.2015 20:45

Dobrý den,
uvažuji o koupi Opel Zafira 1,6 77kW r.v. 11/2005. Jaký systém by jste mi doporučil a je potřeba pimazávání ventilů. Na LPG jezdím asi 15 let tak že nějaké zkušenosti již mám.
Děkuji Vám za odpověď

Martin 30.06.2015 19:37

Dobrý den,kolik stojí u vás výměna filtrů kapalné fáze a plynné fáze? Mám systém BRC.Díky za vaší odpověd
S pozdravem Martin

Aleš M 29.06.2015 22:34

Zdravim,
mam Fabii TSI 1,2 na plyn, už půl roku se my to snažej dát dokupy a nejde jim.to. Montovali to jinde ne u vás. Byli s autem přes internet někam napojený, ale furt mam špatný. Když jedu pomalu tak to cuká a svítí chyba motoru, akorát to vymazávaj. Umíte si s tim poradit? je tam Rendirenzo.
Aleš

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.06.2015 09:50

Dobrý den Kapi,
Systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG startují obecně vždy na benzin. K přepnutí na LPG dochází automaticky po splnění potřebných podmínek. Jednou z nich je dostatečná teplota reduktoru. Ten je vyhřívám vodou z prvního okruhu chlazení motoru. Při běžných teplotách cca +10stupňů to většinou trvá cca 1-3 minuty. V zimě dojde k prvnímu přepnutí na LPG později než v létě – déle trvá než se promrzlý reduktor ohřeje na požadovanou teplotu. Další podrobnosti o funkci LPG systémů máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-sekvencniho-vstrikovani-/3870.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Plyn ve voze cítit není. Všechny komponenty LPG systému jsou homologonány (schvalovány z hlediska bezpečnosti a funkčnosti) podle mezinárodní normy 67R-01xxx. Při dodržení správných podmínek montáže a údržby je LPG pohon naprosto bezpečný.
Tolik k Vašim dotazům, v případě potřeby můžete např. telefonicky kontaktovat náš příjem zakázek, a mohli bychom Vám objasnit problematiku konkrétněji /např. i se znalostí typu Vašeho vozu…)
S pozdravem Ivan Vodička

Kapi 29.06.2015 09:00

dobry den
Nemam zadne zkusenosti s plynem .
Auto startuje na benzin nebo hned na plyn a jak to je v zime?
Je nejaky zapach plynu v aute?
A co bezpecnost?
Dekuji za odpoved

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.06.2015 16:14

Dobrý den Pavle,
Toroidní nádrže se vyrábějí v různých průměrech a výškách s kapacitou cca 35-130 litrů. Možnosti výběru jsou tedy poměrně značné. Pro provoz Vašeho motoru na LPG bych doporučil některý ze způsobů dodatečné aditivace ventilů. Ohledně katalyzátoru je potřeba rozlišovat mezi skutečnou funkčností katalyzátoru (měřeno na elektronice auta nezávislým analyzátorem výfukových plynů) a „chybovým“ hlášením elektroniky vozu „P0420 – účinnost katalyzátoru pod prahem“. Jinak s Fiatem Sedici máte pravdu.
Zastavit se u nás můžete ve všední den nejlépe mezi 7 a 17 hodinou, domluvíme se podrobněji.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 25.06.2015 18:34

Dobrý den.
Děkuji za odpověď.Můj roční nájezd je cca 10000km. Bohužel mám ale spotřebu 8 až 9 litů benzínu a to to moc nehoním. Když jedu plný na dovolenou s kolama na střeše, tak klidně i 10 litrů. Auto si hodlám pro jeho jízdní vlastnosti určitě nechat delší dobu.Máte pravdu že bude lepší když se uvás stavím na prohlídku,hlavně kvůli nádrži protože čtařkolka má kvůli zadnímu pohonu trochu méně místa jak v kufru tak na podvozku.Menší nádrž se už asi nevyrábí než těch 55 litrů? Ještě se chci zeptat na ten katalizator,má LPG opravdu nějaký vliv na jeho životnost? Jinak stím názorem technika od Suzuki mám trochu pochybnosti, dnes jsem totiž zjistil že Fiat který vysáběl totožný vůz (Fiat Sedici) jako je SX4 do nich montoval LPG již ve výrobě. Takže to stou nevhodností LPG nebude asi tak horké, motory jsou totožné pro obě auta. Nevíte náhodou jaký systém Fiat používal? nebo jestli se to dá zjistit? Pokud by jste ho měli v nabídce, nemuseli bychom nic vymýšlet,maximálně by jsme dali lepší.
Děkuji za odpověď a přeji hezký večer.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.06.2015 14:29

Dobrý den Pavle,
Stejně jako u jiných vozů i u Suzuki některé značkové servisy nedoporučují provoz na LPG. Jiné naopak přestavbu nabízejí dodavatelsky, nebo i vlastními silami. Rozhodnutí zda jezdit na plyn a levněji je na Vás. Záleží na tom, kolik kilometrů najedete, jak dlouho plánujete že si auto ještě necháte atd. Některé námi provedené přestavby modelů SX4 si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/SUZUKI/3254.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Velikost a typ nádrže (stejně tak i typ LPG systému a způsob aditivace ventilů) bychom Vám nabídli po domluvě po prohlídce prostorového uspořádání Vaší karoserie.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 24.06.2015 18:41

Dobrý den.Měl bych prosbu.Uvažuji o přestavbě svého auta na LPG.Mám Suzuki SX4 4x4 1,6i 79kW rv. 2008.Technik od Suzuki mi tvrdí že výrobce přestavbu nedoporučuje, protože tento motor na to není stavěný a hrozí i zničení katalizatoru.Vím ale že některé SX4 na LPG jezdí,bohužel ale neznám nikoho osobně.Rád bych znal váš názor a případně i který systém by byl nejvhodnější(včetně ochrany ventilů).Jo ještě něco,jak je to s místem pro nádrž když mám čtyřkolku.
Předem děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.06.2015 17:36

Dobrý den Jirko,
Servis LPG systému Prins Vám bohužel neposkytneme. Běžný servis vozu – např. výměnu rozvodů provádíme i u motoru s LPG pohonem.
S pozdravem Ivan Vodička